Gillette stari so res dobri in trajni - večni, ker so iz medenine, ki tudi po tem, če krom ali nikej odpade, ostanejo "zdravi".
Od novih je pa meni edino Fatip poznan, da je iz medenine. Merkur, Mühle in ostalo je pa iz neke ne vem kakšne že zlitine, ki začne razpadati in tudi hitro razpade takoj, ko se malo kroma odlušči.
Če je treba izbrati najboljši klasični brivnik vseh časov, gre moj glas nastavljivemu Gillette Slim. Jaz imam klasičnih brivnikov nebroj, ker sem pretiraval. Merkur 34C, merkur 37C, Mühle, Gillette Tech nekaj komadov, nekaj Gillette SuperSpeedov, tistih iz 40-tih in 50-tih, tudi 60-tih, Angleško verzijo SuperSpeeda po imenu Rocket... In še nekaj Gillette Slim-ov.
Če bi rabil samo enega, bi to bil Gillette Slim...
Za milo pa je za moje pojme bestbuy kilska Cella, ki je na osnovi loja, zelo zaščitna do kože zelo drseča, lepa pena... Proraso glede vonja OK, enostaven za narediti peno, vendar pa ni toliko drseč, kot Cella. Kilsko Cello se da kupiti v Gorici v trgovini Lanza, kjer je kila pod 15€. To se res dolgo dolgo ne porabi, prej postane žaltava. Ampak se pač deli s kolegom 50:50 recimo. Če ne pa malo Cello v lončku, ki pa žal ni čisto ista.
Čopič pa... Od naravnih je svinjski vsekakor boljši nakup. Pa ne tista PRO verzija Omege, ampak una druga, ki jo v Tigoti v Gorici prodajajo za dobre 3€. Jaz resnih prednosti pri jazbečjih čopičih pač ne vidim. Razen da je dobro Svinjskega malo namakati.
Za mene dobri čopiči so tisti mehki sintetični tipa Loccittane Plisson. Res zelo mehki, posebej dobro, če je koža občutljiva, lažje, hitreje, bolje spenijo milo, ni vmes mehurčkov, veliko bolj homogena pena je, pa še poceni so. Od prav brivskih je najboljša izbira Yaqi. Ročka tega tipa mi je najbolj erogonmična, tako za peno na obrazu kot v posodi:
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
Jaz sem peno iz posode opustil. Direkt na obrazu gre pena bolj med dlake in s penjenjem jih bolj privzdigneš ter zmehčaš.