Cene klicev v države EU - kako privarčevati

I

Izbrisan uporabnik #488

ni treba, je eu poskrbela za plenilce, 2017 je konec plenjenja

je pa model smešen, ma optimalnega operaterja pa maha s telefonom po zraku, da se priklopi na tuje omrežje
smile-1.gif

optimalno ja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kolko gledam po ceniku, je izimobil plenilec prve klase:

Za ene pa je to baje optimalno (kapa dol)

Ceno za klic v EU ima kar 0,4382
Enako pleni tudi Telemach na 0,43

bob pa ima samo 0,30 tak da...
Mnjah, bo nesmiselno razpravljat o tem, kaj se mi splača in kaj ne. Sam sem si preračunal in vem kje sem. Kot rečeno, uživaj ti pri svojem, jaz bom pri svojem, vsi zadovoljni.
cool-1.gif

PS: Sam večinoma plačujem 23 cente za klice v EU, tako da...
tongue-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

je pa model smešen, ma optimalnega operaterja pa maha s telefonom po zraku, da se priklopi na tuje omrežje
smile-1.gif

optimalno ja

2017 lahko operaterji prično tudi zaračunavati dohodne klice v domači državi. Denar mora od nekje prit, da se nafutra vse politične koncesnine, prispevke, davke, zgradi omrežje, plača zaposlene.

Zaradi politične regulacije cen roaminga bodo torej kratko potegnili tisti, ki roaminga ne potrebujejo. To je celotna poanta.
Socializem in politična ekonomija namreč ne delujeta. Poglej Venezuelo.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Žal boš imel zelo verjetno prav.
frown-1.gif

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

optimalno ja
Meni je pa smešno, da ti trobiš svoje kar naprej. Lahko še 100x ponoviš, pa bom jaz še vedno ostal tam kjer sem. Ker se MENI splača.
tongue-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

optimalno ja

2017 lahko operaterji prično tudi zaračunavati dohodne klice v domači državi. Denar mora od nekje prit, da se nafutra vse politične koncesnine, prispevke, davke, zgradi omrežje, plača zaposlene.

Zaradi politične regulacije cen roaminga bodo torej kratko potegnili tisti, ki roaminga ne potrebujejo. To je celotna poanta.
Socializem in politična ekonomija namreč ne delujeta. Poglej Venezuelo.
Med leti 2017 in 2019 gre tudi razdeljevanje frekvenc na BEREC oziroma Bruselj. Da ne govorimo, da se bodo frekvence avtomatično podaljšale še za dodatnih za 15 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Torej bomo morali tisti ki nismo ob meji poiskati tujega operaterja in z njim klicati v tujino.....
Kot berem je cena pogovorov v tujino skoraj 10x visja. Jeba je, ce ne ves da je sogovornik v tujini.
A to velja samo za klice na tuje stevilke (in so slovenci v tujini izvzeti)?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Slovenca v tujino kličeš "domov" se pravi v Slovenijo. Od "doma" do tujine plača on.

Imam pa eno vprašanje, s tem se še nisem ukvarjal, vidim pa da imajo nekateri ponudniki različne cene v gostovanju pri različnih operaterjih - recimo Simobil v partnerskih omrežjih. A je treba po EU uredbi zagotovit "najvišjo" dovoljeno ceno pri vseh operaterjih ali je recimo en v državi gostovanja dovolj?

drevored

Pripravnik
11. jul 2013
108
8
18
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
A je treba po EU uredbi zagotovit "najvišjo" dovoljeno ceno pri vseh operaterjih ali je recimo en v državi gostovanja dovolj?

Najvišja cena je določena za vse operaterje.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.703
3.307
113
Jaz sem se pa zadnjič čudil, kako za vraga sem plačal 10 EUR za par kratkih klicev na Hrvaško (Telekom) . Sploh nisem pomislil na tole. K sreči sem čisto zraven meje in se lahko priklopim k sosedom.