Če bi kdo imel novega GOLFA 1

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
Saj ne moreš verjet ,da to še delajo

http://www.vw.co.za/models/citi/
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
ma pa na wikipediji zanimivo porabo -
vse preko 10 litrov, medtem ko v evropi "enaki" motorji porabijo najmanj pol manj po standardu....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
10 litrov "Urban cylcle", mestne vožnje, če ne razumeš. To je "normalno". So pa motorji Euro2, zanimivo...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

ZAF je precej "visoka" dežela, Johannesburg leži na 1800m, kjer je zrak bolj redek. Motorji imajo zato slabši izkoristek (višjo porabo?) in "mlinčkov" razreda 1,2 litra praktično ne prodajajo. Oz. so prodajali natanko en model (Uno, Punto, Corsa oz nekaj podobnega).

B.

Nazadnje urejeno:

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

ZAF je precej "visoka" dežela, Johannesburg leži na 1800m, kjer je zrak bolj redek. Motorji imajo zato slabši izkoristek (višjo porabo?) in "mlinčkov" razreda 1,2 litra praktično ne prodajajo. Oz. so prodajali natanko en model (Uno, Punto, Corsa oz nekaj podobnega).

B.

Fiat Palio najbrž misliš. Drugače je pa tam še neskončno Corrol Tazz (corolla iz začetka 90.-ih).

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Gledam in se cudim. Koliko denarja pa so te cifre v € ?
Mogoče vse skupaj stane kot skuter? Bom kupil.
nahrung002.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

B.

Fiat Palio najbrž misliš. Drugače je pa tam še neskončno Corrol Tazz (corolla iz začetka 90.-ih).

bo kr Uno
UnoWay.jpg

letnik 2009
grin1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Unotov pa se ne spomnim, da bi jih dol videl, zato sem omenil Paliota, ki jih je res veliko.
Drugace pa po pogostosti v JAR:
- Golf I
- Corolla Tazz
- BMW (katerekoli serije, predvsem pa 3); jih še nisem videl nikjer toliko
- potem sledijo teli Palioti karavan
- razni 20 let stari pickupi za delavski narod (da ne bom rasističen)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Morm priznat da tak golf (malo facelifta sicer ima) zgleda kar všečen, sploh glede na starost! No verjetno je krivda tudi to da njegovi nasledniki niso ravno čudež evolucije in oblikovanja.

Tisti uno z lučmi in havbo od doblota, nekaj delov od pande itd. pa zgleda kot da ga je že povozil čas!
evil.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Unote imajo tudi. Palia sem nekaj dni vozil okoli Capetowna in je eden najcenejših rentacarjev.
Golf I je že višji razred
rolleyes-1.gif

Ko si ravno pri pickupih... imajo precej pickupov dvosedov, narejenih iz Corse, Palia, Fieste... male
kubature, mlinčki od 1.1 do 1.3. No, v takih jajčkih sem se vozil ene 150 km v hribe proti Lesotu in
nas je ustavil policaj. Voznik je "skorej" dobil kazen zaradi varnostnega pasu, jaz sem bil pa ko vreča
krompirja naložen zadaj na kesonu med nahrbtniki. Me je samo lepo pozdravil... tak način prevoza je
v JAR povsem legalen. Ko smo se vračali nazaj, je bil prevoz enak... v dežju pri 130 na uro smo izza ovinka
prileteli na prometno nesrečo (sredi ceste na sreho obrnjena serija 5). Takšnega rodea ob zaviranju, drsenju
in premetavanju v tistmu kesončku ne privoščim nikomur...
jezen.gif