Čestitke ob dnevu republike!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
No sam ti dam stanovanje za 5000€ ti mi ga vlečeš 10 let
hysterical-1.gif
sam te razumem, toda tudi ti razumi, da če ne bi imeli maršala, in bi šli po poti Švedske, Avstrije... bi sigurno bolje živeli!

Drgač pa mal biznisa naslednji petek, ne ta ker je Miklavžev petek, rabim 2 steklenici tistega vašega olja!
cheer.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:da če ne bi imeli maršala, in bi šli po poti Švedske, Avstrije... bi sigurno bolje živeli!

Kaj ni ta neumnost ze preziveta? V '90 se je filozofiralo kako se bosta brez nerazvitih pokrajin cedila med in mleko. Gorenje v vsak dom, Frucal bo pijaca Evrope, Mercator pa tik pred svetovno dominacijo.... Pa je slo nekak vse v rit. Se malo pa bo vecina slovenskega gospodarstvo posredno v lasti "nerazvitega Juga"
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:da če ne bi imeli maršala, in bi šli po poti Švedske, Avstrije... bi sigurno bolje živeli!

Kaj ni ta neumnost ze preziveta? V '90 se je filozofiralo kako se bosta brez nerazvitih pokrajin cedila med in mleko. Gorenje v vsak dom, Frucal bo pijaca Evrope, Mercator pa tik pred svetovno dominacijo.... Pa je slo nekak vse v rit. Se malo pa bo vecina slovenskega gospodarstvo posredno v lasti "nerazvitega Juga"
bonk.gif

ne pozabi na pravljice o mali svici

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.076
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
In kdo je to naredil? Svinje z komunističnim ozadjem! e ne bi bilo Drnovška in bi izvedli lustracijo, grem stavit da bi bili veliko razvitejši!

Softi, ti imaš za lokacijo, da si v okolici metropole
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej ni amršala,pa se mi zdi da gremo tja kamor noben en bi sel.

olje poskusam urediti

Se v grobem strinjam, ampak - kdo nas tja vodi, če ne ljudje, ki jih je brezplačno izšolala oh in sploh maršalova država.
Moje mnenje - razumem zakaj je l. 1918 nastala skupna država. Do konca hladne vojne (oz. do začetka taljenja ledu med velesilama v 70-ih) je bilo na evropskem prepihu nevarno biti majhen. Je pa bila skupna država od vsega začetka zmeda in kaos, škoda, ker ni razpadla 20 let prej, bi bili danes verjetno v precej boljši situaciji. Kar se maršala tiče, mu je potrebno priznati nekatere zasluge, predvsem, da danes živimo bolje, kot sotrpini vzhodneje od nas hkrati pa še vedno plačujemo ceno njegove komunistične revolucije.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No sam ti dam stanovanje za 5000€ ti mi ga vlečeš 10 let
hysterical-1.gif
sam te razumem, toda tudi ti razumi, da če ne bi imeli maršala, in bi šli po poti Švedske, Avstrije... bi sigurno bolje živeli!

Seveda bi bolje ti živel ko bi pa po vseh Gostilnah, trgovinhh in tovarnah delali tujci med njmi tudi zeleni, ki jih zdaj vsi tako lepo kolente vsepoprek. Normalno da je folku fajn na Dunaju žvet, ko jim pa ni treba delat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej ni amršala,pa se mi zdi da gremo tja kamor noben en bi sel.

olje poskusam urediti

Se v grobem strinjam, ampak - kdo nas tja vodi, če ne ljudje, ki jih je brezplačno izšolala oh in sploh maršalova država.
Moje mnenje - razumem zakaj je l. 1918 nastala skupna država. Do konca hladne vojne (oz. do začetka taljenja ledu med velesilama v 70-ih) je bilo na evropskem prepihu nevarno biti majhen. Je pa bila skupna država od vsega začetka zmeda in kaos, škoda, ker ni razpadla 20 let prej, bi bili danes verjetno v precej boljši situaciji. Kar se maršala tiče, mu je potrebno priznati nekatere zasluge, predvsem, da danes živimo bolje, kot sotrpini vzhodneje od nas hkrati pa še vedno plačujemo ceno njegove komunistične revolucije.

zdej pa preber še enkrat, pa še enkrat

potem pa povej kako je to z evropo pa nato, pa ta jajčka.

a poznaš rekž
sjaši kurta da uzjaše murta

no tko je. jebal nas maršal in beograd, jebe nas evropa in bruselj. un v pitydo, k je vsaj mal vlažn blo, teli pa direkt v šupak

13. jul 2011
2.677
626
113
Bruselj =/= Beograd

Že res, da je med bombončki iz Bruslja tudi marsikakšna grenka pilula, ampak na dveh stolih se ne da sedeti. Če nas tako jebejo (pa nas ne, se jebemo bolj ali manj sami), potem pa lahko tudi izstopimo. Bodo iz Bruslja poslali tanke na naše ulice? Ne bodo. Pa bodimo samozadostni in furajmo svoj zaprti trg. Nafto bomo črpali v Lendavi, na dopust hodili vsi v Portorož... in vsi problemi bodo izginili, mar ne?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
A od leta 45?

Izneček, se zdi tebi to smešno?
Stari, do sedaj sem resno mislil, da si pač malo motena osebnost.

S to izjavo si pa dokazal, da si popoln izmeček in, da ti človeško življenje oz. spomin na njega ni nič vredno.

p.s.: vsi moji stari starši so bili partizani in s svojim obnašanjem, pojavo in nestrpnostjo žališ njihovo poslanstvo v drugi svrtovni vojni. Po njej pa partizanstva tako ali tako ni bilo več, bilo je le še komunistično sranje iz katerega so črpali nekateri, med njimi tudi tvoja družina.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Dopovej ti Bosancu, da mesto z 270 000 prebivalci ni metropola..
To je približno tako, kot če bi tebi hotel dopovedati, da tiste babe, ki jih kavsaš, niso lepe.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
A od leta 45?

Izneček, se zdi tebi to smešno?
Stari, do sedaj sem resno mislil, da si pač malo motena osebnost.

S to izjavo si pa dokazal, da si popoln izmeček in, da ti človeško življenje oz. spomin na njega ni nič vredno.

p.s.: vsi moji stari starši so bili partizani in s svojim obnašanjem, pojavo in nestrpnostjo žališ njihovo poslanstvo v drugi svrtovni vojni. Po njej pa partizanstva tako ali tako ni bilo več, bilo je le še komunistično sranje iz katerega so črpali nekateri, med njimi tudi tvoja družina.

Izmeček si narobe napisal.
smirk-1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Trditve o samozadostnem gospodarstvu ali o uspešnem gospodarstvu v Jugi so ne resne in popolnoma brez kakršne koli osnove in zgolj kažejo ne razumevanje situacije. Neizpodbiten fakt.

PO 2.svet vojni se je zahod nadvse trudil, da bi čim bolj omejil vpilv CCCP na Sredozemlje in posledično na nafto. Turki so imeli in še vedno imajo zelo slabe spomine na Ruse in jih ni bilo preveč težko prepričati. Dardanele so pač ključna točka. torej da so dokončno CCCP zaprli vrata do Sredozemlja ostali še Juga,Grčija in Albanija.
Ja Tito oz takratno vodstvo so slej ko prej dojeli in ko je Zahod pomahal z dovolj denarja so Stalinu rekli hvala. MIslite, da je bi Informbiro in enormno kopičenje vojske na Madžarski meji samo heci?
Ko je Jugoslavija otegnila pomoč revolucionarjem v Grčiji se je prej zelo uspešna revolucija relativno hitro zaključila.

Ja v 50tih letih prejšnjega stoletja je JUGA dobila več pomoči od Zahoda kot cela Afrika skupaj. NE kreditov pomoči.
Malo kasneje je tudi CCCP dojela, da je bolje, da se vključijo v dogovor in so se dogovorili z Jugo, da če ne spustijo notri vojske Varševskega pakta naj tudi ne Zahodnega in ponovno je šelestelo oz. dobili smo lepe trge za prodajo ne konkurenčnih izdelkov.

In tako pridemo do začetka 80tih ko je postalo jasno. da CCCP ne bo zdržala in ko je postalo jasno, da gre CCCP v reorganizacijo brez neke vojne je to zaključilo hladno vojno. Kar je ostalo od CCCP je bilo brez denarja, Zahod pa je rekel khmm a od kreditov boste kaj vrnili?
In je bilo konec Juge. Američani so sicer hoteli povečati svoj vpliv z več denarja vendar je bilo jasno, da to ni ravno izvedljiva varianta. Nemcem je bilo to relativno hitro jasno, Američanom in Angležem pa malo kasneje.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Sej mi je jasno da morajo ljudje povedat svoje mnenje. Ampak ene zadeve gredo malo predaleč.

BTW: Kaj počnete v življenju, da vam omogoča prepucavanje tule gor skozi ves dan?