Imam "kamnit" žar zunaj in zelo pogosto pečemo razne reči. Trenutno uporabljam ogljene brikete od Webra, ker sem ga dobil zraven ene druge stvari in mi je všeč, ker je ravno prav velik, pa še lepo napolnim kamin za vžiganje oglja. Edino kar me moti na njem je, da ko zagori in kasneje med pečenjem postane rjav, ne ravno črno siv kot je to običajno pri oglju. Mene niti ne moti, precej pa razne pametne goste, ki me potem strokovno sprašujejo kaj je to zaeno "čudno" oglje.
Katere brikete uporabljate vi? Kako se obnesejo?
Dodatno me zanima ali kdo uporablja razne lesene pelete, ki se dimijo in kao dajo mesu določen okus? NIsem še uporabil, pa me zanima ali to dejansko pomaga pri okusu? Kateri les je najboljši za recimo čevape, hrenovke in piščanca? Če kdo ne ve kaj mislim, je tukaj en link, nisem drugje našel: KLIK
Kako se tole uporabi, samo vržeš med oglje ali moraš res dat v eno železno posodo kot piše v navodilih?
Katere brikete uporabljate vi? Kako se obnesejo?
Dodatno me zanima ali kdo uporablja razne lesene pelete, ki se dimijo in kao dajo mesu določen okus? NIsem še uporabil, pa me zanima ali to dejansko pomaga pri okusu? Kateri les je najboljši za recimo čevape, hrenovke in piščanca? Če kdo ne ve kaj mislim, je tukaj en link, nisem drugje našel: KLIK
Kako se tole uporabi, samo vržeš med oglje ali moraš res dat v eno železno posodo kot piše v navodilih?