Brezplačne malice ukinjene ( so what)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sodeč po članku so ukinili brezplačne malice na srednjih šolah in sedaj je zaradi tega cela uzbuna.

Se ne spomnim, da bi mi kdaj imeli brezplačne malice, tako da ne vem zakaj se pritožujejo.

Nove cene bodo pa sledeče:

Citat:
V predlogu zakona uvajajo tudi lestvico, pravi minister. Pojasnjuje, da je za otroke oz. njihove starše že sedaj v približno 38 odstotkih prehrana brezplačna in tako bo tudi naprej. Dijaška prehrana pa bo razdeljena še v dve stopnji, približno 22 odstotkov bo plačevalo polno ceno, tj. približno 16 evrov na mesec, okrog 44 odstotkov pa jih bo plačevalo po 9 evrov.

38% vseh brezplačno
44% vseh bo plačevalo po 9 EUR
22% pa bo plačevalo po 16 EUR na mesec za 21 - 22 malic.

In to je preveč??
hysterical-1.gif

http://24ur.com/novice/slovenija/brezplacne-malice-ukinjene.html

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V socialnem socializmu ni bilo brezplačnih malic, a zdaj bi pa morali biti? Pa ta mularija v enem večeru za alkohol zagoni več denarja kot jih pa pridejo malice cel mesec.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Malcam v eni srednji šoli od časa do časa in se malica odlično obnese. Je pa res da bo tole boljše, da se minimalno plača. Zavedat se je pa treba da bo to tolk dodatne birokracije pa plačanih ur enih politikov da bo stalo več kot je zdaj zastonj.

Kokr opažam se pa dobro obnese, če ne jedo nekaj potem ne vzamejo, odpada je zelo malo glede na število jedcev manj kot v vsaki slo gostilni kjer je ena pica za 3-4 normalne obroke.

Bi pa jaz še nekaj dodal....ukinil vse študentske bone in jih talal samo še za v menze kot so te na šolah oz. faksih. Študentaraj pa je na bone v Joe Penasu....
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kot kaže so se učili pri Miloševiæu kaj so %, ker 38 + 44 + 22 ni enako 100.
Moje mnenje glede te sociale: naj bo enako za vse ali pa naj ne bo za nobenega. Sicer najbolj najeb...jo tisti, ki so zaposleni in so vsi dohodki znani, ostale še bolj bogate skupine prebivalstva, pa se od smeha valjajo po tleh. Sedaj se ti bo splačalo "ločeno" življenje še zaradi sredješolcev. Doslej si največ prihranil z vrtcem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Jaz jim pa privoščim. Bi jim mogo biti fauš ker sem sam pred 10 leti mogo dati preračunano 40€ za malico?
bonk.gif
Pa že tudi takrat jih je kar nekaj imelo zastonj malico.

Pa tudi takrat je po koših in ob šolah ležalo veliko sendvičev.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Bi pa jaz še nekaj dodal....ukinil vse študentske bone in jih talal samo še za v menze kot so te na šolah oz. faksih. Študentaraj pa je na bone v Joe Penasu....
hysterical-1.gif

Se strinjam. ... ravno zadnjič pridem v Joe Penas nabasan s študentarijo, ok, se vsedem, prvo vprašanje "a imata bone a ne"... "NE" aha potem pa moram it po drug meni... jem... mi je že žal da sem tam, ker se dva študentka kar zraven usedeta, da ne govorim o ropotanju in čeblanju po celi restavraciji... Moti me to in ne grem več v gostilno, restavracijo, kjer imajo te [censored] bone!

Kar se malice tiče, tudi jaz ne pomnim da bi jo imeli kdaj zastonj. Naj to ponudijo socialno ogroženim ostali pa naj plačujejo normalno kot se danes plača vse. Kot je že nekdo zgoraj napisal - za vstran metat je v redu, če je zastonj...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Najbolj ironično je pa to, da večina te mularije ima GSM-je in ostale gadgete pa cunje za par sto evrov, 9€ za malico je pa največja krivica in katastrofa :S

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:Sej tisti ogroženi imajo še naprej zastonj. Kar je prav. Ostalim pa ukint, pa naj si kupujejo. Bodo videli kako tistih 9€ postane 50€ v mesecu dni.
"Ogroženi" bodo tako kot doslej tisti, ki se bodo za ta status "zagrebli". Predvsem raznih drugih narodnosti in tisti, ki prikažejo starša samohranilca ali privatnika brez dohodkov. Tako učijo izkušnje... Bodo pa ostali sčasoma imeli stvar tako drago, da bodo še za njih pokrili. Jaz sem proti. Vsi enako in seveda naj vsak nekaj plača. Zastonj naj ne bo nič za nikogar.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz se strinjam s tem. Malice morajo biti plačljive (za socialno neogrožene) iz dveh razlogov:

1) Kvaliteta hrane. Pri brezplačni hrani se izbere nekaj poceni in se s tem zalaga otroke. Delno(!) tudi zaradi tega konča v smeteh. Plačljiva hrana pa mora imeti neko kvaliteto, če se želi prodajati ... v nasprotnem primeru je ne bo nihče kupil.

2) Odnos do hrane. Ker si otroci brezplačno malico predstavljajo kot nekaj, kar pade z neba oz. v tem smislu, je odnos do hrane katastrofalen in hrana roma v smeti. S plačljivo hrano se to ne bo dogajalo (oz. v bistveno manjši meri).

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Kar se tiče odnosa otrok do hrane in plačevanja, se strinjam.

Kvaliteta pa dvomim, da se bo dvignila, ker bodo 'izvajalci' isti. Npr. Slorest

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj kvaliteta je čisto užitna, ampak mularija ima raje sendviče pa čipse (sicer to ni nil drugače od mojih dijaških časov). Študenti pa hudičevo radi hodijo v najmanj Džo penisa, čeprav "so dragi boni". Da ima vsak drugi boljši mobitel kot velika večina direktorjev, ne bom omenjal.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Finančno stanje študentov se je v zadnjih letih tako dvignilo, vidim v študentu ko grem občasno še na obisk pa sploh več ne dežurajo ker jim je očitno lažje plačati tistih 40€. Včasih na kaj takega nismo niti pomislil. oz. si nismo mogli privoščit

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tako je že kar nekaj časa. Že samo avtomobilski park pogledaš v Rožni dolini, pa ti je vse jasno. Še deset let nazaj si bil frajer, če si imel več kot golfa 2 dizel (seveda, da je bil tvoj, ne sposojen od fotra). Saj je prav, da se njihovo finančno stanje poboljša, ampak temu primerno je treba začeti sekati po privilegijih.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Se ne spomnim, da bi mi kdaj imeli brezplačne malice, tako da ne vem zakaj se pritožujejo.

Ynos če se prav spomnim si bil vsaj po temah na forumu še 2 leti nazaj privrženec študentskih bonov, sedaj pa pljuvaš pa določenih kaj se pritožujejo.

Jaz pravim, če je denar za vse raznorazne Falcone, Operacijske mize, Kosila določenih uradnikov za nevem kakšne denarje, ipd....in da imajo politiki z največjimi plačami kavice za par centov in kosila močno močno "subvencionirana", se bo našel denar tudi za subvencioniranje šolske prehrane. Je veliko več bedarij za katere naši "funkcionarji" zagonijo davkoplačevalski denar kot pa subvencionira prehrana po šolah.

Jaz bi prehrano v osnovnih šolah subvencioniral 100%, prehrano v dijaških menzah (topel obrok ne sendvičev) pa delno, ravno toliko, da ima dijak nek odnos do hrane, ki jo prejme. In da določeni namesto da določeni vse zapijejo/zakadijo, da dajo kakšen € tudi za v življenju nekaj najbolj osnovnega....prehrano.

Nazadnje urejeno:

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
Kakšne otroke ste vzgojili, da hrano mečejo v smeti. Pa to je nenormalno, sramota za starše in za narod.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Študentski boni niso zastonj, tako tudi dijaška malica ne bi smela biti. Subvencionirana, a ne zastonj. Zastonj naj bodo vrtci in osnovne šole, potem ne več. Sploh pri vrtcih je žalostno: fakultete so zastonj, vrtce pa je treba krepko plačevati.
bonk.gif