Bučno olje

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
katero uporabljate oz. kje kupujete. . . .
mal mi je daleč iz Gorenjske se v Prekmurje vozit. . . .
v trgovinah pa še nisem našel nekega dovolj kvalitetnega

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Korošec...imajo ga v šparu in leclercku. Top šit
wink-1.gif

srce-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
katero uporabljate oz. kje kupujete. . . .
mal mi je daleč iz Gorenjske se v Prekmurje vozit. . . .
v trgovinah pa še nisem našel nekega dovolj kvalitetnega

Prekmurje. Ni druge. Tak da ko boš tu, vzemi 10 litro pa maš nekaj cajta mir
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Izkoristi izlet v Prekmurje s kakim bonom iz kolektive in podobnih strani.Vprašaj še znance, če bi tudi oni meli kaki liter dva pa narediš biznis pa še boljša polovica bo vesela
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Meni kolega dostavi frišnega, gostega, 100%. Je iz okolice Lendave in olje včasih čakam par dni, včasih kak teden ali kak dan več. Model pač ne hodi v prestolnico tako redno. Olje je pa...ne vem no...eni uporabnici tu gor sem ga dostavil...mogoče bolje, da ona pove ali je ok ali ne (čeprav ga potem ni več naročila
evil.gif
).

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
S hofera bučno olje je odlično. Marsikdo je bil presenečen. Ne nasedaj preveč domačim pridelovalcem, ker so predragi, olje pa ni vedno v tem rangu :D

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ko enkrat poskusiš domače bučno olje...ko stopiš v oljarno in že zavohaš to: mmmmmmmmm
Potem težko še kdaj z veseljem uporabljaš tega razredčenega trgovinskega
wink-1.gif

Jaz skozi pri enem kupujem, blizu Lenarta
cheer.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
O bučnem olju bi se dalo na široko pisati, kako ga delajo in kako ga redčijo, seveda ga tudi sam nekaj dobim ostalo pa kupim od osebe za katero vem da ga ne redči z belim jedilnim oljem ker ga večina prodajalcev redči.30-40 % ga dodajo tako da je potem v takem bučnem olju od neznanih prodajalcev kar tretina olja od sončnic, kako prepoznati da je olje dodano?Se ne da je pa na otip redkejšeker pravo bučno olje je gosto in ima res močan duh po bučah.z dodanim belim pa je redkeje in to se opazi, malo je tudi barvno svetlejši vendar vas naj barva ne zavede ker je odvisno od procesa praženja in stiskanja.

Dobro bučno olje se da dobiti v oljarnah kjer ga tudi stiskajo vendar je tudi tam olje več vrst z dodanim in originalen brez dodatkov, CENA od 16-20 eur za liter pravega bučnega olja brez dodanih drugih olj.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Že v procesu pridobivanja bučnega olja se uporablja nekaj belega jedilnega olja. Pri praženju bučnih semen dodajo (preden iz njih stisnejo olje) belo olje.
Tako, da nobeno bučno olje, ki je v normalnem tekočem stanju, ni 100% bučno
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
To praviš ti, olje se dodaja za redčenje pozneje, vse ostalo je v procesu praženja ker bi se sicer seme prežgalo.
Sam ga uporabljam za solate čistega neredčenega in to je ta pravo, malo ga tudi srknem za korenjaka in za prebavo, dober tudi za prostato.
Dobro oz, zelo dobro pa je praženo seme bučnic z malo solnega posipa.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Sem na enem od TV programov ravno nedavno nazaj gledal odajo o extra deviških oljih in njihovih testih. Baje da imajo prava olja nekakšen certifikat. Iz certifikata je mogoče priti do tistega ki plodove stiska. Tako da močna stvar =)

Kar se tiče pa kvalitete; extra deviško se lahko na stekleničko napiše že ob nevem kakšni mali vsebnosti iztisnjenega olja. Tako da če piše extra, še ne pomeni da je res extra. Išem link do oddaje pa ne najdem =(

skratka pri nakupu je potrebno zelo paziti. baje da je res extra od 20 steklenic v trgovini samo ena...Toliko za primerjavo. Če poznate kakšnega domačega pridelovalca ste lahko srečkoviči ker to je tisto tapravo.

LP, Dejan

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Očitno še nisi videl domačega? Sam ga vedno dobim v Prekmurju, ja prav ste prebrali dobim, ne kupim, seveda domačega.

Očitni me ne poznaš dobro in očitno ne razumeš kaj sem napisal. Ti ga dobiš in ga ne kupiš, torej proizvajalca poznaš dobro in mu lahko zaupaš. O kvaliteti tvojega olja pa se nima smisla prerekat, ker ne vem kakšno je. Od "domačih" prodajalcev pa sem okusil že marsikaj. Vsi trdijo, da je čisto, najbolše, najbolj diši.... in bla bla bla. Kar hočem povedat je, da če bo kupil hoferjevega, nima kaj izgubit. Kot sem napisal marsikdo je bil presenečen, če ga je primerjal npr. s Framskim oljem, za katerega velja, da je kvalitetno. Lp!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Verjetno kdo od vas pozna zelo dobro in priznano manjšo OLJARNO FRAS iz Voličine.
Tam si lahko prinesete tudi svoje lastne sestavine in vam pomagajo narediti vaše bučno olje.

Poleg vseh sestavin morate s seboj prinesti tudi liter ali dva (odvisno od količine bučnih semen...) kvalitetnega belega jedilnega olja...
cool-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Bratu rečem. Ga ljubiteljsko prideluje.
smile-1.gif

drugače pa jih je v moji okolici kar nekaj. Vendar jim zaloge ponavadi hitro grejo. Cene so tam nekje okoli 14-15€ za liter.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Po ceni za liter? Nemogoče je, da ni redčeno, je pa očitno majn redčeno, kot slovenska roba.Kdor pa želi neredčeno pa...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Meni kolega dostavi frišnega, gostega, 100%. Je iz okolice Lendave in olje včasih čakam par dni, včasih kak teden ali kak dan več. Model pač ne hodi v prestolnico tako redno. Olje je pa...ne vem no...eni uporabnici tu gor sem ga dostavil...mogoče bolje, da ona pove ali je ok ali ne (čeprav ga potem ni več naročila
evil.gif
).

je odlično
grin1.gif
imam ga še ene pol litra, ker ga uporabljam samo jaz. In imam v planu, da te zelo kmalu zahaklam, da prineseš novo zalogo.

je pa res, da ko odpreš to flašo, tako lepo zadiši, da te prime, da bi kruh namočil v to olje in ga jedel.

@Abeta, mistique ga je meni prinesel v Lj, tko da se da vse zmenit
wink-1.gif

nekdo omenja o olivnem olju.... tudi jaz sem gledala to oddajo in če sem prav razumela, dovolj je že samo kapljica extra deviškega olja in potem lahko to olje prodajajo kot celotno flašo extra deviškega olja. Original olje 5 evrov my ass
stupid-1.gif