Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Poleg tega, da ni legalno...
od kdaj?
To je res. Ampak dokazovanje je pa druga zgodba.
A z pogodbo da dela nakdo z sp za enga sp je nelegalno?
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Poleg tega, da ni legalno...
od kdaj?
To je res. Ampak dokazovanje je pa druga zgodba.
Citat:
Uporabnik bostjanr pravi:
Scorp 84
Nisem mislil na to da bi tožil ampak da se zadeva reši na lep način in pošten . Jaz sem bil iz moje strani takoj za predloge da nebi bilo kakšnih grdih pogledov. Neumno se mi pa zdi da pišejo po forumih kar dokaj laži. Pri obeh strankah je nemogoče se meniti ker mi grozijo in žalijo kar se mi ne zdi prav čeprav se da vse na lep način pogovorit ampak pri teh dveh strankah sploh nočeta da bi se pogovarjal z njima. Niti se nisem kregal ali govoril z višjim glasom. Ne zdi se mi pošteno da se stranka po domače povedano dere po telefonu čist brez veze oz škoda živcev če se da rešiti vse. Kar sem pa napisal glede blatenja hočem samo dobro tudi spodaj sem zapisal da se mi ne da iti v tožbo ker enostavno nimam časa za take zadeve. Glede slabe reklame tudi včasih pride do tega denimo sedaj kaj pa naj naredim če se nočeta pogovarjat?
Smo tudi že delali oz popravljali večkrat pri eni stranki samo da je zadovoljna včasih je bil tudi minus ker stranki ni bilo všeč smo popravljali čeprav je naročila takšno kot je dobila in ko je bila postavljena ji ni nekaj pasalo ampak to čez kakšne 14 dni in smo tudi spreminjali dodajali okovja in predelovali celo naredili na novo če se ni dalo popraviti. Neumno se mi pa zdi da stranke to delajo ampak ne samo meni tudi drugim mizarjem kar se mi ne zdi prav. Zato pa tudi pišem in objasnujem situacijo da nebi mislili da sem slab človek.
Lahko pa samo povem da sem sam invalid imam okvaro sluha in me včasih tudi kdaj pa kdaj izkoriščajo ampak se ne oziram na to. Namen mi je da je stranka zadovoljna in imamo veliko strank ki povedo naprej kar opažam zadnje 4 leta.
če še kaj koga zanima naj kar pove
pa lep miren dan
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Nelegalno je ko dela en s.p. večinoma za enega delodajalca in je od njega odvisen oziroma ima odnos znake navadnega delovnega razmerja. Torej ni nelegalno, če eden pride za 17 dni delat k njemu pa mu potem izstavi račun, malo drugače je pa če en s.p. izda 12 računov npr pa samo enemu delodajalcu. Mogoč se kaka malenkost kje drugje. Pokličite mamico, vam bo ona bolj točno razložila. Pa kdo pol dokazuje komu kaj, pa to... Mogoče celo na konkretnem primeru, ne vem, v čigav teritorij g. Rolk spada. Mar bi bil dec tih, bi bila ta tema že pozabljena.
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Nelegalno je ko dela en s.p. večinoma za enega delodajalca in je od njega odvisen oziroma ima odnos znake navadnega delovnega razmerja. Torej ni nelegalno, če eden pride za 17 dni delat k njemu pa mu potem izstavi račun, malo drugače je pa če en s.p. izda 12 računov npr pa samo enemu delodajalcu. Mogoč se kaka malenkost kje drugje. Pokličite mamico, vam bo ona bolj točno razložila. Pa kdo pol dokazuje komu kaj, pa to... Mogoče celo na konkretnem primeru, ne vem, v čigav teritorij g. Rolk spada. Mar bi bil dec tih, bi bila ta tema že pozabljena.
Tole je pavšalno napisano in je res v izjemno redkih primerih. Ne vem kdo rabi mamico tukaj.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Tole je pavšalno napisano in je res v izjemno redkih primerih. Ne vem kdo rabi mamico tukaj.
res je najbrž skoraj nikoli, ker papir vse prenese. prav in legalno je, kot sem napisala, seveda se to pri nas izvaja s figo v žepu. preverja se ne, po principu, če ni tožnika ni sodnika. v resnici se spodbuja. z raznoraznimi subvencijami za s.p. (vsaj svoj čas so bile), ker se tako umetno niža številka brezposelnosti. Varianta, ne bi nikogar zaposlil, ampak če pa nekdo pride pa malo dela, pa nimam stroškov z nekimi minimalnimi plačami, pa regresi pa bolniškimi in dopusti, pa da ga lahko jutri na cesto zabrišem, če mi neki ni všeč, potem pa naj pride. v zakonih pa seveda polni gobci socialne varnosti. da pa kaki zaradi tega sploh odpre s.p., se mu bo pa malo prispevke plačevalo.
vendar, če se pa tožnik najde, polej se pa malo obrne plošča.