Če to ne bo najhitrešji krog....

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

a to se da? so to kkšne zavarovalniške fore, ki jih začuda ne poznam?
grin1.gif

Seveda se da ampak moraš vsaj še dva pripeljati sabo.
grin1.gif

@INKVIZITOR neumno je kritizirati in na nekoga s prstom kazat, ker se vozi s 60 konjskim avtom.
Glede primerjave APN6 in grobnik, raje daj progo za supermoto.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Ja točno to, pač nima denarja, vozi iz 60hp avtom, big deal, ko bo kupil nov avto bo močjenjši in bo spet šel po tej progi in primerjal čase in se smejal. V AM je bil enkrat članek ko so šli iz Type r hondo civic iz LJ na dirkališče in nazaj, obraba gum ni bila tako velika, tudi stroški niso bili vrtoglavi. Uglavnem enkrat bo treba iti, samo res je boljše če imaš močan avto
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ja, sšlo se je s Hondo gor, tam naredilo (če se prav spomnim 6 ali 7 krogov, najhitrejši je bil pod 10 mkinutami), pa nazaj. Gumam se ni skoraj nič poznalo ... Poraba gor je bila pa na 30 litrov ...
In na progi se da uživat tudi s 60-konjskim avtom, Tudi ta ima svoje meje in užitek je itak iskat mejo, ne pa 200+ letet po ravnini. Tudi s švih avtom se da probat ovinek za 120 na uro probat speljat s 125 ...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sem pričakoval bolj pametno od tebe, kot pa to, da se da tudi z avtomobilom, ki je eden izmed najcenejših za kupit, ima dobrih 60 konjev, gume takšne kot jih je imel fičo, pa športno podvozje ima...

To kar si ti napisal, je kvečjemu smrtno nevarno, ne pa užitek
hysterical-1.gif

p.s.to je še večja nebuloza, kot tisto v avtomagazinu; test fiat panda, - je bil pa majhen prtljažnik
hysterical-1.gif
)kaj ste pa mislili, da je to družinski avto?)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Po tvoji logiki je tam uzitek samo s superšportnim vozilom. Pa še vedno jelahko nevarno in ne užitek...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Sem pričakoval bolj pametno od tebe, kot pa to, da se da tudi z avtomobilom, ki je eden izmed najcenejših za kupit, ima dobrih 60 konjev, gume takšne kot jih je imel fičo, pa športno podvozje ima...

hysterical-1.gif

p.s.to je še večja nebuloza, kot tisto v avtomagazinu; test fiat panda, - je bil pa majhen prtljažnik
hysterical-1.gif

Kakor za koga, Zame je praktično vsak normalen (trej ne MPV, kombi in podobno) avto peljat na meji (in probat, če gre še hitreje, pa četudi za 1 km/h) užitek. Pri boljšem avtu načeloma (ne pa vedno) sicer večji užitek, užitek pa vedno. Si morš mislit, da se da z zelo malo konji čisto lepo dirkat?

In ne boš verjel, panda ima res majhen prtljažnik. In ljudje tega ne vedo, čeprav je tebi in meni logično. In so presenečeni, kako malo ga je.

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
kako je pa v primeru, da avto zalepiš v ograjo...sploh kakšna šansa, da se koristi kasko (nekje sem enkrat zasledil, da naj bi se štela tale proga kot "navadna" cesta in naj za zavarovalnico ne bi bil problem)?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

sploh pa dvomim, da je to 106ka z 60ps, znanec ima 106ko, ki leti prek 200, predelana za dirkanje, pa tud motor ni več isti

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:

hysterical-1.gif

Zakaj pa z avtom, ki ima 200 konjev in več ni smrtno nevarno? Mar je vse v konjih, ker ne rabiš toliko gont skozi ovinke, ker te bodo konji ponesli po ravnini. Sama velikost in širina pnevmatik klobujeta fiziki in tako lahko varno zvoziš ovinek. Pa da ne omenim elektronskih pomagal, ki namesto voznika opravljajo delo, ki požene kri po telesu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
KSZ

Loool, konji konji konji.

No, lastne izkušnje povejo, da je npr. Uno Turbo i.e. bistveno bolj zabaven kot recimo TT z 225 KM. Seveda ne za mamine sinkote, kateri znajo stiskat zadevo po AC in tam se tudi konča. No, nadaljuje se v gostilni s hvalisanjem kako to leti 230+ km/h
hysterical-1.gif
.
Recimo pri Unotu po ovinkih garal z nasmehom od ušesa do ušesa, pri TT-ju se ti je zdelo kot da stojiš na mestu in da je vse skupaj brez veze. Bah... Ampak važno, da imaš 200 KM pod havbo in si prvi na AC.
aplauz.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dej nehi se delat bedaka...pa ostali tudi...
bonk.gif

Sicer pa brez veze, se umikam iz teme, ker ne morem konkurirat veleumom avtomobilizma na forumu...
smirk-1.gif

p.s. pa [censored] ti čorava, od kje ti ideja, da je isti užitek vozit po dirkališču 107-ko in pa avto z 200 konji, ki je namenjen hitri in skozi ovinke dinamičnejši vožnji?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
A ti sploh znaš odgovoriti na vprašanje, ki ti je bilo zastavljeno ali se samo izmikaš?

p.s.
Imam ga.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
S takimi, ki so na osnovnošolski ravni v avtomobilizmu, ne bom prav dosti debatiral.

p.s. na need for speed lahko zamenjaš gume, pa boš najboljši...
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ja lej, moja najbolj sportna voznja se je zgodila ko sem bil star 16, sosolec je mel 17 in sva se sla z bolhnco vozit po povsetovi v ljubljani. In ko sva sla ene 70 (pomoje) vun ovinek ki je sedaj zrezkan (takrat pa ni bil) sem mislil da so mi dnevi steti. Ker pac tak jajcek pri nizjih hitrostih daje precej dirkaske obcutke...

In sem se vozil ze z marsicem mocnim pa velkim pa zlo hitro cez mesto pa tiste bolhe ne bom nikoli pozabil...zato sem se obregnil... ampak ja no...strokovnjak pa res nisem tko da se opravicujem ker sem tvojo auro osmetil z negativno energijo =)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
kako je pa v primeru, da avto zalepiš v ograjo...sploh kakšna šansa, da se koristi kasko (nekje sem enkrat zasledil, da naj bi se štela tale proga kot "navadna" cesta in naj za zavarovalnico ne bi bil problem)?
Nordschleife je normalna cesta, sicer enomerna in brez omejitve, ampak normalna cesta. Zato velja recimo tudi to, da se prehiteva le po levi (ceprav se tega marsikdo nedrzi) in tudi kazen lahko dobis, ce pocis v ograjo. Zavarovanje velja, razen ce je ta odsek ceste posebej izvzet iz police (nekaj nemskih in UK zavarovalnic je to naredilo)

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Nordschleife je normalna cesta, sicer enomerna in brez omejitve, ampak normalna cesta. Zato velja recimo tudi to, da se prehiteva le po levi (ceprav se tega marsikdo nedrzi) in tudi kazen lahko dobis, ce pocis v ograjo. Zavarovanje velja, razen ce je ta odsek ceste posebej izvzet iz police (nekaj nemskih in UK zavarovalnic je to naredilo)

Glede na to, da ste šli z "našim" zavarovanjem gor, potem to ni problem, če ga zalepiš v ograjo. Naše zavarovalnice nimajo kej težit? Ker imam občutek, da če se pokliče na zavarovalnico in vpraša, kako je s tem, da mi ne bodo dali pametnih odgovorov
grin1.gif