Bula na nemškem ovčarju

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Če nisi pripravljen (ali nimaš denarja) skrbet za psa kot se spodobi, potem si ga pač ne omisliš.

Žal se tega ne domisli ravno vsak. Ima pa vsak lahko žival in še celo otroka.
Drugič naj še malo počakajo, bo ceneje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kva ste kreteni.

pes je pes. fino ag je met rad, ga pocohat, ampak ovcar je za na dvorisce. pika. ce je kak specialc, potem si trgas od ust da prezivi, c eje povprecnez pac ne.

zdej pa vsi k vas je to zabolel hitr na klik, pa po 100€ nakazat RK. mamo afriko, mamo domače reveže.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tudi ti ješ hamburgerje, pa pomfri, pa čips... nezdravo hrano! Pse pa sam futrate cel življenje z enimi jebenimi briketi, jej ti cel lajf isto hrano. Pol se pa sprašujete zakaj pes umre pri 5 letih pa take fore.

Pes je zver, vemo kaj zveri jedo
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Okej glej... Mogoče sem malo preveč grdo reagirala, ampak pri živalih sem pripravljena tudi pobit tistega ki ne skrbi za svojo žival pa sem zelo miroljubna, ampak ko se gre za živali sem se pripravljena do krvi pretepst... Bolj se mi smilijo živali kot ljudje, kar sem že enkrat napisala... Se opravičujem za prenaglo napisan post, ampak je blo iz afekta.

Peace...
Nisi normalna. Žal

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Tudi ti ješ hamburgerje, pa pomfri, pa čips... nezdravo hrano! Pse pa sam futrate cel življenje z enimi jebenimi briketi, jej ti cel lajf isto hrano. Pol se pa sprašujete zakaj pes umre pri 5 letih pa take fore.

Pes je zver, vemo kaj zveri jedo
tongue-1.gif

Vidim, da ste razvili super monologe. Kar tako naprej.
wink-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
Ma tudi meni gredo na kur....ti animal loverji, ki vlačijo cucke, za katere so še 9V baterije prevelike in ki jejo iz krožnikov na mizi.
Počasi bodo začeli še drek jest za njimi, kot vestni "starši".

Taki cucek poje v celem življenju toliko, kot nemški ovčar cež vikend.
Zdaj pa ga futraj z uber drago hrano, ko pa veliko ljudi nima za zdravo prehrano za sebe.

Lp

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Zanimivo, kako se uspe debata, ki nakazuje na nevestno lastništvo psa (kar je pri nas tudi nezakonito) preleviti debata proti "dog loverjem" ali kako se je že nekdo tu izjasnil.

Taka sepsa je za psa lahko tudi usodna.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a dejno..a res.

Ja, res!

Zakon o zaščiti živali (ZZZiv)

4. člen

Mučenje živali je:

– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;

– nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali.

----------------
Zanimivo, koliko uporabnikov tega foruma pozna določila zakona, ki opredeljujejo povodce in nagobčnike, tiste člene, ki ščitijo živali pa spregledajo ali se jim zdijo nepotrebni

Citat:
Uporabnik softi pravi:
a se ti sikiraš, k vidiš brezdomca k fehta?

Ja, se. Se ti ne?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Zanimivo, kako se uspe debata, ki nakazuje na nevestno lastništvo psa (kar je pri nas tudi nezakonito) preleviti debata proti "dog loverjem" ali kako se je že nekdo tu izjasnil.

A je pes iz omenjene teme obiskal veterinarja zaradi rane? DA/NE

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Pes bi moral obiskati veterinarja že zaradi bule, da se punktira in ugotovi kaj je... a nevestni lastniki vedno iščejo izgovore.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa se sam sikiras, al tut kaj prispevas

Odvisno kaj misliš pod "kaj prispevaš". Brezdomcu se ne da veliko pomagati dokler se ne odloči sam, da se bo pobral (alko, droge, ipd). Maks. kar lahko posameznik naredi je, da kupuje "Kralji ulice", brezdomcu kupi kak sendvič ali pa burek in to je to. Denarja (€) namenoma ne dajem, ker gre v alko.

So pa potem še druge dejavnosti s katerimi lahko posameznik udejanja svojo družbeno odgovornost. Od donacij, do sodelovanja v kakšnem društvu ipd.. Nekateri se trudimo tako ali drugače, drugi le opletajo z jeziki.

Prav danes je " Dan za spremembe ", za vse ki želijo prispevati tudi drugače.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Zanimivo da na internetu skoraj več piše o izpadanju zob pri psih, kot pa pri otrocih
bonk.gif

Upam da za svoje otroke skrbite bolje kot za jebene pse.
smirk-1.gif
Če že rabljenih nihče ne podari

Če sem jaz pravilno razumel to temo je vezana na nevestno ravnanje z domačo živaljo.
A glede na to, da si odprl primerjavo z otroci naj povem, da so vsi odgovorni lastniki psov, katere poznam (imam to srečo, da poznam le take) tudi super starši.

Kje si ti našel butasto in nerealno primerjavo pa ne vem.

p.s.: Stric google pa negira še eno tvojo bedarijo povezano s prispevki o izpadanju zob
wink-1.gif
. Vpiši izpadanje zop, pritisni "iskanje" in na prvi strani ne boš našel niti ene teme o psih (in prav je tako)

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Pes bi moral obiskati veterinarja že zaradi bule, da se punktira in ugotovi kaj je... a nevestni lastniki vedno iščejo izgovore.

Ni problema, bom priskrbel TRR na katerega lahko nakažeš sredstva, da se bo pes v nadaljnje brez odlašanja peljal do veterinarja. S okrog 300eur pokojnine kot jo ima lastnica sedaj pa je to težko. Veterinar je je stal 1/3 penzije, kar pa lahko resno ogrozi njen obstoj. In ja, vseeno se je žrtvovala za žival.
Pač 3x ne bo šla v trgovino pa bo jedla malo trši kruh...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa pejva naprej.
naslednjic ko vidiš brezdomca z rdečimi rokami, to ni alko. je mraz. vzami ga pod streho, ne mu dat sendvic. dejmu dva dni hotela za 100€. rang veterinarja.