Brez Mirsada

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor

Zatemnitev formule ORF1 in HTV2

Od televizijskih hiš, ki oddajata programa ORF1 in HRT2 oziroma od njihovega zakonitega zastopnika SAZAS smo prejeli odredbo, ki določa, da v skladu s pogodbo zatemnimo prenose VN Formule 1 na omenjenih programih.

Ker so pravice predvajanja prenosov VN Formule 1 ekskluzivne glede na območje, bo podjetje Telemach odredbo spoštovalo, saj jo morajo spoštovati vsi telekomunikacijski ponudniki fizičnega dostopa do televizijskih vsebin.

Podjetje Telemach je omenjeno odredbo dolžan izvesti v skladu z zahtevami programskih dobaviteljev, zastopnikov ali določb predpisov o kabelski retransmisiji.

Pravico predvajanja prenosov VN Formula 1 ima za slovensko območje ima Pro Plus, lastnik programa POP TV.

Hvala za razumevanje.

Vaš Telemach

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Če do tega pride pri vseh ponudnikih meni vseeno reklam med dirko ne bodo kazali.
Se pa F1 ne bo spremljal v živo...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Če to naredijo, bo fajn, ko bom imel nedeljske popoldneve spet proste... Zvečer rezultate preverim, če je bila zanimiva dirka, si jo pa ''snamem''...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Samo to potem pomeni, da ta nova fanta nista nič boljša, če morajo zdaj druge programe zatemnjevat
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Sej vrjetn en tolk dobita un2 na POPu.

Pomoje mata ene 2.5k na mesc. Kao novinarja....vrhunska.
stupid-1.gif

Komaj čakam dirko dons....po dolgih letih ne bom gledal ORF oz. RTL.
tongue-1.gif
Pozabi. Skupaj ne pokasirata toliko (500 na dirko, kar je jurja na mesec. Na POPu so škrti (zato se pa nismo zmenili, jaz sem hotel precej, precej več da si zjebem 19 vikendov na leto) ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ker so pravice predvajanja prenosov VN Formule 1 ekskluzivne glede na območje,
Kar je v nasprotju s pravnim redom EU. Tem bebotom, ki prodajajo razne TV pravice, bi morala EU že zdavnaj na prste stopit ... Očitno bo moral to nekdo sprožit ...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ker so pravice predvajanja prenosov VN Formule 1 ekskluzivne glede na območje,
Kar je v nasprotju s pravnim redom EU. Tem bebotom, ki prodajajo razne TV pravice, bi morala EU že zdavnaj na prste stopit ... Očitno bo moral to nekdo sprožit ...

A lahko kaj več o tem napišeš? Me zelo zanima!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ne smeš omejevat, kje nekdo prodaja tvojo robo. Tako kot ti lahko neški trgovec avto v slovenijo pšroda (in mu trega ne smejo prepovedat, kot so to poeli včasih), tudi nihče ne sme preprečevat, da neka TV kupljen program oddaja čez mejo (po kablu ali po luftu), ker je to v nasprotju z osnovnimi pravnimi načeli EU (prost pretok blaga in storitev) ...

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Citat:
Uporabnik motofix pravi:
No, se prav da rabimo samo enga dobrega pravnika da jim da popra vohat. Upam da čimprej.

Da malo oživim temo, ker se mi ne da odpirati nove... v bistvu bi se lahko namesto na pravnika obrnili na Rada Pezdirja in njegovo Društvo za pravno državo. Njemu novi primer in (upajmo dovolj velika) publiciteta, nam pa nazaj sliko tujih programov.

Edit : Če pomislim še enkrat, saj nima smisla. Sem ravnokar ugotovil, da hrvati ne bodo več prenašal dirk na nacionalki
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Že nekaj časa gledam dirke preko neta, BBC izvor. Kvaliteta slike je res slaba, ampak zvok, oz strokovnost komentatorjev je pa na nivoju.

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Haha, del odgovora s strani BOBtvja na moj mail...

Prav je, da ste se, verjamemo da z dobronamerno pripombo, odzvali. Program namreč delamo za ljudi, za vas, gledalce in je tako za nas dragoceno vsako mnenje, ki ga prejmemo. Z njim smo tudi seznanili naše programsko vodstvo.

Ne drži, da smo naše gledalce opeharili za sobotne kvalifikacije VN Brazilije (6.11.), le te-so bile tokrat na sporedu POP TV izjemoma v posnetku ob 23.00. Že ta teden pa vas v družbi POP TV v soboto (13.11.) čaka neposredni prenos kvalifikacij za VN Abu Dabi ob 13.55, prenos dirke pa bo v neposrednem prenosu na ogled v nedeljo, ob 13.45.

Važno, da so si naredil reklamo za ta konec tedna
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce jim bos se kdaj kaj pisal, zame skritiziraj tiste cepce o0d komentatorjev, ki se zgledujejo po Milutinovicu. Ce hocem njega poslusaiti, ga imam ze na nacionalki, ne pa da mi poserjejo se formulo, nogomet in motorje.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Te retardi itak ne vejo kaj prenasajo.. spomnim se nekaj let nazaj, ko so na veliko oglasevali, da bodo v novi sezoni prenasali CELOTEN VIKEND, na moje vprasanje, ce so v tem paketu zajeti tudi petkovi in sobotni treningi ni bilo odgovora.

Ocitno je njihov sportni editor tak:

"Formula...? Ja fajn, za nedeljo po kosilu mal zadremat.. aja.. kvalifkacije.. a to tudi obstaja? Pa dobr no, bomo pa mal manj teen filmov dal v soboto, pa to stlacimo nekam not, ce je ze res sila.. Saj to je tista panoga, ko se avtomobili vozijo v krogu, ne??"

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pa še zame vprašaj če oni resno mislijo da bo folk kupoval castrol kot ti oni pederajs 20x na dirko začne s "plejsis"....