ceed SW vs i30 CW

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Moj glas gre za i30 SW... Ne vem zakaj a te KIE so mi tako antiPatične za pop....

@ ostali; pa ne rabte tu zravn rint Octavio k nanese veliko več pa še opremo ima bl švoh za osnovno ceno (pa ne glejte avto.net, ampak se zapelte do salona po izračun)
cry12bpy.gif

Raje opipano oktavijo kot pa korejca s polno opremo.

Centralno daljinsko, klimo, servo, airbaga, ABS, el. šajbe imajo vsi, vse ostalo je pol samo naslajanje in uživancija.

Da se pa sploh negremo dotaknit teme, ko v steno vržemo oktavijo al pa kakega ceeda...

Dajte bit resni, oktavija je resen avto, naš župan za božjo voljo se vozi v njej, vi pa nabijate s korejci.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Octavija je Passat? Looool.
Da ne govorimo o tvoji porabi. Po mestu ni sans, da tudi samo sanja o 5-ih litrih, kaj sele, da jih vidi.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Octavia Golf, Superb pa Passat.
Sicer pa si ne delijo ravno podvozja, temveč platformo. Pa ni ravno vse enako na obeh škatlah. Konec koncev gredo iste platforme tudi za Audi, čigar je cena za dve Škodi.
wink-1.gif

Folk se zavarava, če misli, da dobi Audija za ceno Škode. To ne gre in ne bo šlo. Tudi dobit Passata za 15 k EUR ne gre.
smile-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
kako lahko sprašuješ na Alterju za korejce
evil.gif

Še malo pa ti bodo kot boljšo varianto ponujali A4 letnik 2006 za 12k.
uf-1.gif

Vsi govorijo koliko boš zgubil ko boš prodajal, samo ti se še boš par let vozil v avtu in to šteje. Raje avto, kateri mi je všeč kot pa na silo kupit kakšen uber avto.

Sorodnik ima Hyundaia sedaj 2 leti pa BP.
Pa srečno vožnjo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
575
113
Sam kako se tile 1.2T motorji obnesejo pri tako "velikih" avtomobilih ,kot je Octavia combi?? Men se zdi to prešvohoten motor? Je pa res, da nism še furu, tko da govorim bolj iz glave
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Obnesejo se lepo...dokler je turbina zdrava....samo kaj kmalu začne žvižgat ( ima le turbina preveč dela ) in €€€...

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
1.4 ima v ceedu 90 KM vs.109 v i30, zato doseže ceed max.navor pri nižjih obratih.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Dajte bit resni, oktavija je resen avto, naš župan za božjo voljo se vozi v njej, vi pa nabijate s korejci.

Octavia je zastarel golf s slabšimi materiali, podaljšanimi previsi in pomankljivo varnostno opremo. Dobiš kar plačaš, z upoštevanim VAG davkom. Vsakršno drugačno razmišljanje je samo znamenje balkanske umske maloposesti.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
dej povej kog vagnou si ti vozu......... da tko raznaša turbine......?

Sodelavc ma polota 1.2 TSI z več kot 150 jurji in nič..... sam mam alhambro z 356.000 jurji in in prvo turbino....... v če m je keč. Ne rečem, da kakšna ne crkne.. ampak crkne tudi hyndai?

Imamo dva službena i30 in pr vsakemu je nekej čričkov..... pri prvemu je klima crknila po parih mescih in stikalo za zadnja vrata (kazalo je skoz odrto), pri drugem pa je pod sovoznikovem sedežu skoz mokro in na ACL še zdej niso odpravl napake..

Pa ne rečem soliden avto...... ampak da bi zdej reku da so vsi hyndai en šit... Pa turbine tud ne crkavajo in šobe tud ne.. Vendar pa nekater folk vliva nepravilna olja not sploh pri PD motorjih in potem jamrajo........

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
vagne ja ne vozim. Edino če prinese prilika, pa še takrat se upiram. Zame so vagni škatle. Avtomobili brez duše.
Ok pustimo GTIje...:)

Nekak se mi zdi logično, da motor z majhno prostornino ima več dela, kot motor z veliko prostornino. In dejstvo je tudi, da je treba malčku pomagat - s turbino. Torej vse je na bremenih turbine.

Če je ravno tema o Hyundai...
Sem zadnjič govoril z možakarjem, ki je kupil pred parimi meseci i20. Mu je crknil hladilnik in servis mu ni mogel zagotoviti dela v garancijskem roku !
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to da so mu dali nov avto težko verjamem, ker bi prej iz novega dol odšraufali hladilnik..... Hyndai ni švoh avto.... je malce požrešen, drgač pa všečen...

ampak

kr se ti če vagnou, ti pa iz prve roke povem, da sem prezadovoljen, sicer je mal jurčkov več keša, ki pa ga proftiraš ob prodaji rabljenega... Dela pa večinoma tko kot je treba.

Poudarjam še enkrat, da je večina šob in turbin crknila zaradi nepravilnega olja in vzdževanja. Kolega ma TSI 1,2 polota, pa ma dost težko nogo in avta ne špara..... stvar funkcionira...

druga stvar so servisi....... pravijo da so vagnovi servisi dragi....

lej za hyndai i30 je interval na 20 jurjev servis pride 200€ skoraj identično kot pri polotu... govorim za pooblaščenca iz ene in druge strani.......

suma sumarum

je prišparanega 3000 jurje..... na koncu pa taisti dnar pušneš.....
je pa hyndai ratal avto oz avtu spododbno vozilo...

čakam na i40, ker bo šla alhambra v pokoj oz jo bom prodal..

Je pa dejstvo da bo i40 (dizel, vsa oprema) skoraj 20 jurjev.... tko da smo blizu novemu sharanu.... še enkrat odvisno od placa, opreme in dejanskega živega izgleda avtomobila....., ki mi je po slikah zlo všeč... Če pa bo razlika samo par jurjev bom pa vseno raj sharana vzel....

seveda dizla.... v obeh primerih...

aja tole z dušo te ne razumem lih dobro, če misliš dušo tako kot pravijo za italjanske avtomobile in motorje..., bom raje reku ne hvala. Ne da se mi po kupljenem avtomobilu ali motorju ukvarjat z vozilom ves čas......

Nazadnje urejeno:

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16

Sem zadnjič govoril z možakarjem, ki je kupil pred parimi meseci i20. Mu je crknil hladilnik in servis mu ni mogel zagotoviti dela v garancijskem roku !
smile-1.gif

[/QUOTE]

i20 se proizvaja v Indiji zato so
confused-1.gif
problemi z dobavo rezervnih delov.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Folku dol visi, zakaj so problemi z dobavo rezervnih delov.

Če delov ne morejo dobavit niti v času, ko je avto v polni proizvodnji, kaj bo šele, ko proizvodnje ne bo več. Sorry, ampak avto, čigar rezervni deli so nedobavljivi, je vreden približno 0. FAIL!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Dante pravi:

smile-1.gif

i20 se proizvaja v Indiji zato so
confused-1.gif
problemi z dobavo rezervnih delov.

[/QUOTE]

To ni izgovor. Stranka kupi Hyundai in tu se za njega zgodba konča ( ali pa začne, kakor vzamemo )
smile-1.gif
Da ne morejo dobavit rezervnega dela v 45 dneh je polomija...
Sem mu rekel, zakaj ni trgovec enostavno dal rezervni del iz avtomobila, ki ga ima na zalogi, pa je odvrnil, da ni bil kompetenten za to....hehehe . Za novega je pa bil, ko je dec napisal mail ZVP-ju
smile-1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
se strinjam.

Znanec mi je omenil da naj bi tudi cruzi stali po 2 meseca in več na servisu zaradi nedobave določenih rezervnih delov.

Očitno se jim bolj splača politika damo novega namesto popravila pa 5 let garancije ala Hofer.

Pač optimirana proizvodnja in distribucija in čim nižja cena tudi na račun dodatnih storitev.

Hočem reči da glede na to da sta i30/ceed izdelana v EU ta problem odpade.

Nazadnje urejeno: