Cesta Lj-Metlika ali Vinica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
V kolikor se odločiš čez Obrežje pa je na Lučkem gužva, lahko tudi alternativo ubereš, ki ni časovno predolga

POT

To je če greš čez mali prehod in stara cesta, drugače dol na odcepu Sv. nedelja in nato dalje

POT 2

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mi smo šli 24.6 popldne... Cca ob 16ih na Lučkem... Samo listek sem pobral. Sem več čakal na meji... Nazaj pa 2.7, cca ob 19ih na Lučkem. Sem šel desno, na steze za plačilo s karticami (to vedno). Nič gužve, zopet sem čakal na meji 5 min...
Če se pa guziš v prime time...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
ja prejšnjo nedeljo je blo obratno Na ENC vsi rinli dol in je bil zastoj od tam do normalne cestnine. Na Ac cestnini pa 7 pasov, pa skoraj nobenega. Morda so zaradi tekme tam dol rinli. Drugače jest poslušam HRT2, tam vedno realno povejo. Odločil sem se da grem do Lučkega, ker so rekli 200 metrov kolone. prejšnja leta se sponim da so govorili po 8 km kolone, zato sem vedno najkasneje Jastrebarsko šel dol, včasih že karlovac.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Še ena informacija, morda komu prav pride.

Od 1.4. trajekt Zadar - Ugljan (Preko) in dugi otok vozi iz nove luke na obrobju Zadra in ne iz centra kot še lani. Iz centra vozijo samo katamarani za pešce. Dol zavijete odcep zadar 2, ter samo sledite naravnost Zadar (Gaženica). lepa 4 pasovnica vas pripelje direktno v luko. Pišem zato, ker navigacije še upoštevajo staro luko. vsaj garmin in na Nokii Heremaps +, čeprav na portalu HERE zračuna že pot iz nove luke.

POT

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
€map

Ne razuimem da se greš jajcat NM-Metlika naprej proti Karlovcu. ali celo višnja gora vinica.
Lepo avtocesta, tempomat na 100-130 in lepo prekruzaš do morja.
Jajcanje je bilo pred pol ure na Primorski AC od Unca do Vrhnike.
Celih 100km/h.
Se s tako brzino raje jajcam po kaki magistralki ali pa Partizanki.
Sicer pa, eni se že tok počasi furajo, da grejo skor v rikverc
bonk.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Tudi vse preostale trajekte so prestavili iz centra. Vseeno za Ugljan ostaja potniška povezava tudi iz centra, trajekt pa pač iz Gaženice. Kot si napisal, ostali katamarani ostajajo v centru.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Se še spomnem ko ni bilo avtoceste in si se jajčkal za kakšnim s počitniško prikolico 30-40 na uro.Da bi se umaknil ne, ker on je na dopustu in se mu nikamor ne mudi...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Vozim v Dalmacijo že leta. če se mi ne da s prikolico ovinkov vrtet in vem, da na Bregani ni gužve ponavad potegnem skozi Zagreb, drugače je pa Ivančna gorica, Črnomelj Vinica Bosiljevo do zdaj še najlepša varianta. Ta skozi NM, Metliko in potem na Novi grad na AC je tud OK, sam se pomojem po stari partizanki manj navrtiš, pa še popolnoma nova cesta je skozi od Ivančne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Torej proti dalmaciji, da se ziher ogneš gneče.... LJ- VINICA - in naprej? Štartal bom itak še ponoči... Važno mi je samo, da ne stojim na meji v par km koloni...ali pa 15km/h po avtocesti (zato bolj zgoden štart, pa tudi da bo otrok še spal).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Na tej relaciji ponavad oziroma skor nikol ni gužve. Verjamem pa, da je tud na Bregani ponoč ne bo. Je pa cesta Ivančna gorica Črnomelj kar lepo ovinkasta, podobno je s tisto iz NM proti Metliki. Nočnim štartom se pa sam ogibam, ker bi enkrat kmalu mene in ženo zapeljal v tovornjak, ker sem kinknil za nekaj sekund in spregledal, da sem na dvosmernem pasu AC. Ko se začne danit mene začne zvijat in temu se ogibam. Ali večerni štart in nočna vožnja, ali pa štart ob svitu meni najbolj ustreza.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Torej proti dalmaciji, da se ziher ogneš gneče.... LJ- VINICA - in naprej? Štartal bom itak še ponoči... Važno mi je samo, da ne stojim na meji v par km koloni...ali pa 15km/h po avtocesti (zato bolj zgoden štart, pa tudi da bo otrok še spal).

Med tednom ni nekega prometa.Drugače pa pred odhodom pogledaš na promet.si in hrvaške avtoceste.

A to imaš še c3?

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Ce startas ob 5h iz Lj. bos v Zadru pred 10h garant z dobrim postankom vmes.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Ce startas ob 5h iz Lj. bos v Zadru pred 10h garant z dobrim postankom vmes.

Če bo rikverc vozil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zadar je itak za vogalom, štiri ure s postanki vred je normalno čez Metliko.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ob 4:00 vstanem, kava in direkt na cesto, tamala bo lepo spala še do 8:00, vroče oz. močnega sonca ne bo... Grem pa to soboto.
Kaj pa žena doma ostane? Nisi napisal a še furaš c3, daj preverit če je v klimi še kaj plina da se mala nebo kuhala na vročini.