Bullbar?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Kako je z naknadno vgrajenimi bullbari pri nas? So dovoljeni, se jih da normalno homologirati ali so težave? Govorimo o avtu, ki jih serijsko seveda nima, nima pa niti opcije kot doplačilo.

Katera firma pri nas se ukvarja s tem in je dobra?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.985
353
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem jih včasih imel na stoenki. Enkrat sem ''povozil'' obcestni lesen kol in...seveda obstal, ker je zvilo vezno pločevino in pritisnilo na razdelilno kapo, ta pa...počila. Sem jih kar sam zvaril iz 1/2'' cevi. Na tehničnem me je sicer vprašal, kaj je to za en cirkus, pa sem mu razložil, problemov s policijo pa nikoli ni bilo.
Po moje bi zadeva bila izvedljiva, to s homologacijo. Obstajajo firme, ki ti zvarijo iz rosfraja in potem homologiraš. Bomo malo poGooglali.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.957
-388
113
sej namen bullbarov na osebnih avtih ni glih neka jaka zaščita... je pa lepo za vidit... pa za kakšne veje odrivat, če se voziš po tok gosti gmajni...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
to bi jaz prepovedal, že zdavnaj

Si predstavljaš, da ti pri 5km/h porine otroka na prehodu za pešce?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.985
353
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, Hondi.... to imaš pa prav. Po eni strani razvojniki po firmah delajo v smeri mečkljivih con, pa pokrov avta, ki se nekako deformira ob trku pešca.... To železo na nosu pa se da homologirati... Podoben primer je bil s istimi snemljivimi vlečnimi kljukami, ki so se morale snemati, da ne poškodujejo avta, ki se ti zapizdi v rit... Kozlarija. Jaz sem jo pa prav zato namontiral. Če se hudič zaleti, naj mu vsaj kiler preluknja. No, zdaj pa zares. Garažo imam bolj kratko, vsak centimeter šteje. Parkiraš rikverc in ko se kljuka dotakne stene, je to to.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Kako je z naknadno vgrajenimi bullbari pri nas? So dovoljeni, se jih da normalno homologirati ali so težave? Govorimo o avtu, ki jih serijsko seveda nima, nima pa niti opcije kot doplačilo.

Katera firma pri nas se ukvarja s tem in je dobra?

Kaj to boš na novega mercedesa montiral?

Meni osebno je to grdo kot sam vrag, pa še nevarno je za pešce. Saj nismo v Avstraliji, da bi z bullbari kangarooje zbijal na neskončnih ravninah po cestah v divjini.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Razen pri gasilcih, da kakšno oviro stran porine pa pri terencih, tistih pravih ne vidim razloga, da bi imel za jurja kroma spredaj.
P. S. Koliko konjev da to več
confused-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.957
-388
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Razen pri gasilcih, da kakšno oviro stran porine pa pri terencih, tistih pravih ne vidim razloga, da bi imel za jurja kroma spredaj.
P. S. Koliko konjev da to več
confused-1.gif

Zakaj bi bili konji pomembni za bullbar?