Cesta Lj-Metlika ali Vinica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Kaj pa Lj-Kočevje-Delnice-Bosiljevo? Sestra je šla 14 dni nazaj tja dol po tej cesti,pravi da se ji je zdela boljša varainata kot pa na Vinico.
Sam sicer skoraj vedno hodim po AC mimo ZG,časovno si praktično na istem...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lani sem to šel... Gor pa dol, gor pa dol (vzpon-spust na AC od Delnic do Bosiljevo, da ceste od Škofljice do Delnic ne omenjam.) damn, če sem na dopustu sem na dopustu in hočem lepo, nestresno vožnjo. Je pa res, da ne rinem v soboto ali nedeljo... Letos sem šel 24.6 ob 14ih od doma čez Lučko... Nikjer gužve (recimo nekaj minut na meji), tekoča vožnja do izvoza Pirovac...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Jaz sem sprobaval vse...z lj konca prek delnic edino če greš do Reke z okolico pa še to se ti mora dat fijakat...je boljše vžgat prek Pivke.

Južneje pa...

ivančna, črnomelj, bosiljevo...hudo velika verjetnost da nabašeš radar, zelo veliko naselij, vijugasta cesta, zna bit da je malim slabo.

New York, Metlika, Novi Grad...cesta dokaj tekoča, razdalja brez ac cca. 50 km ti časovno ne vzame veliko časa (cca. 20 do 30 km več kot čez črnomelj)

Zagreb, Ac, največji ovinek, sicer najbolj tekoča cesta, reskiraš pa malo gneče na meji...časovno si pri vseh treh opcijah tam tam (cca. 70 km več kot prek črnomlja).

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj pa že malo komplicirate
smile-1.gif

Iščem zgolj alter ruto, da ne bomo par ur stali, to je vse. Da ni gužve.

Radarji, ovinki, cesto do Vinice poznam. Normalna vožnja bo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.692
3.295
113
Zgolj v informacijo. V Središču ob Dravi ni nikoli gužve. Od tukaj do Lučkega je 1 h 20 min vožnje.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Sem par let vozil preko Novo Mesto-Črnomelj-Vinica (je kul, malo prometa), ko pa so odprli priključek Novi grad sem poizkusil Novo Mesto-Metlika-Novi grad, pa se mi ta varianta bolj dopade, pa ne vem zakaj, čeprav je čisto podobna oni preko Vinice.
Ne na eni, ne na drugi nisem nikoli naletel na gužvo.

Nazadnje urejeno:

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Meni je cesta čez Gorjance tudi čisto ok. Prišparaš na cestnini, porabi goriva in še v gužvi ne čakaš, ker se mi resnično ne da stat v gužvi, v kolikor imam alternativo. Ko grem na dopust si vzamem čas, grem pač malo prej od doma. Nasplošno zaenkrat nimam slabih izkušenj s cesto MB-Slov.Bistrica po AC, čez Poljčane skozi Podčetrtek, Bistrico ob Sotli, Brežice - NM smer Metlika, potem na Jugorju čez Semič in Črnomelj do Vinice in na Bosiljevo.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Vsako leto grem na Vinico pa nikoli nisem cakal vec kot 3 avte pred menoj na meji. Ob 5h start iz Kranja pa sem v Zadru okoli 9h bp.
Na morje hodim vedno na soboto okoli 1 avgusta.
Feragosta.press
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Slabih 6 ur, 500km+ brez gužve, mb-lj-vinica-šibenik, sobota cez dan...

Na meji en avto...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.692
3.295
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na lučkem pa kilometri zastojev
smile-1.gif

Doslej nisem še nikoli čakal na Lučkem za pot proti morju, je pa res, da ne iščem terminov, ko vsi silijo na obalo
smile-1.gif
Drugače je opcija še stara cesta a tam čakajo radarji.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Lani na začetku avgusta, mislim da sobota popoldne. nekaj kun mi je ostalo in rečem da šibam na HR z motorjem. Po avtocesti do Lučkega, tam sicer kolona, vendar odprejo še pasove za ENC, pa študentke talajo listke. Nisem se rinil, pa sem prišel skozi v minuti. Pa še fletna prijazna študentka mi je listek kr v žep moto jakne porinla, ko je vidla, da sem orokavičen zelo neroden. Ko bi vsaj porinla še malo nižje !!! Je pa ponavadi gužva za nazaj. se splača v avtu HRT2 poslušat, imajo ažurne informacije. Potem pa dol ali Karlovac ali Jastrebarsko pa lepo po stari cesti.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
€map

Ne razuimem da se greš jajcat NM-Metlika naprej proti Karlovcu. ali celo višnja gora vinica.
Lepo avtocesta, tempomat na 100-130 in lepo prekruzaš do morja.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Z motorjem sem šel Brežice - ZG - karovac Metlika - NM - Brežice. Pač en krog. Za z morja domov grem ponavadi dol v Karlovcu ali Jastrebarskem. Pa pri jastrebarskem preko hribov in prideš v centru Samobora ven. Tam že lahk prvi pir spijem ker sem praktično doma. No pa še enih 6 do doma.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Letos ko smo šli na AC Zagreb-Split preko Brežic popolnoma nobene gužve niti na meji (Obrežje), niti na Lučkem tako za dol (26.6.), kot tudi za nazaj ne (10.7.).
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tudi jest prejšnjo nedeljo za spremembo ob vračanju šel preko Lučkega. Gužve dobene. So pa takoj za cestnino policaji izločali in pregledovali vozila in avtobuse Predvsem so iskali navijače hajduka. Zvečer je bil derbi na Maksimirju. In tam so z vseh kolon spravljali vozila v eno kolono, ter nato potencialno nevarne izločali. No čez kakšni 2 minuti ponovno na več pasov in piči dalje.