Ceneje.si vs. Mimovrsteino stvari, ki jih kupujemj

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Nekako sem se navadil, da si za večino stvari, ki jih kupujem najprej pogledam ponudbo na ceneje.si in potem od tam naprej. No, zdaj sem gledal eno napo in od tam odklikal na ponudbo mimovrste.com, kjer me je pričakalo sporočilo:

Zdravo,

na mimovrste=) si prišel iz ceneje.si.

S portalom ceneje.si ne sodelujemo. Zelo verjetno je, da so podatki, objavljeni tam, neažurni ali v celoti napačni.

Vabimo te, da nadaljuješ z obiskom Spletnega centra sodobnih nakupov mimovrste=). Informacije na tej strani zagotovo držijo!

Ve kdo kje je prišlo do spora? So bli na mimovrste enostavno neugodni v primerjavi s konkurenco, pa raje ne sodelujejo, kot da bi to preveč folka videlo?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Nekako sem se navadil, da si za večino stvari, ki jih kupujem najprej pogledam ponudbo na ceneje.si in potem od tam naprej. No, zdaj sem gledal eno napo in od tam odklikal na ponudbo mimovrste.com, kjer me je pričakalo sporočilo:

Zdravo,

S portalom ceneje.si ne sodelujemo. Zelo verjetno je, da so podatki, objavljeni tam, neažurni ali v celoti napačni.

Vabimo te, da nadaljuješ z obiskom Spletnega centra sodobnih nakupov mimovrste=). Informacije na tej strani zagotovo držijo!

Ve kdo kje je prišlo do spora? So bli na mimovrste enostavno neugodni v primerjavi s konkurenco, pa raje ne sodelujejo, kot da bi to preveč folka videlo?

To je bistvo tega. Nekaj časa nazaj sem bral intervju s Petkovičem (lastnikom mimovrste) in je rekel, da oni ne bodo sodelovali v tekmi za nižje cene.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A ne bodo sodelovali v tekmi? Torej nameravajo zapret štacuno?
tongue-1.gif

Drugače pa jaz tudi uporabljam ceneje.si vedno, skoz več trgovin je vključenih not in se marsikaj ugodnega najde.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Objava na ceneje.si verjetno tudi ni brezplačna... mogoče so pa potegnili črto in da se jim ne splača tam tržit. Sicer pa mislim, da so na dovolj dobrem glasu, tudi brez reklame na ceneje.si
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Objava na ceneje.si verjetno tudi ni brezplačna... mogoče so pa potegnili črto in da se jim ne splača tam tržit. Sicer pa mislim, da so na dovolj dobrem glasu, tudi brez reklame na ceneje.si
sprasujem se.gif

Potem na ceneje.si več ne bi izpisovali zadetkov iz mimovrste...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
mimovrste z ceneje.si ne sodeluje več. kot lepo piše v obvestilu, zakaj so povezave še kr na strani neve nihče. Tekmovanje v cenovni vojni .. butasto je cele dneve gledat ceneje.si pa zniževat cene za 1 cent samo da si prvi pa najcenejši, pa tudi če izdelka nimaš na zalogi in ga nikol nisi mel
bonk.gif

je pa dejstvo da je ceneje.si že kaki dve leti nazaj začela izsiljevat stranke, polek letne članarine, so hotli tudi procente od prodanih izdelkov itd. pač so vidli da so si dost vlko bazo dobili, pa lahko začnejo malo probavat
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Mimovrste ima boljši renome kot si ga dejansko zasluži. Vsekakor pa imajo pohvalno dober oddelek, ki ga je ustvaril.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No sam sodelujem s ceneje.si. Sedaj sicer še v manjši meri, samo se mi že močno izplača. Sem pa prepričan, da se je mimovrste odjavil zato iz ceneje.si, ker enostavno niso uspeli več biti najcenejši. Če pa nisi najcenejši pa enostavno padeš ven, ker folk vedno klikne samo prvega, pa če je samo en cent cenejši. So pa stroški sodelovanja za moje pojme nizki, tako da se mimovrste skoraj zagotovo ni zato umaknil. Tudi npr GA pri gospodinjskih aparatih se je umaknil, ker so bili povsod najdražji.
Ima pa ceneje.si tudi nekakšen iskalec cen in npr mimovrste objavljajo na svoje stroške.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Sicer pa je tale stavek res malo butast. Tud če je kakšen podatek na ceneje.si napačen, itak to takoj ko vstopiš na stran vidiš in pač stran zaradi napake zapreš. Te napake so zgodijo, ko se npr dva izdelka zamenjata. Sam se par teh napak tudi že odkril in so bile takoj tudi odpravljene s strani ceneje.si. Sem pa prepričan, da niso namenske ampak bolj tehnične napake.

lp

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
verjetno ne sodelujejo zaradi tega, ker objavljajo drugačne podatke. Pogledaš osnovno stran kjer je lcd 32lg3000 in je napisana čist drugačna cena kot na uradni strani. Zgleda da so se z mimovrste, merkurjem in harvey normanom mal skregal in (ne)namerno objavljajo višje cene.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mimovrste, merkur in harvey ne sodelujejo s ceneje.si ,ker so se tako odločili. Razlog sigurno niso napačni podatki. Da so tukaj podatki napačni je razlog, da so bili tile podatki zbrani ročno. In če so podatki ročni jih lahko samo ročno tudi osvežuješ. Pri tistih, ki pa sodelujejo s ceneje.si pa se podatki osvežujejo vsak dan. Zato so cene teh treh ostale takšne kot so bile takrat. Če pa bi mimovrste še vedno sodeloval s ceneje.si pa se bi cene osveževale in bi bili podatki točni.

lp

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
www.lovecnacene.si

Kaj pa tale? Išče cene avtomatsko?

Dobra alternativa. Zaenkrat verjetno še brezplačna.

Odlična stran. Veliko preglednejša in enostavnejša za uporabo kot ceneje.si
zmaga.gif

Za lovecnacene.si sem pred nekje 14 dnevi prvič slišal in naredil en test. Par naključnih artiklov sem izbral in primerjal ponudbo cen pri njih in na ceneje.si. Slednji so vrgli ven precej več trgovin in posledično tudi nižjo najnižjo ceno. Najpametneje je pri obeh pogledat, konkurenca pa je itak zakon
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi rolan je nehal sodelovati s ceneje.si.
kot je že nekdo omenil je šlo za tekmovanje za najnižjo ceno. in kaki manjši trgovci so res čez noč spremenili ceno, samo zato, da so bili na prvem mestu.

mimovrste je prejelo gorenjsko gazelo
wink-1.gif

in odkar imajo prevzemni center v lj, večkrat obiščem njihovo stran:)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
no naj navežem na to, da se še vedno iščejo sodelavci v ljubljani, če koga zanima.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Včeraj sem zaradi radovednosti šel pogledati na lovecnacene. S ceneje.si se tudi slučajno ne more primerjati.

Primer:

Zanima me nakup LCD monitorja NEC. V lovecnacene sem lahko vpisal le znamko, možnost je bila tudi omejitev cene navzgor in navzdol.

Rezultat:

Ponudil mi je 173 zadetkov, možnost urejanja po ceni ali imenu, nič več!

Na ceneje.si sem lahko "prefiltriral" izdelke po kar nekaj kriterijih in bistveno zožil izbor. Pričakoval bi vsaj zožitev na dimenzije ekrana, zamenjal bi jo za znamko, tu bi prišlo prav sortiranje po imenu (za silo).