Cedevita pakiranje za en kozarec '?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdrav ,

je komu poznano kje se da kupiti cedevito v tistem " gostilniškem " pakiranju ki je primerno za pripravo enega kozarca tega napitka ?

V okolici Celja ,na spletu...

Hvala.lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63

Hvala.

Še razmišljal sem o tem....Pa sem bil malo prefaulast da bi sam pogledal..grrrr
bonk.gif

Poceni ravno ni...

Hvala,lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Spet se je našel en filozofirat....

Če bom pa res umrl zaradi kdaj pa kdaj popite cedevite bo pa to najlepša možna smrt...

In take fore prodajajo ponavadi tisti ki ne živijo od ničesar drugega kot od malic iz menz in megamarket šopinga..!

Sem iz dežele in če želiš ti povem kako v realnosti izgleda paradižnik ,kumara ,solata.... Aja pa prašiæ se valja v gnoju...

lp

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Si pa res malo mimo vsekal če misliš da sem tako nepoučen, govorim o cedeviti in o tem da ni zdrava pijača zaradi vseh svojih dodatkov in td. To velja na splošno tudi za druge pijače z mnogimi E-eji in še čem drugim. že leta in leta pijem samo vodo in kak doma izdelan sok ki pa ne sme biti sladek, za ostala živila pa sem itak odvisen od nakupa in tudi tu pazim kaj kupim.

Avtor: Urška on 02/02/2015 / 8 Komentarjev

Pred nedavnim je po spletu spet krožil mail s spodnjo vsebino:

“Priljubljena vitaminska pijača Cedevita vsebuje sestavine, ki predstavljajo zdravstveno tveganje za vas, predvsem pa za vaše otroke. Vsebuje namreč kemikalije, ki so karcinogene, strupene ali močno strupene, dražeče, strupene za jetra/ledvice/živčevje, ki motijo tvorbo krvnih celic, povečujejo občutljivost organizma, ter povzročajo poškodbe pljuč, kože, oči ali sluznic. V najblažji obliki povzročajo le alergije, velika pa je tudi možnost tvorbe rakavih celic.

Cedevita vsebuje med drugim askorbinsko kislino, barvilo E160e, alfa-tokoferil, nikotinamid, sredstvo za zgostitev E414, kalcijev pantotenat, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, folno kislino,…

Najbolj nevarna snov je vsekakor barvilo E160e, nič manj nevarno pa ni sredstvo za zgostitev E414. Zato vam svetujemo, da napitka ne uporabljate prepogosto, če pa že, pa zelo razredčenega z veliko količino vode.”

Ja, ob prebiranju teh vrstic zagotovo vsakega normalnega človeka, ki ga skrbi za svoje zdravje, sprleti srh. Le kako ga ne bi? Strupi, kancerogene snovi, kemikalije,… Včasih se resnično vprašam, kdo za vraga ima toliko časa, da piše takšne in drugačne opozorilne maile, s strokovno nepodkovano vsebino, v katerih je seveda bore malo resnice. In kar me še bolj zanima – kaj imajo od tega? Ni mi jasno, res ne! 🙂 Pa poglejmo …

– “Cedevita vsebuje med drugim askorbinsko kislino, barvilo E160e, alfa-tokoferil, nikotinamid, sredstvo za zgostitev E414, kalcijev pantotenat, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5-fosfat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, folno kislino,…”
Te nenavadne besede se za navadnega laika berejo prav grozljivo, se strinjate? No, askorbinska kislina ni nič drugega kot vodotopen vitamin C (vse skupaj se zdaj sliši mnogo bolj prijazno, kajne? 🙂 ), ki ga najdemo tudi v sadju in zelenjavi, seveda pa na naše telo vpliva pozitivno. Alfa-tokoferil je oblika v maščobah topnega vitamina E, ki je odličen antioksiandt. Nikotinamid je v bistvu vitamin B2, kalcijev pantotenat vitamin B5. Tudi tiamin je drugo ime za vitamin B kompleksa, in sicer za vitamin B1, natrijev riboflavin-5-fosfat je oblika vitamina B2, piridoksin ni nič drugega kot vitamin B6, cianokobalamin je drugo ime za vitamin B12, folna kislina pa vitamin B9. Torej?! Ves strah je odveč! Cedevita je namreč vitaminski napitek, zato ima sintetično (umetno) dodane vitamine, kar seveda ni nič zdravju nevarnega, če jo uživamo v mejah normale.

– “Najbolj nevarna snov je vsekakor barvilo E160e.”
Resno?! Resno???!!! Pod oznako E160e je klasificirano naravno barvilo beta karoten, ki ga recimo najdete v korenčku, marelicah, bučah, brokoliju,… v našem telesu pa se pretvori v vitamin A. Torej, popolnoma nič ni nevaren, zato kar brez panike!

– “…nič manj nevarno pa ni sredstvo za zgostitev E414.”
Prosim, najdite mi človeka ki piše te članke! Proooosiiiiim! 🙂 Ni čudno, da mi zadnje čase pritisk tako hitro narašča. 🙂 Gre v bistvu za naravni stabilizator, sredstvo za zgostitev in povečanje volumna. Pridobivajo ga iz afriške akacije Acacia Senegal. Imenuje se tudi gumi arabika, ki je po svoji kemijski sestavi mešanica polisaharidov in glikoproteinov. Spada med nenevarne aditive.

Cedevita, torej ni noben bav-bav. Seveda s pitjem ni priporočljivo pretiravati, saj je v večjih koncentracijah (tako kot tudi vsa druga živila!) lahko škodljiva. Od dveh kozarcev te osvežilne pijače dnevno pa verjemite, da ne boste umrli. 🙂

O AVTORJU

Urška
Urška

Mama Oopsija in avtorica knjižne uspešnice Zdrava Prehrana za Nosečke. V prostem času tudi magistra inženirka živilstva, ki se trudi, da bi v prehranjevanju prevladala zdrava pamet in ne bombastične nerealne trditve 'prehranskih strokovnjakov'.
SORODNE VSEBINE

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
To je tak jasno vsem, podoben strup, kot vegeta.

Ampak enim se pač ne da dopovedat in se ne trudim več, škoda energije, jo raje usmeri kam drugam.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Tako je kot sam ugotavljaš in tudi nedeljske juhe iz vrečke kjer piše ;domača kurja juhca , ---ja kurja z e-eji .-brez mesa in z aromo piščančjega mesa. in to sprida uporabljajo in strežejo ter kuhajo svojim otrokom mlade in starejše mamice ki jih mame niso naučile kuhat!!, Moja mama je kuhala sokove iz domačega sadja, malin ,bezga in td. to so zdravi sokovi ki jih otroci ko jim ponudiš pljuvajo iz ust ker niso dobri!! seveda ker so navajeni okusa umetnih pijač z ojačevalci okusa in aromami kakršne želiš in si izmisliš.Dost kaj bi se dalo napisat ne samo o cedeviti tudi o drugih takih zadevah iz vrečk ki se jim ne morete upreti.A domači sok pa ne !!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Retro, torej ti ob vsem zdravem načinu življenja nimaš težav z zdravjem? Ali pa si mogoče invalid?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ni retro iz Pomurja, kjer iz pip teče najbolj s pesticidi zastrupljena voda v Sloveniji? Zato me zanima, kam hodi po vodo?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz sem se že navadil na pesticide. So mi postali "nekako" všeč.
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ja kaj naj odgovorim ? Pepe, vse kar ste navedli je točno, invalid in še dosti kaj hujšega sicer pa ne bi o tem, to so stvari ki me že leta in leta uničujejo in samo vprašanje je -do kdaj.
Pijem ustekleničeno vodo čeravno naj bi bila soboška voda ustrezna zakaj ustekleničeno??ZARADI RAZVADE !!

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
maš vodo z okusom
smile-1.gif

drugače pa uporabljam "začinko" ker nima tolko e-jev kot "vegeta" malo za hec.

sj je ja vse nezdravo skoraj kar kupimo. kk človek naj zdravo živi? težko, res težko,da kateri je samo tisto bio, šet o more sam pridelat, da je res striktno bio.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Glede Cedevite:
Dajte v kozarec z 0,3l vode 63 zavitkov in notri vržite kruh za 1,3 leta pa boste videli kaj in kako je s cedevito in kozarcem
Glede juhic:
ja, ene pa so dobre
smile-1.gif

Ostanejo le še črviiva bio jabolka. So tako svinska, da jih še črvi nočejo jest, kaj šele moji otroc.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
retro in ostali ste prebrali dokonca sestavek? dejansko največja "nevarnost" cedevite je to, da vneses preveč vitaminov..

brane_new no kaj se zgod?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
No saj, ni preveč zdrava zaradi tega in onega.Pa takih zadev ki so nafilane z vitamini in še bougve česa je xxxxxx na tržišču-

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
retro in ostali ste prebrali dokonca sestavek? dejansko največja "nevarnost" cedevite je to, da vneses preveč vitaminov..

brane_new no kaj se zgod?

Ne trudi se - jaz sem se že nehal truditi okoli teh "Ejev".
crazy1.gif

Edino še rad povprašam, če sploh vedo koliko "Eje" je v čipsu. In ko rečeje "veeeeelikoooo" jim povem odgovor:
Noben - čips se piše s "Č", "I", "P" in "S" - nobenga Eja ni .