ceed SW vs i30 CW

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kolikor sem preštudiral, gre za enak avto. hyundai nudi več opreme za isti dnar, ima manjši prtljažnik, a več prostora na zadnjih sedežih, kia je bolj radodarna v prtljažniku in ma dve leti garancije več, kar mi ni pomembno. rabim en daily driver za deco (dva pubeca poleg naju z gospo) okrog transportirat, pa bicikle in ostalo kramo. obvezno bencin (do 20.000 km na leto). astra classic mi ni všeč, pa airbage ma samo 4, megane grandtour je pa osnovni precej oskubljen. octavia mi je malo draga. še kaj v ožji izbor?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Če gledam avto.net pride Hyundai i30 CrossWagon 1.6 CVVT Style Blue Drive 15.470 EUR, Škoda Octavia 1.2 TSI COMBI Business pa 15.699 EUR tak da nimaš kaj razmišlat definitivno škoda. Ker če ne drugega boš čez 5 let ko boš zadevo prodajal za škodo dobil bistveno več kot pa za hyundaia. Pri morebitnih popravilih pa ga tudi nasankaš saj pridejo deli iz azije vzhoda bistveno dražje kot pa iz nemčije, pa za VAG grupo se na trgu dosti prej pojavijo neorginalni ali licenčni deli kot pa za vzhodnjake, tak da kaj se tiče stroškov si na boljši strani pri Škodi.
Ta garancija ki jo pa ponujajo kao 7 let, ti pa tudi povem da je treba drobni tisk brat kak se kritja zmanjšujejo po letih, in je to samo dobra poteza da te spravijo na pooblaščen servis 7 let.
Maš pa tudi Astro Caravan 1.6 nov model za 15.550 EUR, zadeva je sicer kr neke oblike pač subjektiva, motor preverjen in šparoven, pa še voznike insignij boš jezil ko bodo videli da ma astra večji prtljažnik kot insignija karavan.

lp bluub

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hyundaiji so vseeno malo bolj kvalitetno narejeni, kljub temu, da si delita mehaniko. Tudi uvoznik in servisi niso isti in kiini so na precej slabšem in dražjem glasu
smile-1.gif

Sam bi vsekakor vzel i30, je pa meni kia vseeno lepša za pogledat.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hyundia ima 5 let garancije brez omejitve km, brez drobnega tiska. Pa ko že primerjaš po ceni, primerjaj vsaj motorno in opremsko podobna avtomobila. Hyundai je močnejši in bolje opremljen. Deli pa tako in tako pridejo iz Evrope in ne iz Azije, statistika morebitnih okvar pa itak vemo na čigavi strani je. Ne na škodini
tongue-1.gif

Ajap pa i30 karavana dobiš za 11 jurjev, me prav zanima kako oskubljeno fabio bi dobil pri škodi za tak denar
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, saj zato je octavia predraga. ker dal bom nekje 12.000, mogoče do jurčka več. zato octavia odpade in nova astra tudi. konjev ne rabim, 1.4 bo čisto dovolj, torej 109 KM. šest prestav ne rabim. rabim klimo, malo večji kufer, nizke stroške registracije.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Ko sem jaz pred leti kupoval, sem se odločal med (meni) lepšo Kiino zunanjostjo ter (spet meni) lepšo Hyundaijevo notranjostjo.
Kupil sem i30 in razen to, da so crknili stabilizatorji, zaenkrat še vse OK. Tudi vzdrževanje ni tako zelo grozno drago, kot se lahko prebere na forumih, hehehe

Anyway...pojdi se peljat z obema, pa boš videl, kateri ti bolj sede. Pa srečno, M.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Hyundai je močnejši in bolje opremljen.

hysterical-1.gif

Hyundai i30 CW 1.6 kvazi 126 konjev pospešek 11.5s
Škoda Octavia Combi 1.2 TSi 105 konjev pospešek 10.8 s tem da ima max navor že od 1550 obratov naprej

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
No saj ce govorimo o 12.000 EUR, potem pa skoraj ni druge kot Kia ali Hyundai, edino kak leto ali manj star rabljen, ta je pa zopet loterija.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
če je že govora o škodilakih, za te pare se dobi tudi roomster. placa zadaj za noge raztegnit + ogromni prtljažnik

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Hyundai i30 CW 1.6 kvazi 126 konjev pospešek 11.5s
Škoda Octavia Combi 1.2 TSi 105 konjev pospešek 10.8 s tem da ima max navor že od 1550 obratov naprej

Priznam, da nisem šel preverjat pospeškov, ampak je gotovo pri pospeških pri hyundaiju napaka, ker so za 1.4 in 1.6 motor enake številke. Sicer pa ima hyundai očitno nekaj kil, airbagov in euroncap zvezdic več, pa so mu malce slabši pospeški odpuščeni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
če je že govora o škodilakih, za te pare se dobi tudi roomster. placa zadaj za noge raztegnit + ogromni prtljažnik

In fabia za osnovo, da se pelješ kot s cliotom 2 s slabšo zatesnenostjo kabine. Vem, ker sem se zaljubil v roomsterja in se tudi enako hitro nazaj premislil.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Na nemški strani za hyundai piše da ima 1.4 - 12.6 s do 100, 1.6 pa 11.5s

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zakaj obvezno bencin? Delaš 20.000kilometrov., kar pomeni cca 1600 kilometrov na mesec. To ni malo. Da ne govorimo o tem, da se z dizlom da lepše cruisat po AC. Kakšna je pa razlika v ceni bencinar/dizel?

Če že, potem se pridržujem mnenju, o škodini alternativi 1.2 tsi motorju. Motor se pelje na AC pri 140 z bistveno MANJ obrati, kot hyjundai/Kia. Plus dodatno udobje, da vleče že od 1500 obratov. Korejca moraš priganjati nad 4000 obratov ( oglej si krivuljo navora ).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kaj pa kaj bolj tovornega? Nisi imel ti Berlinga? Ne ustrezajo taksni avtomobili?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Moj glas gre za i30 SW... Ne vem zakaj a te KIE so mi tako antiPatične za pop....

@ ostali; pa ne rabte tu zravn rint Octavio k nanese veliko več pa še opremo ima bl švoh za osnovno ceno (pa ne glejte avto.net, ampak se zapelte do salona po izračun)
cry12bpy.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
obvezno benz, ker mamo zdaj dva dizla in: glasni ko hudič, dolgo se grejejo zjutraj in zebe, v primeru porpavil drago ko pes.
berlingo ostaja, samo ni lih avto za na avtocesto (velika čelna površin). poleg tega bolj tovorno vse skupaj in le dva airbaga. otroci pa so zrasli in ne rabimo več drsnih vrat in visokega sedenja. lažje zdaj sami zlezejo na zic v nižjem avtu, kot pa da plezajo gor na tiste v enoprostorcih. kilometrov na leto s tem družinskim avtom je prej 18.000 in ne 20.000. konjev in pospeškov ni treba.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
octavia mi je malo draga. še kaj v ožji izbor?

Mislim da je oktavija štartna okol 13,5k? Tu se dobi dosti dobrega avta za pravi cekin. V končni fazi vozis pasata.

Al pa kio oz. hyundaja. Nimas kaj razmisljat. O lepoti nemislim ker je relativna, ampak spet mislim da je okta dost lepša.

Računaj, da boš na oktaviji v treh letih zgubil od oka vsaj jurja do dva manj.

Malo greš med dilerji, vzameš kak testen primerek, znaš za 15k peljat hudo lepo opremljeno. Ne seri ga s korejci no.

Kaka osnovna oprema 1.2 motor s polžkom je zelo dinamična zadeva (ok tega nerabiš; škodi pa ne), ob porabi 6 litrov,
5 če jo znaš peljat.

Nazadnje urejeno: