Cene pooblaščenih servisov

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Z marzo od olja pooblasceni serviser placa place mehanikov, solanja, specialno orodje in pa naso bogato javno upravo.
To bi veljalo, če bi ti računal samo olje. Računa pa tudi servisno uro, kjer so notri vse te naštete postavke. Z maržo pri prodaji olja krije stroške skladiščenja in transporta. Če iz tega krije karkoli drugega, tvega, da bo na izgubi, če pripelješ olje s seboj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
.
A je pri letnem servisu (ne da se mi iskat kaj je zapovedano in predpisano in kaj ne) omenjena postavka pregled zavor?
Ker da pelješ s servisa na teh. pregled in zavore ne delajo oz. niso brezhibne...
No tu se je moje "sodelovanje" z njimi zaključilo...

Najbrž je, ja. Ampak ne vem če na valarjih.
Enostavno poglej v knjižico, kjer imaš program vzdrževanja.

Vse piše v tabeli/planu swrvisiranja vsakega vozila....bremze in določene kontrolne tocke bi morale bit pregledane ob vsakem servisu...

Realnost je pa normativ...mehanik nima dovolj casa niti za to da bi se olje do konca vn odteklo...ze sravf nazaj sravfa pa novga not naliva ko se staro ni vn cist odteklo...

Ko mi je mehanik na pripombo ce ne bo pogledal bremz odgovoril...bom ko bo stranka nazaj pribremzala ko ne bo kaj ok...sem si zacel bremze sam sravdat vsakic ko spomladi zamenjam gume...si usput zrihtam se bremze!

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
ksz
Že pogled nanje bi zadoščal (notranja je bila bolj obrabljena od zunanje in posledično...).Ko sem vozil k navadnemu mehaniku sem mu povedal, to to to in to. Ko sem vozil na servis sem predvideval da njim daš ključe in oni imajo en "protokol". Računi so več ali manj bili vedno 200-250€, pa me ne bi niti motilo če bi vedel da se na avto lahko zanesem. Od takrat naprej sem videl da temu ni ravno tako.
No lani me je menjava olja in filtra stala natanko 0€. Letos razmišljam da bi napravil še velik servis, spet lep kupček denarja katerega oni ne bodo videli...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.338
9.572
113
EU
Rambo013. Kako to da te je menjava olja in filtra stala nič ojrov. Si olje in filter ukradel
confused-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
ksz

V Avstriji je cena delovne ure na pooblaščenih servisih res med 100 in 200 EUR/h. Res je, da so plače višje, vendar v povprečju ne za 3x, temveč cca. 1,7x. Iz tega razloga je tudi v Avstrji OGROMNO nepooblaščencev (cca. 70-80 EUR/h), prav tako tudi fušarjev, ki pa imajo urno postavko zelo primerljivo našim pooblaščencem - recimo 40-50 EUR/h.

Upoštevajoč ta dejstva dvomim, da je težava, če ima neka servisna delavnica v SLO urno postavko 40-50 EUR/uro, daleč večji problem je nategovanje strank s predragim oljem, deli, ki se zaračunajo, pa se dejansko ne zamenjajo itd. Pomanjkanje zaupanja torej, seveda povsem upravičeno.

Nazadnje urejeno:

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Jaz sem peljal avto na pooblaščen servis in sem bil res pozitivno presenečen nad ceno servisa. Olje so mi dali na servisu ceneje, kot ga bi sam dobil (original mazdino olje). Plus to,da se lahko že vnaprej pozanimaš za ceno med raznimi servisi in se odločiš za najugodnejšega. Res je,da bi me popoldanc prišel ceneje, samo dvomim da bi bila razlika res očitna.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Vidim, da tukaj marsikdo ne razume poante (ali pa noče). Jaz sem govoril iz stališča, da je strošek dela (torej "strošek" delavca) v Avstriji enak oz. višji, kot pri nas. Prav tako je stroške šolanja, specialnega orodja in investicije v Avstriji enak, kot pri nas.

Res pa je, da je neto plača v Avstriji višja kot pri nas in si Avstrijski tudi lažje privošči višjo urno postavko. Ampak to s strani investicije pooblaščenega servisa nima veze.

Govorimo torej o tem, da je kupna moč v Avstriji višja kot pri nas.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Jaz sem peljal avto na pooblaščen servis in sem bil res pozitivno presenečen nad ceno servisa. Olje so mi dali na servisu ceneje, kot ga bi sam dobil (original mazdino olje). Plus to,da se lahko že vnaprej pozanimaš za ceno med raznimi servisi in se odločiš za najugodnejšega. Res je,da bi me popoldanc prišel ceneje, samo dvomim da bi bila razlika res očitna.

No evo...

S tem, da bi bilo dobro razčistiti, kaj pomeni "popoldanec"? Je to fušar, ki ne plačuje davkov, svoje znanje pa črpa dopoldne pri pooblaščenem serviserju, kjer je socialno in pokojninsko zavarovan in se mu plačuje draga šolanja?

Če je temu tako, potem logično, da je ceneje. Ampak lopov je pa pooblaščen serviser, ki ima "zlato" olje, da lahko take "popoldance" plačuje.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
zlato olje je lopovščina. če me servis olupi z drago ceno dela, ponavadi še nemarno opravljenega, ni treba, da me zraven še z zlatarskim oljem.

jbga, itak nimam nobenega avta v garanciji, raje vozim drugam.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Iz časov, ko smo še mazdo vozili v Borovlje na servis nekako nisem dobil občutka, da bi pooblaščen servis imel cenejše olje kot pa recimo na črpalki ali pa v trgovini... Je bil liter identičnega olja celo v Sloveniji cenejši... Torej malo šepa da v Avstriji nimajo zlatarskega olja...

Sicer pa kakor komu. Jaz sem na pooblaščencu za 1l ELF Solaris (oz. kar je po novem) plačal toliko, da se mi zdi kriminal podpirati francoza na Rudniku...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
zlato olje je lopovščina. če me servis olupi z drago ceno dela, ponavadi še nemarno opravljenega, ni treba, da me zraven še z zlatarskim oljem.

jbga, itak nimam nobenega avta v garanciji, raje vozim drugam.
Ampak je ocitno v avto branži to precej pogost pojav, praktično ze skoraj obvezen, dirigiran z višjih instanc pri pooblascenih.
Torej drago olje
Drago delo
Slabo opraviti da bo cimprej nazaj. (ce pa je zavarovalnica plačnik, pa itak ni panike)
In potem ti liter olja prodajo za ceno kante olja čez cesto v trgovini. Se glede fusanja. A je ta delavec naredil na sihtu toliko kot tisti ki ne fusa popoldan? Ce je, potem....
Sem imel sodelavca, fusal na veliko. Najboljsi sodelavec je bil. Do malice je naredil toliko kot ostali cel siht.
zmaga.gif