Carinska pošta

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj ti pravim, da mi niso - in to kljub zahtevku za "dopolnitev" dokumentacije. Bi se pa v vsakem primeru pritožil - CN22/23 je bil namreč izpolnjen "popolno" (razen, da je bil označeno "gift" namesto "other" - sonca jim kinesko).

Očitno so "odstopili", ko so videli, da se vse ujema.

Isto se dogaja meni, pa ni bilo samo 1x
cool-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Izdelek iz Kitajske, 161,49 USD všteta tudi poštnina. (146,41 EUR) http://www.valute.si/

10 EUR stroški založene bančne garancije
31,50 EUR davek na dodano vrednost
41,50 EUR skupaj

2,20 EUR DDV 22% od 10 EUR
43,70 EUR skupaj

Ali je to OK?
smile-1.gif

nahrung002.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat: >>za 27$ sem placal 11€ ( carine + vodenje postopka+ print),
dober biznis za carinsko posto, lp

Pa se to pol sploh še splača kupcu kupit? Lahko razčleniš račun?

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
530
180
43
Pred časom dobim paket iz aliexpressa (arduino in še nekaj dodatkov) skupne vrednosti 32€. dobim pošto naj pošljem podatke, pošljem vse tako kot ponavadi, zdaj pa se že 14 dni ni zgodilo nič. po podatkih sledenja je paket še vedno v carinskem postopku. Predvidevam da namenoma na strani ni nobenega kontakta za informacije. Kdo ve kam se obrniti?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
zgolj mail oziroma fax imajo naveden kot oblika kontakta, ces da naj bi lazje opravljali svoje delo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
Pred časom dobim paket iz aliexpressa (arduino in še nekaj dodatkov) skupne vrednosti 32€. dobim pošto naj pošljem podatke, pošljem vse tako kot ponavadi, zdaj pa se že 14 dni ni zgodilo nič. po podatkih sledenja je paket še vedno v carinskem postopku. Predvidevam da namenoma na strani ni nobenega kontakta za informacije. Kdo ve kam se obrniti?

Jaz bi probal tole >> http://www.posta.si/opis-storitve/1173

ali pa tole >> http://www.itis.si/poslovna-enota-postni-logisticni-center-ljubljana?5940311

Pa vcasih si dobil takle obrazec za ipolnit... kjer je tudi navedena stevilka carinske poste >> http://www.carina.gov.si/filea...-_Priloga_2.pdf

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
530
180
43
Še info za ostale, ki bodo kdaj potrebovali informacije iz carinske pošte: Pravilna številka za informacije je 01/476 7662, gospa je bila presenetljivo zelo prijazna, tako da smo razrešili situacijo v eni minuti.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
Še info za ostale, ki bodo kdaj potrebovali informacije iz carinske pošte: Pravilna številka za informacije je 01/476 7662, gospa je bila presenetljivo zelo prijazna, tako da smo razrešili situacijo v eni minuti.

In kaj mečkajo ze 14 dni?
grims-1.gif

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
530
180
43
Krivda je bila na moji strani, se mi je očitno zatipkalo pri email naslovu, oni pa so hoteli še link do artikla.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
KSZ:

naroču neki s kitajske, dobu pošto od fursa da obstaja sum kratenja pravice intelektualne lastnine....

uglavnem, če ne odgovorim na ta dopis gre avtomatsko v uničenje, a mi bojo še kej pisal?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A ni šlo to včasi "vse skozi" ?

Kaj je skočil v "luft" zastopnik za Salamon v SLO, če da kdo sploh je in kako bo dokazal da so kao "fake" ?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

Kaj je skočil v "luft" zastopnik za Salamon v SLO, če da kdo sploh je in kako bo dokazal da so kao "fake" ?
Salamonke so šle skozi, ker nima oz. ni imel uradnega zastopnijka pri nas. Če obstaja mu dokazovat ni treba, slučajno sem dobil informacijo da se pogosto ponarejanja ne da dokazati zato je dovolj izjava uradnega zastopnika (v resnici v določenih primerih sploh ne gre za ponaredke ampak uradne izdelke, ki jih evropski zastopniki kot ponaredke označijo zaradi "dumpingških" cene tretjih trgov).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno je problem v ceni (absolutno prenizka) za začetek. Potem pa bi naročnik ugotovil da so zares slab ponaredek, ker ne bi niti pod slučajno zdržale predvidenih obremenitev...
Od hčere sotekmovalki v orientacijskem teku so jih naročili na enak način (in so prišle). 40EUR s poštnino, hčeri sem isti model kupil na razprodaji za 70EUR v Intersportu... One s Kitajske so zdržale 2 tekmi in en teden treningov, te iz Intersporta pa 6 mesecev treningov in tekem (oboje gozdni teren). Dvomim da so one kitajske bile taprave Salomonke...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

ja so šle skoz

meni itak vsak paket preverjajo, pošiljajo obvestila, da priložiš dokazila kaj je not, znesek ipd...

uglavnem, a bo furs še kej hotu od mene?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Verjetno je problem v ceni (absolutno prenizka) za začetek.
Absolutno prenizka cena je relativna. V tujini imaš -90% razprodaje praznenje skladišč, stare zaloge...čisto legit. In kaj potem? Če tega niso navajeni naši trgovci še ne pomeni da je zadeva nujno fejk.

Itak je pa za odgovorne v "Intersportu" vse v "SportsDirectu" absolutno prepoceni.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
In kakšno vezo naj bi pri celi zadevi imeli naši trgovci??
O tem ali je blago pravo ali ponarejeno odloča samo uradni zastopnik ali predstavnik znamke v RS.