Citroen DS5

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Ko bo citronka tam kjer je vw se bodo francozi od veselja metali po trepalnicah

Če bi dobro prebral kaj sem napisal bi videl kaj sem hotel povedati. Govorim to, da novi Citroeni niso tisto, kar so predstavljali še manj kot dve desetletji nazaj. Da mi nebi slučajno prišel z izjavo, da je bil VW in Audi med leti 50 in 90 sinonim za tehnologijo itd. To je bila več desetletji Citroenova domena. S tem so dobili kar nekaj prednosti in zaradi nove in edinstvene tehnologije tudi ogromno problemov ter napak. Tisti, ki orje ledino pač plača svoj davek.

Danes pa je Citroen še ena znamka, ki razen hidravličnega vzmetenja ne izstopa iz povprečja. Poznavalci Citroenov smo vsaj od DS serije pričakovali precej več, tako pa "nam" ostaja samo upanje, da bo DS9 metropolis takšen, kot kažejo študije, čeprav dvomim, da bodo francoske "pičkice" si drznile tole spraviti na cesto.

DS9 ..

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Uf, to je pa prav strašljivo.
evil.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Samo po mojem lahko samo sanjamo, da bo šlo takšen na cesto. Francozi že tako nimajo jajc za druge zadeve, kaj šele da tole lansirajo. Če računaš, da je trenutni C6 stal v predalu več kot 10 let, potem ti je vse jasno kako razmišljajo in kaj se bo zgodilo v tem času.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hu-do!! Manjka se un smajli, ki mu celjust dol pade.
Tole bi morali lansirat. Po mojem mnenju jim kaj drugega ne prostane, le s takim "šokom" v pozitivnem smislu lahko konkuriras sveti trojici. Ce bodo šli na ziher in lansirali nekega povprečneža bo spet pušiona.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Pa ja, o tem govorim ... samo ne dam potem šparajo na materialu in tišijo notri nekaj kar spada v srednji razred. Tako kot si rekel, Citroen rabi takšen "breakthrough", če hoče priti nazaj na "staro" slavo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
C6 me je močno srbel, ko sem nabavljal pred nekaj meseci. Na koncu pa sem pristal na čisto drugi strani
smile-1.gif
izredno všečen, tako kot tudi ds5 in ds9 (če/ko bo).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ma to se strinjam s teboj, predvsem hiba citroena je v golf klasi s C4 ki ni ničemur bil podoben od Zx dalje, pa tudi v rangu tuarega, s tistmi kopiranim C-croserjem si ravno ne delajo usluge.

C3, C5, picasoti in berlingoti so pa prav posrečeni... C6 je tudi zmazek...ravno zato ker je prišel na trg prepozno. Ampak za razliko od renaulta in peugeota ki se iščeta z vsako novo generacijo, je citroen prava poživitev.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
berlingo je bil meni zelo všeč
ampak ko vidiš da nima espja serijsko (čeprav naj bi bil to nek družinski avto), te pa mine

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
C3, C5, picasoti in berlingoti so pa prav posrečeni... C6 je tudi zmazek...ravno zato ker je prišel na trg prepozno. Ampak za razliko od renaulta in peugeota ki se iščeta z vsako novo generacijo, je citroen prava poživitev.

Ti.. Newsflash: samo C3, C5, picaso, berlingo niso Merce
confused-1.gif

DS9 je hudobija.. Pa saj sem nekje bral, da mislijo zacet s proizvodnjo. Upam, da s takim, kot je na slikah.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Tole mi deluje kot Francoski RR
smile-1.gif
, res je hud in če takega spravijo v proizvodnjo bodo postavili nova merila, katerim se bodo morali prilagoditi tudi MB, BMW in Audi.
Vprašanje pa je, če se tega potenciala pri "smrekci" zavedajo.

Če bodo hoteli še kdaj blizu najboljšim, jih morajo preseči, capljanje v senci zadaj z nekimi tehnološko zaostalimi "polovičnimi modeli" prinese lahko samo povprečje, če ne potopa znamke.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

O DS9 je bilo nekaj govora, da naj bi - ali vsaj nekaj podobnega - slo v serijo, predvsem zaradi velikega interesa prototipa na kitajskem trgu, kjer obozujejo take ladje. Mogoce pa kaj spacajo skupaj.....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
ampak ko vidiš da nima espja serijsko (čeprav naj bi bil to nek družinski avto), te pa mine

Ker je to nujen pripomoček za družinski avto?
smile-1.gif
Če voziš normalno in razmeram primerno, takih pomagal sploh ne rabiš.

Saj to ni Mercedes A, ki brez tega pomagala ne ostane na cesti.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:

smile-1.gif

Saj to ni Mercedes A, ki brez tega pomagala ne ostane na cesti.

bolj ga pogrešam pri berlingu kot pri C4

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:

smile-1.gif

.

Snečer bravo sedi 5!
zmaga.gif
Potem ne rabiš tudi airbagov, pa tudi kreštest zvezdic je ena četrtinka ene zvezdice dovolj, če voziš normalno in razmeram primerno! tudi gume tigar letnik 82 so povsem dovolj, če voziš razmeram primerno!

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne posploševati, ESP nima nobene veze s samim trkom.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ej spet Alter dirkači....vsi rabijo elektronsnka pomagala ker vozijo vedno na meji...10 let sem vozo avto brez ESP, vmes tudi kakega z ESP, sedaj pa mam ESP, pa se zadeva vkljuci REDKO, večinokrat zato ker hočem da se vklopi....za normalne voznike ESP ni ravno pripomočel, ki bi ga nujno rabo...seveda je pri Alter dirkačih drugače.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Loooool-ek. Ce rabis esp pri normalni vozni si fukkkken.
Dovolj je pa le enkrat, da ga res rabis, ko se kaj nepredvidenega zgodi.