Bučno olje

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Tisti, ki vas kaj mika, me prosim kontaktirajte na ZS. So pa količine omejene, saj se bučno olje prideluje bolj kot ne za domačo uporabo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Bučno olje je treba po stiskanju pustiti nekaj časa da odleži in se umiri, takrat ga je potrebno prelejati, sicer pa se pri dobrem olju usedlina z staranjem olja vedno znova naredi seveda ga je najbolje čimprej porabiti.Nekateri ga zamrzujejo vendar je to slab način ohranjanja svežine olja .

Hvala
vsaj vem da se usedlin ne morem rešiti
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Že v procesu pridobivanja bučnega olja se uporablja nekaj belega jedilnega olja. Pri praženju bučnih semen dodajo (preden iz njih stisnejo olje) belo olje.
Tako, da nobeno bučno olje, ki je v normalnem tekočem stanju, ni 100% bučno
smile-1.gif

To ni res. Bučno olje v oljarni lahko redčiš namenoma, med samim procesom in praženju pa se dodaja zgolj malo vode. Tisti, ki pa ima namen redčiti bo pa pri praženju dolil sončnično olje.

Se prav spomnim par let nazaj, ko sem bil v oljarni, smo stiskali semena pa tam uleti en iz gorenjske. Tip je kupil posušeno bučno seme od domačinov, med procesom praženja je zlil not 10L sončničnega olja in evo ga. Končni pridelek je bil cca. 40L "bučnega" olja. Si predstavljam, da je zadevo naprej prodajal kot 100% bučno olje. Skratka, za 10L sončninčega olja je zaslužil 150-180EUR za tisti čas.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No, jst sm bil pa eden redkih srečnikov, ki je dobil olje od generika in ga morm tud zlo pohvalt, res ornk ole, to je to!
wink-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
S hofera bučno olje je odlično. Marsikdo je bil presenečen. Ne nasedaj preveč domačim pridelovalcem, ker so predragi, olje pa ni vedno v tem rangu :D

O fak, ti nisi še dobrega bučnega olja pil v življenju, a?

Čisto slučajno sem zadnjič kupil 0,5l ravno v Hoferju, ker nisem dobil mesečne zaloge od stalnega dilerja. Sem si mislil - ajde, če je 10 eur / liter, pa piše gor 100% bučno olje, ne more biti slabo...

Ne bi se mogel bolj motiti... olje je obup in samo približek pravega bučnega olja. No ja, do sobote bo.
tongue-1.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Hvala za pohvale
cool-1.gif

Dajte me tisti, ki bi še želeli olje kontaktirat na PM, pa napišite lokacijo in količino. Morate pač razumeti da za liter ali dva ne morem napr. v prestolnico dostaviti, ker računica pač ne prenese. Če se pa nabere kaj več interesentov pa se bomo že nekak dogovorili.
Za štajerski okoliš (Mb) pa dostava ni problem.