Castru prestižna nagrada za mir

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A je res?

Res je - ko je moja stopila na ježa in je bil potreben kirurški poseg sva morala iti 150 km do najbližje bolnice ker pa niso imeli nekega materiala so ga naročili iz Havane in je res prišel naslednji dan - vso kalvarijo je bilo potrebno plačati malo več kot 600$ uradno - neuradno pa še 1000$ (200 za prvega zdravnika -da je povedal, da mora v bolnico ker je potreben krirurški poseg, naslednjih 300 na sprejemu da so poklicali glavnega kirurga ker samo on odloča katerega bodo operirali in kdaj in 500 kirurgu, ki je naredil pet rezov po cca 1,5 cm in očistil rano tujkov v cca 30 min - drugače pa je asistiralo 8 (osem) kirurgov - to vem ker je vseh devet prišlo povedat da je dobro prestala operacijo (lokalna anest.) in da še niso prejeli plače ki baje znaša 50$ z vsemi dodatki. Tu ni vštet hotel 70$ in prevozi cca 50$. Ko sem jih v bolnici prosil za raæune da bi uveljavljal koris kar naenkrat niso več znali angleško in ko so mi na koncu dali račun je bil na njemu znesek 70$ za operacijo in 120$ za bolnišnično bivanje 2 dni kljub temu da sva spala v hotelu. Resnici na ljubo pa je potrebno povedati, da so stali antibiotiki za 10 dnevno kuro natanko 2 dolarja +5 za napitnino lekarnarici, ki je najprej prinesla odprto škatlo ruskih antibijotikov ko sem jo prosil za kaj preverjenega je šla po novo Krkino škatlo.
Prav ti je, kaj pa hodiš med komuniste s štorasto babo.
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A je res?

Res je - ko je moja stopila na ježa in je bil potreben kirurški poseg sva morala iti 150 km do najbližje bolnice ker pa niso imeli nekega materiala so ga naročili iz Havane in je res prišel naslednji dan - vso kalvarijo je bilo potrebno plačati malo več kot 600$ uradno - neuradno pa še 1000$ (200 za prvega zdravnika -da je povedal, da mora v bolnico ker je potreben krirurški poseg, naslednjih 300 na sprejemu da so poklicali glavnega kirurga ker samo on odloča katerega bodo operirali in kdaj in 500 kirurgu, ki je naredil pet rezov po cca 1,5 cm in očistil rano tujkov v cca 30 min - drugače pa je asistiralo 8 (osem) kirurgov - to vem ker je vseh devet prišlo povedat da je dobro prestala operacijo (lokalna anest.) in da še niso prejeli plače ki baje znaša 50$ z vsemi dodatki. Tu ni vštet hotel 70$ in prevozi cca 50$. Ko sem jih v bolnici prosil za raæune da bi uveljavljal koris kar naenkrat niso več znali angleško in ko so mi na koncu dali račun je bil na njemu znesek 70$ za operacijo in 120$ za bolnišnično bivanje 2 dni kljub temu da sva spala v hotelu. Resnici na ljubo pa je potrebno povedati, da so stali antibiotiki za 10 dnevno kuro natanko 2 dolarja +5 za napitnino lekarnarici, ki je najprej prinesla odprto škatlo ruskih antibijotikov ko sem jo prosil za kaj preverjenega je šla po novo Krkino škatlo.
Prav ti je, kaj pa hodiš med komuniste s štorasto babo.
evil.gif
467716-post_slo.gif

ampak res kaj si šel med komuniste. upam da si potem vsak ene 5 maš plačal ker si naredil tak greh in bil pri komunistih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113

Kuba sicer pošilja na stotine zdravnikov po svetu: ELAM), s tem da jim Kuba plača bivanje, hrano in celo malo žepnine. Video zgoraj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno imajo odlične zdravstvene fakultete, sama zdravstvena mreža jim pa razpada zaradi pomanjkanja denarja. Podobno bo čez nekaj let pri nas. Odlično zdravstvo za bogataše, za reveže pa aspirin
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tam za reveže ni aspirina. Hrana je na karte, zdravila pa še to ne. Res, fenomenalno zdravstvo.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tam za reveže ni aspirina. Hrana je na karte, zdravila pa še to ne. Res, fenomenalno zdravstvo.
Pa kaj. Je pa zato zdravstvo brezplačno, močno so socialno povezani in ekonomske neenakosti skoraj ne poznajo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa kaj. Je pa zato zdravstvo brezplačno, močno so socialno povezani in ekonomske neenakosti skoraj ne poznajo.
eb6.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
A je res?

Ja in?

Sorodnica je morala v Zurichu plačat par 100CHF za sanacijo zlomljenega prsta.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Ja in?

Sorodnica je morala v Zurichu plačat par 100CHF za sanacijo zlomljenega prsta.

Ni mi problem dati kar uradno zahtevajo, če pa moraš za operacijo, ki jo pri nas opravijo mimogrede prepotovati 150 km in čakati dva dni ter pri tem plačati podkupnino v višini skoraj letne plače glavnemu zdravniku (da ostalih zopet ne omenjam) in ti potem računajo 600 $ račun pa izdajo za 190 - pa še nabijajo postavke ki jih ni bilo - to je pa preveč.
Ker Švico kar dobro poznam bi tvoji sorodnici svetoval, da naj v prihodnje vzame pred potovanjem evropsko kartico in ne bo plačala nič razen poroda.