Včerej po goveji župci in tenstanmu krompirju se mi je zaluštalo nekej sladkega... Ampak časa pa ni prav veliko, če se PO kosilu spraviš sladkarije delat, zato je moglo bit na quicky način Odprem zmrzovalnik in glej no glej... Paklc borovnic še od lani... Opa, borovničeva pita bo. Pa še čist enostavna je in hitro pripravljena. Vzamem piskre in začnemo Za testo take dobre pite rabimo ene 40 dek moke, 20 dek putra, pol deci vode, dva ščepca soli in en produkt štajerske kokoši. Z rumenjakom in beljakom vred. Vse skupaj gre v pisker potem pa z rokami pregnetemo v testo. Testo ne sme bit trdo, ampak lepo mehko in rahlo. Če temu ni tako lahko dodajamo še vodo, ampak po žlicah. Malo jo bo treba. Ko je testo tako kot mor bit pa gre v hladilnik eno oddrnjohat za pol urce.
Tačas pa lahko pripravimo tisto, kar bo šlo v pito Pri meni so ble to borovnice, ker sem jih ravno imel. Ni pa nujno. Vsako zmrznjeno sadje, recimo maline, robide, ribez, ki ga imajo v štacunah bo čisto OK. Rabimo jih malo več kot imamo moke, je pa od tega odvisno koliko bo pita visoka) Jaz sem jih stresel u pisker slabe pol kilce. Tule je treba povedat, da se mora sadje obvezno odtajat, preden gre vsebina v pripravo, ker se sicer suhe stvari sadja ne primejo... Kje smo ostali... aha, odtajano sadje je v piskru. Dodamo 2 žlici moke, ene 70 dek cukra, ščepec soli, 1 vanilijin cukr, limonin sok polovice limone brez pešk in žličko cimeta. Vseskupaj premešamo, da dobimo eno tako gosto, pocasto reč.
Zdaj pa bo tudi pol urce od takrat, ko smo dali testo počivat mimo. Prerežemo ga na dva kosa in zvaljamo tako, da bo pasalo v pekač. Pri nas imamo za pite tamehek silikonski pekač, ki ga ni treba nič močit in mazat, notr zabašeš testo in basta. Skratka, ko je v pekaču narejena posodica iz testa vanjo damo sadje in zvaljamo še drug del testa, ki gre na vrh. Potem pa s prsti lepo zatesnimo vse luknje in v peč. Po želji lahko zgornjo stran premažemo še z rumenjakom, ni pa mus. Jaz je nisem, pa smo pito ravno tako pojedli Pita se greje na 180 stopinjah dobre pol urce, saj se vidi, ko je testo lepo zapečeno. To je to Naša je bila njami njami, trajala je točno pol ure
Tačas pa lahko pripravimo tisto, kar bo šlo v pito Pri meni so ble to borovnice, ker sem jih ravno imel. Ni pa nujno. Vsako zmrznjeno sadje, recimo maline, robide, ribez, ki ga imajo v štacunah bo čisto OK. Rabimo jih malo več kot imamo moke, je pa od tega odvisno koliko bo pita visoka) Jaz sem jih stresel u pisker slabe pol kilce. Tule je treba povedat, da se mora sadje obvezno odtajat, preden gre vsebina v pripravo, ker se sicer suhe stvari sadja ne primejo... Kje smo ostali... aha, odtajano sadje je v piskru. Dodamo 2 žlici moke, ene 70 dek cukra, ščepec soli, 1 vanilijin cukr, limonin sok polovice limone brez pešk in žličko cimeta. Vseskupaj premešamo, da dobimo eno tako gosto, pocasto reč.
Zdaj pa bo tudi pol urce od takrat, ko smo dali testo počivat mimo. Prerežemo ga na dva kosa in zvaljamo tako, da bo pasalo v pekač. Pri nas imamo za pite tamehek silikonski pekač, ki ga ni treba nič močit in mazat, notr zabašeš testo in basta. Skratka, ko je v pekaču narejena posodica iz testa vanjo damo sadje in zvaljamo še drug del testa, ki gre na vrh. Potem pa s prsti lepo zatesnimo vse luknje in v peč. Po želji lahko zgornjo stran premažemo še z rumenjakom, ni pa mus. Jaz je nisem, pa smo pito ravno tako pojedli Pita se greje na 180 stopinjah dobre pol urce, saj se vidi, ko je testo lepo zapečeno. To je to Naša je bila njami njami, trajala je točno pol ure