Pumpa je videti enaka, kot na Braumeistru, edino priklop je izveden drugače. Tam sta dve obrnjeni vzporedno z dnom, ki potiskata sladico hkrati (50 litrski).
BM ima okrog 3000W, tukaj imaš pa trifazni priklop, če prav vidim. Najbrž kar hitro segreje in fino vre. Pri BM kar traja in boil je za moje pojme kar sramežljiv tako, da je tole gotovo nadgradnja.
Cena je pa več kot pol nižja.
Utisevalec je pred kratkim napisal, da je ta pokrov med vretjem bolje sneti, ker ti vrača nazaj v lonec kar bi moralo med vretjem, ki je z razlogom eno uro ali več, ven (DMS). Jaz ga pri nabavi BM nisem kupil, čeprav bi mi pred vretjem za nekaj minut skrajšal navijanje temperature. A če pogledam cel varilski dan, ki je slabih osem ur, ti tistih nekaj minut ni tako važnih. Sem pa nabavil izolacijo. Fajn je že za zaščito (se zmeraj kakšen mulc zraven potika
) hkrati pa drži toploto tam kjer mora biti.
Projekt, ki si ga zastavil je občudovanja vreden, izveden je zelo premišljeno in upam, da ti bo dolgo in dobro služil. Morda je to, da si ga pol leta pacal celo dobro, ker ti včasih kakšna ideja naknadno šine še pred finalizacijo.
Želim ti dobro pivo!