Celovška v Lj. po 9.12. ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ograjca na sredi bi tako ali tako pomenila samo eno - nesreče bi se prestavile na začetek ograje... torej izven predora.
Najboljš, da ograjico postavijo že od Brda... sicer pa, a se ni nedolgo nazaj pripetila huda prometna nesreča, ker je bila ograjica postavljena že zelo zgodaj in je en model zaradi tega obračal pod Golovcem? Je to bolje?
Jah, po ugotovitvah policije je obračal, po izjavah prič je bla pa zgodba popolnoma drugačna. Zdej pa komu verjameš.
Razlika je v tem, al bo škodo plačal dars(torej mi) alipa tuja zavarovalnica.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ograjca na sredi bi tako ali tako pomenila samo eno - nesreče bi se prestavile na začetek ograje... torej izven predora.
Kar je precej bolje.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ta izgovor lahko apliciraš tudi na obstoječe stanje...
Nikakor... sedaj sredi predora ugotovi, da se mora postaviti skrajno desno in to stori. V tvojem primeru bi pa zapeljal v predor na napačni strani ograje in hopla, pa ga imamo...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sedaj se bo pa odpeljal mimo izvoza in bo enako.

Potem misliš, da bi bilo najbolje na avtocesti narediti krožišča, da bi lahko "neprilagojeni" krožili toliko časa, dokler ne bi ugotovili, na kateri izvoz morajo zaviti?

Omenjena ograjca ne bi bila uperjena proti ljudem, ki delajo 100km letno (tisti itak niso za na cesto, kakorkoli pogledaš), ampak proti "dinamikom", ki vidijo največji užitek v tem, da v zadnjih 100 metrih švignejo v predoru s prehitevalnega pasu na odcep in pri tem prihranijo ključnih 1,66 sekunde na poti do cilja.

Na podobnem principu že deluje sistem zadrge ob delih na cesti, ko se pasovi začnejo zoževati že kar nekaj časa pred samim gradbiščem. Namen je enak.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Se pravi tebe skrbijo dinamiki, ki bi te eventuelno prehiteli zednje metre pred odcepom? Do kam pa bo treba, da bo zate zadovoljiva rešitev? Ti od doma do službe postavijo ograjico, da ti ne bo treba spustiti predse kakega ''dinamika''?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aha... že vidim, kje je problem.

Ti misliš, da so "dinamični vozniki" = mladi vozniki, z odličnimi refleksi, ki kršijo prometni zakon zgolj zato, ker je le ta neumen.

Jaz pa mislim, da so "dinamični vozniki" pač tisti, ki dejansko zelo dobro obvladajo svoje vozilo, vendar pa v določenih prometnih situacijah lahko predstavljajo nesprejemljivo dodatno nevarnost in v splošnem pomenijo rizični faktor v prometu. Enako kot stari ateji. Enako kot tisti pod vplivom alkohola.

Tako da lahko kar zaključiva. Pa varno vožnjo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Omenjena ograjca ne bi bila uperjena proti ljudem, ki delajo 100km letno (tisti itak niso za na cesto, kakorkoli pogledaš), ampak proti "dinamikom", ki vidijo največji užitek v tem, da v zadnjih 100 metrih švignejo v predoru s prehitevalnega pasu na odcep in pri tem prihranijo ključnih 1,66 sekunde na poti do cilja.
Zanimivo, da to sploh ni prepovedano.
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Zanimivo, da to sploh ni prepovedano.
grims-1.gif
Kadar je na odcepu kolona je prepovedano. Sej, kadar je pa frej pa itak nikogar ne moti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz bi jo ukinil, ker bo to povzročilo še več sranja kot sicer. Če je drugje nimajo, zakaj bi morala biti pri nam?
Še posebej pa je neumna polna črta do konca tunela v smeri proti Kopru. Menjavanje smeri je dovoljeno v glavni smeri brez težav, tukaj pa ne?
bonk.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
A mi lahko nekdo razloži, zakaj je po Celovški še vedno taka gužva? Včeraj sem se vozila domov (ob pol 4 iz službe po obvoznici in nato na Celovško) uro in 15 min in to dobrih 25 km. Pred Šentvidom v smeri Gorenjska je šlo samo gas - bremza - gas- bremza...prva, ler, prva, ler......skor sem znorela, kar na jok mi je šlo, ker človek enostavno več ne vidi več konca temu sra...
cry12bpy.gif

Pa ni menda zarad vremena takole? Dons sem šla rajši na vlak, pa pol ugotovila, da je cesta bolj prehodna kot pločniki......
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Jaz sem dobil filing, da zato, ker narod še vedno nekaj ignorira odprt tunel... Včeraj sem tako gledal gužvo tovornjakov, ki so iz S obvoznice zavijali na Celovško in jih je bilo toliko, da so zabasali še ves zaviralni pas, kar ni čisto običajno...
uf-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Vse do tega zadnjega brskanja po predoru je bila vsaj približno prevozna, zdej je pa bolj prestana kot kaj drugega. Tudi zjutraj 1 uro, kolona se začne že v Mednem.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Pa saj z razvrščanjem v tunelu ni nič narobe: vse je lepo osvetljeno, pa še vremenski pogoji ne vplivajo - ni dežja, mokre ceste...

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Mi zna kdo povedat kako gre prednostna v primeru okvare semaforjev(križišče predor- Celovška in avtocesta- Celovška! Oboje POTEK PREDNOSTNE V LEVO! Logično saj naravnost tko ne moreš. Zanimivo...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik vogel1 pravi:
Mi zna kdo povedat kako gre prednostna v primeru okvare semaforjev(križišče predor- Celovška in avtocesta- Celovška! Oboje POTEK PREDNOSTNE V LEVO! Logično saj naravnost tko ne moreš. Zanimivo...

in potem bo vrsta v celem tunelu, to bo veselje

hgard

Guru
22. jul 2007
4.095
589
113
Ne bo, ker je prednostna ta, ki pride iz predora. Je logično, ampak kar vabi k nesreči, ker če ne bi gledal znakov, bi si mislil, da je prednostna Celovška.