zdej zimska guma se tako ali tako hitro postara in je po 4 letih voznje neuporabna tako ali drugace. zakaj je v 2 letih ne bi zvozil do tekalne plasti potem jeseni pa nove gor. se 60eur na leto prisparam za menjavo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako hitro pa lahko človek pričakuje, da mu zimsko gumo "poje".
Namreč sem v veliki dilemi...vozim se dosti, nad 50.000km letno, a naše zime so tako kilave, da snega skoraj ne srečam. Potem pa imam zimsko gumo, ki drži toliko, da strošek gume preseže vrednost avta.
Razmišljal sem že o celoletnih, a jih večina ljudi kurca. Mene sama "varnost" toliko ne skrbi, saj se vozim le po prevoznih cestah (AC, regionalne, nič rovt), ampak bi me motilo če bi bile neudobne, glasne in recimo večja poraba goriva... 5% se pri takih kilometrih že lepo pozna.
Potem sem razmišljal, če bi rajši vsako sezono, oz 2x na leto, kupil rajši rabljene gume, pa jih pač vedno zamenjam.
Ali pa enostavno, da imam vedno letne, pa pač ketne odzadaj, a to mi najbolj ne diši, ker vseeno kdaj pa kdaj temperatura pri nas pade pod 0, kar je pa spet [censored] za letno.
Ideje, komentarji?
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
ksz
Raje delam kak dan več in zaslužim za dobre gume, kot pa da se celo leto vozim z gumami, ki niso ne tič ne miš. Ne moreš šparat na lastni varnosti za božjo voljo. A pol si boš pa v invalidskem vozičku rekel, evo sem pa prišparal eno menjavo na leto, pa 100€. Noro.
Dokler na asfaltu ni snega in ledu, so (ne glede na temperaturo) letne itak boljše.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ali pa enostavno, da imam vedno letne, pa pač ketne odzadaj, a to mi najbolj ne diši, ker vseeno kdaj pa kdaj temperatura pri nas pade pod 0, kar je pa spet [censored] za letno.
Vulkanizer te je lepo nategnil (če si mu verjel).Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Mi je vulkanizer lepo razložil. Pod 7 stopinjami naj bi zimske gume držale bolje kot letne.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To o 7 stopinjah je že večkrat demantiral SJTV1.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vulkanizer te je lepo nategnil (če si mu verjel).Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Mi je vulkanizer lepo razložil. Pod 7 stopinjami naj bi zimske gume držale bolje kot letne.