Bravo portoroški redarji

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ampak vi kazni zahtevate tudi takrat, ko invalida nikjer ni, pa še kakšen plac je zraven frej.
Torej nimaš nič proti, da jaz vzamem tvoj avtomobil, takrat ko tebe ni notri, tudi če je kak zraven frej.

A ne?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Voznik, ki nekaj da nase in na svoj ugled, tega pač ne počne, tako kot ne parkira z svojim avtom počez čez dve parkirni mest, ki ne parkira na izhodu iz trgovine, ki ne navija avta na blokado pred semaforjem in ki ne vozi z prižganimi poziciskimi lučmi in meglenkami.

Nekaterih stvari se pač ne počne, saj bi bilo to enako kot če bi na glavi nosil kapico z napisom "moron"
evil.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
V Portorožu so najhitrejši redarji. Parkiraš in čez 5 min je kazen gor. V jutranjih urah pa ponavadi dobiš zgolj opozorilo, če si seveda na modri coni
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Včeraj so po Portorožu in Luciji vsem "invalidom" na invalidskih parkingih prilepili rdeče okraske.
cheer.gif
Včeraj?
Kaj pa so počeli predvčerajšnjim?
Pa dan prej?
Pa dan prej?

A prej niso parkirali tam?

Ah, nič. Bodimo ponosni,. da javna uprava celo dela en dan v letu....
tongue-1.gif
Tako kot je najbolj donosno merit hitrost mimo šole v nedeljah ali ob 23 uri, je tudi donos no kasirat parkiranje pred trgovinami na prostorih namenjenim invalidom v času praznika, ter sredi sezone.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Voznik, ki nekaj da nase in na svoj ugled, tega pač ne počne, tako kot ne parkira z svojim avtom počez čez dve parkirni mest, ki ne parkira na izhodu iz trgovine, ki ne navija avta na blokado pred semaforjem in ki ne vozi z prižganimi poziciskimi lučmi in meglenkami.
Pa ne samo to. Tudi prehitro ne vozi, ustavlja pri stop znaku, ne vozi čez polno črto, uporablja žmigovec, ne prehiteva po desni na AC...., in vse kar ogroža prometno varnost za razliko od tistega, kar si ti napisal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Ampak vi kazni zahtevate tudi takrat, ko invalida nikjer ni, pa še kakšen plac je zraven frej.
Torej nimaš nič proti, da jaz vzamem tvoj avtomobil, takrat ko tebe ni notri, tudi če je kak zraven frej.

A ne?
Slaba primerjava. moj avto ni javni prostor tako kot parkplac.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

A ne?
Pa sej s tem ne bi ogrožal nikogar.
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

A ne?
Pa sej s tem ne bi ogrožal nikogar.
evil.gif
Japajade. še en tak ki misli da on pa ne dela prekrškov. Taki ki nevede delajo prekrške še boilj ogrožajo promet kot pa taki, ki jih delajo namerno. Prekrške pa delajo vsi brez izjeme. V drugi temi boš pa pisal, kako mora tud lastnik avta odgovarjat in plačevat za prekrške, ki jih naredi nekdo drug z njegovim avtom.

No kolk bi ti dal kazni tistemu, ki je Hanziju za par let "zaparkiral" vse invalidske parkplace?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Lej, jaz delam prekrške, ko me bodo dobili bom plačal. Ampak parkiranje na prostoru za invalide ni zgolj prekršek ampak stvar kulture.

PS: Kakšno kazen? Zakaj kazen, če praviš, da so neučinkovite in namenjene zgolj polnjenju proračuna. Recimo, da bi dobila ta oseba (če se izkaže, da je nevestno opravljala delo) prvo disciplinsko, ob naslednji disciplinski pa spoka kovčke. Ali pa morda že ob tej. Bi videl učinek na ostale državne nesposobne zajedalce.
grims-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
V garažni hiši dobrih 100m vstran pa fraj parkingi, pa še avto je v senci in na varnem.
cheer.gif
A ni baje tam en plačal za 5 ur in 19 minut 25 EUR? Zna bit, da je to razlog.

1,5 € na vsako začeto uro je cena v parkirni hiši.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
hehe vedno ko pride zgoba o invalidih se spomnim ene zabavne priode tu pri nas.
ded je parkiral na invalidskem parkingu. pride mimo invalid na vozičku, ki rabi nekaj placa da spravi voziček in vse iz avta. mu reče če se lahko prosim umakne glede na to da ni invalid. mu reče mulo, ki je na invalidskem parkiral: ja saj bom hitro. se ta invalid nasmehne ga zaparkira mulo pa začne pizdit zakaj ga je zaparkiral. mu reče invalid ne skrbi saj bom hitro
smile-1.gif

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
A skrb za šibkejše praviš? Potem bi razumel da se usajate takrat, ko pred trgovino pripelje invalid in nima kje parkirat, ker mu je en neupravičeno zasedel njegovo mesto.
Ampak vi kazni zahtevate tudi takrat, ko invalida nikjer ni, pa še kakšen plac je zraven frej. In najbrž bi se usajali če bi kdo parkiral na invalidskem pred mercatorjem tudi ob enih ponoči, ko je trgovina zaprta.

OK, OK ...

tvoja teorija je takšna: če v trgovini nimajo montiranih kamer, pa če te noben ne gleda - potem lahko kradeš po mili volji;
potem, če je ponoči cesta prosta, se lahko kljub omejitvi 90 km/h pelješ 150 na uro - sej nobenga ni; itd.

Al kako?

Nazadnje urejeno:

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Pa kaj se komu še sploh da ubadati z debilkotom ? On živi v enem svojem svetu, v katerem ga nihče ne razume, vsi so naperjeni proti njemu in očitno živi po čisto svojih pravilih. Za to obstaja ena lepa funkcija, ki jo uporabljam že dolgo časa : ignoriraj uporabnika. Samo še čakam, da bodo alter programerji nagruntali, kako se njegovim idiotskim komentarjem izogniti v citatih... Tam se moram prav truditi, da jih preskočim.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
Citat:
A skrb za šibkejše praviš? Potem bi razumel da se usajate takrat, ko pred trgovino pripelje invalid in nima kje parkirat, ker mu je en neupravičeno zasedel njegovo mesto.
Ampak vi kazni zahtevate tudi takrat, ko invalida nikjer ni, pa še kakšen plac je zraven frej. In najbrž bi se usajali če bi kdo parkiral na invalidskem pred mercatorjem tudi ob enih ponoči, ko je trgovina zaprta.

OK, OK ...

tvoja teorija je takšna: če v trgovini nimajo montiranih kamer, pa če te noben ne gleda - potem lahko kradeš po mili volji;
potem, če je ponoči cesta prosta, se lahko kljub omejitvi 90 km/h pelješ 150 na uro - sej nobenga ni; itd.

Al kako?

Teorija tistih ki obvozijo rampe na prehodih čez železniško progo ker vlaka itak še dolgo ne bo. Škoda edino ker tudi na placih za invalide ni možen tak reallife selfban.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
.... Tudi avto parkiran na mestu za invalide nikogar ne ogroža, razen v domišliji.

Moraš pa imeti res sintetične možgane iz kitajske plastike, da zapišeš kaj takega.
Sam na srečo nisem invalid, je pa to moj prijatelj. In povem ti, da se vsakodnevno srečuje s takšnimi sintetičnimi cepci. Kot paraplegik potrebuje veliko prostora okoli avtomobila, da vrata spredaj in zadaj odpre na široko kar se da, da lahko z veliko muke in iznajdljivosti potegne zložen voziček iz zadnjega sedeža, ga raztegna in se presede z voznikovega sedeža nanj. Kaj takega na navadnem parkirnem prostoru ne moreš narediti, tudi če je zraven še ena oseba za pomoč.
In ko vidi zaparkiran prostor za invalide, se samo odpelje dalje, saj so navadni parkirni prostori tako ali tako zasedeni ali pa zanj neuporabni. Pa to še ni najhuje pred trgovskimi centri, najhuje je pred občinskimi zgradbami in zdravstvenimi domovi, kjer vedno znova in znova naleti na takšne kretene, ki za več ur samo za "5 minut" skočijo na opravek in popolnoma onemogočijo takšnim invalidom življensko nujne potrebe. Tako velikokrat kliče na pomoč nas prijatelje, ki moramo zato skočiti iz službe in ki nas potrpljenje počasi mineva.
Enkrat v kratkem mi bo počil film, pa bodo kresalčki spet pisali zapisnike.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Pa kaj se komu še sploh da ubadati z debilkotom ? On živi v enem svojem svetu, v katerem ga nihče ne razume, vsi so naperjeni proti njemu in očitno živi po čisto svojih pravilih. Za to obstaja ena lepa funkcija, ki jo uporabljam že dolgo časa : ignoriraj uporabnika. Samo še čakam, da bodo alter programerji nagruntali, kako se njegovim idiotskim komentarjem izogniti v citatih... Tam se moram prav truditi, da jih preskočim.

Je pri meni enako. Na ignore, pa je. Opažam pa (po RE-jih in po citatih) da je rpeglup, da bi to dojel, in mi še kar odgovarja.
hysterical-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik juris pravi:
In ko vidi zaparkiran prostor za invalide, se samo odpelje dalje, saj so navadni parkirni prostori tako ali tako zasedeni ali pa zanj neuporabni. Pa to še ni najhuje pred trgovskimi centri, najhuje je pred občinskimi zgradbami in zdravstvenimi domovi, kjer vedno znova in znova naleti na takšne kretene, ki za več ur samo za "5 minut" skočijo na opravek in popolnoma onemogočijo takšnim invalidom življensko nujne potrebe. Tako velikokrat kliče na pomoč nas prijatelje, ki moramo zato skočiti iz službe in ki nas potrpljenje počasi mineva.
Enkrat v kratkem mi bo počil film, pa bodo kresalčki spet pisali zapisnike.

Jaz ne bi imel nič proti, če bi se dodal kakšen amandma, ki bi določal malo višje kazni za nepravilno parkiranje na prostoru za invalide + javna dela. Recimo 500 eur (da izuči imbecile z bolj tankimi denarnicami), pa 40 ur dela v Soči (za možganske truste v 100+k eur vrednih terencih, ki za 500 eur tudi pomežiknejo ne).
smirk-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
V garažni hiši dobrih 100m vstran pa fraj parkingi, pa še avto je v senci in na varnem.
cheer.gif
A ni baje tam en plačal za 5 ur in 19 minut 25 EUR? Zna bit, da je to razlog.
Jaz sem plačal za cca 6 ur okrog 7€...

Tisti baje je nekako "baba čula baba rekla"

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Raje se vi zamislite nad sabo.
Parkiranje na prostoru za invalide nikogar ne ogroža, je povsem nepomemben prekršek, ,ki ne vpliva na prometno varnost, vse kar povzroči je to, da bo invalid že že pride parkiral namesto na tem parkplacu na sosednjem (en omenja Lidl).

In vi vsi po vrsti skoraj da ne najdete dovolj visoke kazni, da bi dovolj kaznovali prekrškarja, ker ste vsi po vrsti ste škodoželjni do soljudi.
Mal se zamislite nad sabo. Iz takšnih se v vojnih razmerah rekrutirajo vojni zločinci ki morijo zaradi ....(vstavi po želji) in mislijo kako vzpostavljajo pravico in red.

Prostori za invalide so zato, ker bi naj človek bil človeški in tako pomagal šibkejšim. Ti si pač premaknjen in tega ne boš nikoli razumel. Večini je samoumevno, da so pred trgovinami parkirni prostori za invalide, ker jim tako pomagamo pri vsakodnevnih opravilih. Tebi pa pač ne in si en mentalnih invalidov, ki parkiraš na njih, se ob tem ne počutiš nič krivega in vidiš samo zaroto policije/redarjev ter polnjenje privatnih računov iz tvojih nepotrebnih kazni. Na tvojo škodo žal obstajajo nalepke (ali karkoli že imajo) samo za fizične invalide, izgleda bi jih potrebovali tudi za mentalno zaostale.

Nam je pač jasno, da nisi pri pameti, ti pa tega ne boš, najverjetneje nikoli. (Pa se ne gre samo za to temo.)

Pa kaj še nisi skapiral, da je nekaj s tabo hudo narobe? A misliš da so invalidne osebe naročene na uro za ta parkirna mesta?

Ðizs, kaki i.diot...