City Navigator EU 2012.10

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja saj zato sem napisal BAJE
wink-1.gif

LP

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ja bomo vidl če se bo normalno obnašala v vožnji ko ob 9 odrinem proti Bregenzu..če se mi nebo ugaševala...drugače bom mogu posnet nazaj 2011.40!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@scania

Sem simuliral routo čez celo Slovenijo in do Nemčije,pa se ni izklopil.Je pa res da imam tisto verzijo ki je izšla 6.5.11.
Bomo videli,če bo jutri res prišel popravek.(sem čital na enem forumu da naj še nebi prišel jutri)

p.s.
Sem ravno gledal setuplog.txt od CN 2012.10 in piše RMU: 2 ,ko sem pa prvič prenašal je pa bilo 1.
Bomo videli,če bo jutri pisalo 3.Zaenkrat še vedno daje zraven D3084010A.JCV namesto D2504040A.JCV ali polovičneka prikaza D3084020A.JCV.
Traffic trends (D317400.db) sedaj prenese.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz sem lastnik Garmin naprave, že kakšnih 5 let, pa nisem imel nobenih težav z njim. Mene zanima, kaj delate z napravami, da imate toliko težav z njo, kot jih opisujete tukaj. Tudi zadnja karta CNE 2012.10 meni dela v nulo. AR ne uporabljam že kakšno 1.leto, pa sem še vedno prišel do željenega cilja. Naj še enkrat jasno in glasno ponovim, da je za največ težav vsaj v 90% krivo dejstvo, da imate vklopljeno več kart naenkrat. Najbolj, pa me zaboli glava, ko vidim nekatere, ki imajo poleg rutabilnih kart CNE ali AR vklopljeno še Topografsko karto, čemu, če pa tako pohvaljena konkurenca takoooo dobro dela brez Topo kart.
evil.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@scania

Sem simuliral routo čez celo Slovenijo in do Nemčije,pa se ni izklopil.Je pa res da imam tisto verzijo ki je izšla 6.5.11.
Bomo videli,če bo jutri res prišel popravek.(sem čital na enem forumu da naj še nebi prišel jutri)

p.s.
Sem ravno gledal setuplog.txt od CN 2012.10 in piše RMU: 2 ,ko sem pa prvič prenašal je pa bilo 1.
Bomo videli,če bo jutri pisalo 3.Zaenkrat še vedno daje zraven D3084010A.JCV namesto D2504040A.JCV ali polovičneka prikaza D3084020A.JCV.
Traffic trends (D317400.db) sedaj prenese.

TrafficTrends ima isto oznako, kot prejšnja verzija, zapis verzije med zemljevidi se pa spremeni v višjo verzijo.
Jaz še čakam, da bo vse v kompletu za 3790, potem se lotim zadeve. Če bo danes res nova verzija
sprasujem se.gif

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
CNEU je pač bolj za časom kot AR in zato jo uporablja veliko ljudi. Prvi recimo še vedno nima delujočega priključka v LJ z Dolenjke v nakupovalno središče Rudnik in to na semaforiziranem križišču. Ker je ta cesta tudi direktna pot do obvoznice tudi te ne pozna.
Posledica je ta, da nobene poti, kjer moram zaviti na obvoznico proti Viču ne zračuna pravilno ! Potem pa uporabljaj tako karto...

Sicer pa tudi jaz nimam težav s samimi Garmini, čeprav včasih tudi kaj počaram. Recimo JCV na 1300. Je pa res zlato pravilo ena karta naenkrat, edina izjema je občasno AT+AR kje na terenu (ne v avtu !), ko prav pride hkrati rutabilnost in izohipse ter dodatni podatki s topo karte, kot na primer imena vrhov. Na kratki (pešec) razdalji mi ta kombinacija ni še nikoli zmrznila.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zame je še vedno poglavitna zadeva karta in delo z njo, tudi načrtovanje iz fotelja.

Vse ostalo je bolj ali manj neuporabno (jcv, 3d, bt, mp3, itd.). Pa tudi načičkan vmesnik konkurence me ne prepriča, preprosto preveč je vsega na ekranu, da je že moteče.

Karte pa imajo bolj ali manj že vsi enake
smile-1.gif
tako da lahko dejansko danes že z vsako navigacijo iz špecerije prideš kamorkoli in res je, še več funkcij imajo kot Garmin, a jih večina itak ne uporablja.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kako pa to, da toliko časa traja posodobitev vsaj ključnih križišč po EU. Npr.: rondo Tomačevo z razvrstitvenimi pasovi je za tujca krepak zalogaj....pa ga še ni.....

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ne traja dolgo, vedno pač dajo samo za eno četrtletje novejšo karto, ki pa ni zadnja.

Zadnje so v CN iz Q4/2010.

Navteq pa ima verjetno že Q2/2011.

Pač imajo tako politiko, da so 2 četrtletji zadaj.

brabos1

Zelenc'
1. apr 2009
28
0
1
Imam problem pri nalaganju zadnjega CN na SD kartico.

Ko ga hočem naložiti na kartico z MapSource mi malo pred koncem javi napako:
Medpomnilnik nalagalnika sredstev nima naloženega vnosa MUI.

To se mi je pojavilo prvič,tako da ne vem kaj je narobe.

Je že kdo imel kakšne podobne težave?

res ne ve nobeden kako naj naložim?
lp brabos1

BogdanH

Pripravnik
14. mar 2011
47
0
6
Maribor
Danes sem se peljal iz Maribora v Graz in potrdim lahko, da je z verzijo 2012.10 res nekaj narobe. Do Graz-a je bilo vse normalno, takoj ko se avtocesta konča (prihod v Graz), pa se je nüvi1350 enostavno ugasnil (t.j. medtem, ko mi je začel "govoriti", naj se pred križiščem držim ...?). Seveda sem ga (med vožnjo-panika in nekaj hudih besed) nemudoma vklopil, in potem je normalno deloval. Popolnoma enako se je zgodilo, ko sem zapuščal Graz (na drugem križišču). Mimogrede: nobene druge karte (AR,Topo, itd.) nisem imel vklopljene!
Torej, kdor še ima pri roki 2011.40, naj jo kar naloži -s to verzijo sem bil pravtako v Grazu in se mi to ni zgodilo.

Popravek : Zgornja napaka je nastala zato, ker sem imel naloženo "neustrezno" JCV datoteko. Če se uporabi D2504040A.JCV datoteka, potem vse deluje kot je treba.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brabos1 pravi:
Imam problem pri nalaganju zadnjega CN na SD kartico.

Ko ga hočem naložiti na kartico z MapSource mi malo pred koncem javi napako:
Medpomnilnik nalagalnika sredstev nima naloženega vnosa MUI.

To se mi je pojavilo prvič,tako da ne vem kaj je narobe.

Je že kdo imel kakšne podobne težave?

res ne ve nobeden kako naj naložim?
lp brabos1

Hmmm... zdaj nevem, ali sem jaz ze malo blesav... ali res to vprasanje sedaj vidim ze tretjic ali pa celo ze cetrtic
bonk.gif
Zal odgovora ne vem...

Poskusi na drugem racunalniku... lahko imas kaj zafurane Windowse... Nalagas uradno nadgradnjo ali kaksno iz pasnika?

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ko bi vsaj napisal, kako veliko SD kartico imas, kaksen racunalnik, ima dovolj spomina na hardisku itd... Potem bo lazje se pogovarjati o problemu.

brabos1

Zelenc'
1. apr 2009
28
0
1
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Ko bi vsaj napisal, kako veliko SD kartico imas, kaksen racunalnik, ima dovolj spomina na hardisku itd... Potem bo lazje se pogovarjati o problemu.

Mislim da sam računalnika ne bi smel biti problem,glede na to da sem do sedaj normalno nalagal preko MS.
Problem se pojavi le pri CN EU 2012.10,je pa res da je karta s "pašnika"

Računalnik je pa s procesorjem Intel Core2 Quad 2,33Mhz in 4Ghz Rama.
Operacijski sistem pa je Vista,SD kartica pa Sony SD HC 4GB serije 4

To bi moralo zadostovati.

lp brabos1

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Jaz bi na tvojem mestu se enkrat potegnil dol CNE in jo ponovno instaliral na racunalnik. Lahko, da je kaj tu slo narobe. Trenutno pa kaj drugega ne vem, kaj bi lahko bil vzrok.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj sem opazil pri tej karti ko je že izšla in sicer če narediš ruto v Mapsourcu, Mapsource včasih frizne.

Bom še enkrat danes potegnil dol, ker videti ni nikjer da je "nova" verzija.