City Navigator EU 2013.40

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Meni 3.2.2 zazna USB brez problema
smile-1.gif

p.s.
Sem pisal na Garmin za express, da ne dela kot mora ( da so po prenosu karte zaklenjene) in naj ga umaknejo in dajo nazaj map updater.
Pa dobim odgovor, da prvo rabim lifetime in da če imam in ne gre naj karto še 1x prenesem.
Napisal, da sem jo že 10x in vedno isto sranje, pa dobim odgovor, da imam nekaj narobe z Pc.
Odgovora na to, da potem po njihovem ima pol miljona uporabnikov Garmina nekaj narobe z pc, pa še nisem dobil
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Poglej moje slike, meni 765 normalno dela na 3.2.2

Brez težav
smile-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Imaš v GarminDevice.xml vpisano pravo cifro za zadnji FW
sprasujem se.gif

Mene je to enkrat zezalo
smile-1.gif

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Tudi meni dela verzija 3.2.2 popolnoma normalno. Torej, če ne dela samo pri tebi, je nekaj narobe v tvojem PC. Morebiti USB drajverji, USB čitalec ali pa sama kartica.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko bo na voljo nova karta vam svetujem, da za prenos in nadgradnjo uporabite map updater.
Sem sedaj malo prečekiral po netu in ima 90% tistih, ki so za prenos CN Amerike uporabili garmin express težave z izrisom ali prikazom karte.
Očitno je Garmin express isti " zmazek " kot je bil program lifetime updater.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Na Nuvija 3490 naložil CN NTU EU2013.40. Novih ASR datotek nisem našel, pa sem pustil stare in Voce command deluje enako kot prej.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Vsi, ki boste nalagali ta beta release CN 2013.40 in, če boste imeli kakšne težave z prikazom kart prosim omenite to zraven, da ne bomo diplomirali ob težavi.
Ta beta verzija ima nekaj napak z prikazom cest, ki so vrisane čisto napačno.
V uradni verziji so te napake odpravljene in, če se ne motim je v uradni verziji tudi Mengeška obvoznica, zato vam priporočam, da počakate do četrtka, ko bo na voljo CN tak kot mora biti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Da, ta zemljevid je "katastrofa".

napaka pri stiku ceste na meji 2013.40

Pri 2013.30 pravilno

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ko so karte na voljo in stestirane iz naše strani ( to ponavadi naredi @Snecer) je v istem trenutku javljeno na forumu.
Če karte niso vredu takrat nič ne javimo, da ne bi bilo 1000 vprašanj zakaj to ali ono ne deluje.

Torej, še enkrat vam polagam na dušo, če ni tukaj objavljeno, da so nove karte zunaj potem ali jih še ni ali pa je nekaj hudo narobe z tistim releasom, ki ga najdete kje drugje.

Tisti, ki je dal beta verzijo v javnost je po eni strani hotel naredit nekaj dobrega, vendar se ni zavedal posledic, ki bodo zaradi tega.
Ko bo originalen CN zunaj, boste eni imeli beta verzijo drugi original in eni boste imeli težave z cestami drugi jih ne bodo imeli in potem bomo tuhtali kot bedaki, zakaj enemu dela drugemu ne.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašanje kaj je to za en zemljevid, morda je pravi NTU, ki pa je očitno slabši od 2013.30.

Sem isti mejni prehod pogledal "v živo" pri Navtequ in imajo napram 2013.30 tudi napako.

Piše sicer da so to zemljevidi Q3/2012.

Po moje sta ga polomila Navteq/Nokia
smile-1.gif

Namreč, pogledal sem tudi v iGO/Primo, zemljevide Q3/2012 in je tam identična napaka...

Problem je torej pri "Nokiji"...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj je pravi NTU, ampak beta verzija.
V končni različici bi naj baje bile te napake odpravljene zato se je zamaknil datum izida, ki bi naj bil že prejšnji teden.
Tak odgovor sem dobil od Garmin, ko sem jim poslal slike z napakami, ki so v tem NTU.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem na Map Reporterju javil to napako, ki sem jo opazil, ampak dvomim, da bodo to popravili.

Saj vidiš, da tudi za iGO/Primo ni popravljeno...