Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
1. da nihče ne bo lačen,
2. da je vsem zagotovljena osnovna zdravstvena oskrba,
3. da je vsem zagotovljeno osnovno izobraževanje,
4. da je vsem zagotovljeno osnovno bivanje.
majč
Joj čbelca lej, se mi sploh ne da prepucavat s tabo, ker me je viroza mal preveč zdelala, pa še oči me pečejo, najrajš bi mal odremal.
Kar se tiče pa tegale citata zgoraj....
Pa kaj je ljudje z vami a res mislite, da bo država MORALA skrbet za vaše riti? Da vas bo držala za rokico kot mamica? Socialna država se počasi ukinja, prihajamo v druge sfere, ljudje MORAMO poskrbeti sami ZASE.
OK, glede zdravstva in šolstva se strinjam. Osnovno zdravstvo in šolstvo mora biti zagotovljeno. Ampak ne na način da potem nekateri vlečemo študij do kristusovih let, ta cajt pa žuramo in se šlepamo na račun staršev (in države).
Zagotovljeno osnovno bivanje?
Punca, kakor si boš postlala, tako boš spala. Pa kaj je z vami ljudje, a res ne razumete da se socializem ni obnesel? Takrat so delili stanovanja kar tako v tri dni, vsi so imeli službe in vse je bilo lepo dokler ni ekonomija propadla in ni bilo na denarju že 9 ničel.
Forget it!
Vsak mora poskrbeti sam zase.
Tisti, ki danes ne "šparajo" in sami ne skrbijo za svoj "pokojninski sklad" oziroma si ne nalagajo nekam denar za penzijo bodo čez 40 let tenko piskali kako jih je država vse zajebala....drugi ki pa dajemo posebej na kupček za tiste cajte nam bo pa upam malo lažje, ker znamo razmišljat v naprej.
Isto velja za službo, znanje in poklic....lej, če ne poskrbiš zase da rasteš tudi na tem nivoju ampak enostavno poženeš korenine na nekem delovnem mestu ki ti trenutno nudi varnost, se potem ne razburjaj na državo kako je kriva vsega kakor krivijo danes marsikateri.
Danes je hudo v glavnem takim ljudem, ki so v času Juge imeli neko stalno zagarantirano zaposlitev, recimo v Muri, in se od tistih časov niso premaknili nikamor, zdaj pa na stara leta ne dobijo druge službe. Jah, luštno jim je blo v Jugi ko jih je država držala za rokico in so bili leni na ta račun.
Konec koncev smo pa v EU, prost pretok delovne sile....mal se je treba pomatrat, ni lahko vem, in mogoče se najde tut kaj zunaj naše lepe državice. Ampak seveda je pa veliko lažje, če samo jamraš in jokcaš po TV.