Boste okupirali filozofsko danes?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kaj da ne, v JU jih rabijo
grin1.gif

Ne drži čisto. Bolonjcev niti tam nočejo vzet, ker lahko izbirajo
smile-1.gif

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če nekdo hoče biti nekaj nevem zakaj mu država tega nebi omogočila.

Ker se dela presežek diplomantov in zanje ni dovolj (izobrazbi primernih) delovnih mest. Tako karnaenkrat na delovna mesta, kjer bi bila dovolj srednješolska izobrazba, prihajajo univerzitetni diplomirani teoretiki, p*zdijo da so premal plačani za svojo izobrazbo hkrati pa jemljejo delo "srednješolčem", ki so povrh vsega običajno praktično bolj usposobljeni. Prištej še dejstvo, da povprečen študent 7 let molze državo, da se lahk po končanem študiju prijavi na zavod za zaposlovanje.

Študij bi blo treba omejit tko, da država financira samo dobre in za tiste poklice, ki so potrebni (za javni in gospodarski sektor). Vsi ostali naj si plačajo, če jih učenje tko blazno veseli (prej status študenta in zastonj lajf).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne samo dobre, ampak samo deficitarne. Ker imam kolega, ki ga je hotela "profesorica" angleščine na gimnaziji vrečt, zdaj pa bo kmalu doktor znanosti in ne iz družboslovja.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Če nekdo hoče biti nekaj nevem zakaj mu država tega nebi omogočila. Pa na filozofski niso samo filozofi. Problem je da je vpis tako velik za službe, ki jih nikoli nebo veliko...

Jaz hočem, da mi jutri zjutraj zajtrk v posteljo servira Jessica Biel - in ta kürčeva država mi tega noče omogočiti

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A mi lahko davčna ali pa tržna teži, če grem tja pivo prodajat? Ena piksna za euro in pol, bom sigurno vsaj 500€ zaslužil danes.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Pa naj imajo vsi štipendije, ampak naj VSI ki ne naredijo vrnejo 2X štipendijo + kakih 5.000€ šolnine po letniku.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Drugače pa na moje prejšne vprašanje, glede tržne/davčne, sem se odločil, da raje niti ne poskusim, itak bodo hotli vsi zastonj pir/vino/kostanje.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:In potem pravijo, da je problem v zaposlovanju mladih družboslovne strani, kaj pa ko bi šli kaj uporabnega študirat? Teoretikov rabimo samo toliko in toliko, ne pa da jih vsako leto par tisoč produciramo.
rolleyes-1.gif

Danes "uprabnih" zadev ni vec, tudi ce je kdo uber Einstein bo sel delati v tujino. Problem pa niso studenti ali druzboslovna smer ampak da drzava uporablja solstvo kot socialo in del populacije tam "parkira" in pusti delati po servisih da so tiho. Tako naredijo celo sranje na trgu dela ampak to je najlazje in se dela ze leta...