City Navigator EU 2013.40

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno kakšna napaka v registru z Mapsource.exe oz. pri tej portable verziji, ki ni uradna.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj to naredit z portable verzijo:

- Klikni start
- V polje za iskanje vpiši regedit in zaženi regedit.exe
- Klikni na puščico zraven mape HKEY_CURRENT_USER
- Kllikni na puščico zraven mape Software
- Kllikni na puščico zraven mape Garmin
- Desni klik na mapo MapSource in klikni delete
- Ponovno zaženi Mapsource.exe

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Evo jaz imam isti problem. Čeprav mi je nekaj časa zadeva delala. Se mi zdi, da se je težava pojavila, ko sem namestil adria route 4.1. Nato sem zbrisal AR 4.1 ampak mi še vedno ne dela City Navigator EU 2013.40, oz. dela vse, razen ne morem poslati zemljevida na napravo oz. kakšno drugo mesto.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da je fora, da tale portable dela le tistim, ki so že prej imeli inštalirano zadevo.

Ker za pošiljanje na napravo Mapsource uporabi program Mapinstall, tega pa ni v portable verziji, kjer je nekdo samo pripopal poleg MS.
Probajte si v isti direktorij dodati še Mapinstall ali pa ga ločeno uporabiti in bo ko ata na mamo.

Mapinstall je ločen program sicer.

screenshot1523.jpg

screenshot1524.jpg

Mislim, da brez tega MS ne more poslati na napravo, domnevam pač.

Če pa polno inštaliraš MS verzijo pa je vse v paketu in deluje.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če izbrišeš v registru po navodilih iz mojega prejšnjega posta bo portable verzija delala kot mora.
Problem nastane, če naložiš AR mapsource verzijo saj ti potem v registru prepiše pot do portable verzije oziroma isto se zgodi, če si portable verzijo zaganjal iz namizja potem pa jo premakneš na drugo mesto saj v registru ostane pot do starega mesta.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Najboljše je, da se naloži kompletna verzija mapsource ali mapinstaller kot je predlagal @Snecer saj potem ni teh težav kot so s portable verzijo.

Za nasvete glede mapsource in dela s kartami je najboljši naslov @Snecer saj je stari maček na tem področju in zelo veliko dela s kartami in POI točkami in tudi sam se večkrat obrnem na njega, ko mi kje kaj " zagusti " okrog dela s kartami.

p.s.
@Snecer
Hvala ti za vso pomoč do sedaj in bodi prošen še v bodoče
nahrung002.gif

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Popotnik, z brisanjem iz REGEDIT nisem uspel. Ratalo je, ko sem instaliral mapinstaller, ter ga zagnal iz direktorija, kjer je zemljevid. Iz mapsourca pa še vedno ne deluje. Kje pa lahko dobim kompletno verzijo map sourca?

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Iz mapsourca mi nikakor ne uspe zadeve uredit. Ko imam izbrane dele zemljevidov in jih želim poslati na garmina mi javi napako.

Priponke

• 1781541-Doc1.docx
    530,5 KB · Ogledi: 268

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Zakaj pa sedaj ne vidim več zemljevida City Navigator EU 2013.40 v mapsourcu. Včeraj sem instaliral mapinstaller in v mapsourcu ne vidim več zemljevida. Imam mapsource 6.16.3 portable.

matejgaga

Pripravnik
23. okt 2012
40
0
6
Včeraj sem instaliral normalno verzijo mapsourca iz garminove strani, pa mi je še vedno javljalo tisto napako, ki sem jo omenjal zgoraj. Zato sem danes poizkusil še portable verzijo, ki mi jo je nekdo poslal na ZS. Ali mogoče veš, kako bi odpravil tole napako, ki sem jo omenil zgoraj.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Inštaliraj originalno verzijo ter portable verzijo kopiraj in prilepi v original inštalacijsko mapo. Tako dela 100%, ker imam jaz tako in nisem imel nikoli problemov.