Brancin v soli

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Kako zapreš trebuh z alu folijo?



Ne znam si predstavljat, kaj konkretno narediš.




kos folije prepognem (da je mal kompaktnejša) in ga dam ribi v odprti trebuh. Če sem primitivni ilustrator in ti narišem iz prereza ribo (R) in alufolijo (A):




78927-riba&folija.JPG
 

Priponke

  • 78927-riba&folija.JPG
    78927-riba&folija.JPG
    5,4 KB · Ogledi: 543
Nazadnje urejeno:

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
Da dodam še svoj delež zraven...
Ribo je treba ščistit brez, da se ji prereže trebuh. Prereže se samo spredaj pri škrgah in malo vzadaj pri tisti odprtinici, da se lahko na tak način odstrani drobovje (tako se jo pripravi tudi za žar, meso je manj izsušeno itd....).
Potem pa se zraven soli zmeša beljak 2-3 jajc (se vse skupaj lepše veže). Je res okusen brancin na tak način.
cool-1.gif
 

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
A je še koga volja napisat, kako se očisti riba skozi škrge? Si ne znam predstavljat.
rolleyes-1.gif

Namen je, da je riba po čiščenju čim manj razmesarjena. Za nekatere zaradi estetike, pri kakšnem načinu priprave pa tudi zaradi manjše prepustnosti za vlago in okuse skozi zaprto kožo.
Tisto, kar želiš očistit, je v ribinem trebuhu. Če nimaš zelo tankega prsta ali zeeelo velike ribe, ne boš mogel tega narediti skozi robjo rit. Zato pri riti samo znotraj odrežeš čreva - tam, kjer so pripeta na kožo. Če si jih lepo odrezal, je zdaj vsa vsebina do ribje glave sproščena (pri glavi pa je spet pripeta na nekaj koncih) in zdaj je na tebi, da spretno potegneš to vsebino ven pri škržnih poklopcih. Olajšalo ti bo, če boš iztrgal še škrge. Eni jih, eni jih ne. Med opravkom si ne želiš stisnit žolča!

Če nisi urar ali zlatar, se boš tega opravka loteval pri malo večjih ribah, malim pa razmesariš trebuh in ob tem sočutno zavzdihneš.
 

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Sem tole naredil danes in je bilo noro dobro. Doma sem našel še mlad krompir in ga narezal na kolobarje. Vse skupaj dal v pečico in zraven krompirja dodal še rožmarin.
zmaga.gif
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
En kos? Če je ventilatorska bo po mojem dovolj.
Pa naj ti tekne :zmaga: Ravno danes sem hotel v ribarnico, pa potem nisem... :jok::zardelalter: