Boste okupirali filozofsko danes?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Saj nisem nikjer napisal, da jih ni preveč, trenutno jih je 2400 preveč. Ampak za vsakega politologa rabimo, recimo, 100 ekonomistov.

Hočeš reči, da sploh ne rabimo politologov?
grin1.gif

S praktičnim znanjem, s kakršnim prihajajo ven diplomirani ekonomisti, je čisto vseeno ali so uradno ekonomisti ali fdvjevci. In takih sigurno ne potrebujemo v razmerju 1:100.

Če si ekonomist ne jemlji tega osebno. Pač ni blazno zahteven študij in se za brezveze napenja, da bi bil stopničko višje od FDVja po zahtevnosti. Trivia - vem, da so tudi fdvjevci inštruirali ekonomiste pri določenih predmetih...
grims-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Nisem ekonomist, daleč od tega, sem pa ob vpisu na faks pogledal kje bom dobil službo in kje bom ob tem lahko še doro zaslužil. Ker sem imel dovolj točk za praktično katerokoli fakulteto je bila izbira neomejena. Mislim, da sem izbral optimalno, če je pa res, bomo pa čez 10 let videli. Zaenkrat še vse kaže na to, do konca študija mi manjka pa še zadnji štempelj v indeksu, ki bi moral priti nekje do novega leta ali pa malo čez.: grin:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Če si ekonomist ne jemlji tega osebno. Pač ni blazno zahteven študij in se za brezveze napenja, da bi bil stopničko višje od FDVja po zahtevnosti.

Ne vem, ampak včasih (pred bolonjskim) univerzitetni študij ekonomije ni bil tako zelo lahek, da bi ga meril s fdvjem, čeprav je ekonomistov enormno preveč. Vseeno je to panoga, ki je družboslovna samo napol, ostala polovica pa je naravoslovna.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Eh Ekonomija ni težka. Par predmetov je težkih, se pa vse da narest. Se pa ne more primerjat s FDV-jem, kjer je pa res uizi.

Sem inštruiral npr. statistiko EF in FDV...EF-jevska je par razredov na FDV-jevsko.

Se pa strinjam, da je EF pol naravoslovna, ob vseh predmetih, kjer je potrebno celo nekaj razmišljati z glavo, računati in podobno...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja valjda je statistika bolj zajebana na ekonomiji, je pa verjetno kak drug predmet tam bolj zajeban.

Jaz v glavnem težko resno jemljem faks, kjer so mi študenti na začetku junija govorili, da imajo še 11 pogojev za naredit, konc junija pa, da so si tri za jesen pustili.

Jaz sem en letnik ponavljal, in to je bilo takrat, ko sem si dva izpita za september pustil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Jah lej iskreno. Jaz osebno ne poznam dovolj FDV-ja, da bi pljuval po njemu, ti pa ne EF.

Ampak težavnost faksa ne definira njihovih študentov po defaultu, jih ne stereotipizira v celoti. Tako, da govorit, da so vsi FDV-jevci in EF-jevci (oz. kar družboslovci) glupi, izpade precej narcisoidno od (ugibam?) naravoslovca.
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jah lej iskreno. Jaz osebno ne poznam dovolj FDV-ja, da bi pljuval po njemu, ti pa ne EF.

Ampak težavnost faksa ne definira njihovih študentov po defaultu, jih ne stereotipizira v celoti. Tako, da govorit, da so vsi FDV-jevci in EF-jevci (oz. kar družboslovci) glupi, izpade precej narcisoidno od (ugibam?) naravoslovca.
wink-1.gif

Imam dobrega kolega, ki je diplomiral še po starem, dela na banki v avstriji, imam tudi kolegico, ki je diplomirala po bolonjcu in brata, ki je (žal) v tretjem letniku EF. Tako da bi rekel, da sem nadpovprečno informiran o faksi katerega nisem obiskoval.

Poznam pa tudi cel kup FDVjevcev, katerim je bilo najtežje opravilo v izpitnem obdobju, da so literaturo skopirali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Vglavnem EF je težji kot FDV v splošnem, ni pa niti EF pretirani težek, če se učiš, pa nisi glup. Če si pa glup, je nekaj sito predmetov, ki se jih ne moreš napiflat in ti predmeti so potem problem (matematika, mikro, statistika..)

Nazadnje urejeno:

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
<ironija>Jaz sem za da vsem dajo štipendijo, nato po doktoratu pa še socialno</ironija>

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
ni važno kako ''težak'' je faks, fora je če bi imel ti 100.000 doktorjev iz jederske fizike v slo jih tudi nebi imel kam utaknit, pa to ni lih trivialna zadeva
smile-1.gif

pa pač so dons bolj ''popularne'' te družboslovne smeri in poj je to to

ne vem če se prav spomnim sem gledal za UNI-LJ da je recimo na EF pa FF okoli 1000 diplomantov letno, medtem ko je recimo na FS in FE po 100

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na FF je cel kup študijev, ki niso ne lahki ne brezvezeni, ampak to še ne pomeni, da jih kdo nuca (žal). Zame osebno je FF čisto drugačna kategorija družboslovcev kot FDV. FDV, ti pa vse kar znajo je samozavestno vtikanje v stvari o katerih nimajo pojma...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Takšna kategorija so prevajalaci, s to razliko, da teli znajo tak denar nametat skupaj, da se ti zvrti v glavi.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.211
11.127
113
kod Džej-Zija
Še huje:

Citat:
Obraz zasedbe filozofske fakultete ve za primerjave z ikono kubanske revolucije, a mu niso všeč. "To me zreducira na plagiat in mi jemlje lastno substanco."

Ta pezdetek dejansko misli, da je pomemben in da ima lastno substanco.
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mal preveč je na substancah, saj se mu vidi na očeh vsakič ko je na TV.

Tako da je načeloma prav povedal, da je na lastnih substancah, Che jih namreč ni jemal, vsaj ne toliko.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ni mi pa jasno, da jih ne vržejo ven, na ulico. Učni proces ne poteka tako kot bi moral.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Filofaks pač. Na kakšnem tehničnem jih najbrž ne bi tolerirali.