Bolha pacienti!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Po e-bayu sem naročil zadevo, ki me je prišla 6€. Žal mi ne ustreza, zato sem jo dal na Bolho, ceno sem nastavil na 6€. Pri nas pride cca. 15€. Javila se mi je ženska, predlagala je, da bi ji pripeljal v Ljubljano, seveda pa je sledilo tudi obvezno vprašanje: Ali je to zadnja cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezen.gif

Ma ne, ni zadnja, ne dam ti zdaj tud za 20€!!!!! Raje vržem v smeti!!!!!!!!!!!!

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
isto pri meni, prodajam prenosnik za 200€ prednost imajo kakšne menjave, pa mi pišejo ljudje kje in kdaj se lahko dobimo, povem da useeno in uprašajo če je zadnja cena?

No sedaj sploh več ne odgovarjam, čeprav jih je bilo že nekaj, ki pravijo da bi kupili. Ne da se mi dilat...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Po e-bayu sem naročil zadevo, ki me je prišla 6€. Žal mi ne ustreza, zato sem jo dal na Bolho, ceno sem nastavil na 6€. Pri nas pride cca. 15€. Javila se mi je ženska, predlagala je, da bi ji pripeljal v Ljubljano, seveda pa je sledilo tudi obvezno vprašanje: Ali je to zadnja cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezen.gif

Ma ne, ni zadnja, ne dam ti zdaj tud za 20€!!!!! Raje vržem v smeti!!!!!!!!!!!!

Saj cenkanje je na Bolhi nekaj normalnega. Ampak za nekje 10 %.
Sem pa tudi jaz opazil, da zadnje čase ljudje le pošljejo sms v smislu :
"dam ti 90 eur".
Za stvar, ki jo oglašujem za 180 eur.

Zakaj me tika, zakaj takšna ponudba ne vem. Sicer pa na take sms-e ne odgovarjam.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.126
7.750
113
Zakaj pa ne napišeš nazaj, ni problema, pridi iskat in to nekam v vukojebino, na Madžarsko mejo, če je Primorec.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Sej, ko bo ene 10 stvari prodal in dal čez ene 100 pacientov, bo vedu kako z njimi
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Jaz pa sem videl da je oglas brez gsm, na sporocilo pa odgovori enkrat cez teden ali dva.... To ti je resni pristop k prodaji. Sicer pa vidim da se dobra roba proda v dnevu ali dveh. Mogoce res kaksna eksotika, ki ima v celem letu nekaj potencionalnih kupcev. Ostalo pa je krs za katerega je skoda impulza

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ker zaenkrat še nisem zloben.
Lahko pa, da bom enkrat ratal, sploh glede na omenjeno in prodajo monitorja.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Sej, ko bo ene 10 stvari prodal in dal čez ene 100 pacientov, bo vedu kako z njimi
smile-1.gif

Oh, sem jih pa že precej več.
Samo to, kar opažam zadnje čase, mi je nekaj novega.
Je pa res, da nisem reden prodajalec. Mogoče sem kaj novega zamudil.

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz pa bi rekel, da so glede cene slovencki tisti, ki ponujajo pol manj. pa se eno taktiko imajo: pred ponudbo dajo na bolho oglase z tako robo kot jo zelijo kupiti. seveda za pol manj denarja. potem pa ponudbe: jah, drugi imajo pol manjso ceno od vas. in potem sem spet jaz nekulturen, ko recem: koji [cenzura] potem klices mene? kupi pol ceneje in .... se pa najdejo tudi taki: kje in kdaj, skesirajo in grejo. niti enega vprasanja glede cene.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Saj tisti resni kupci, ki stvar dejansko rabijo, ne bodo komplicirali, samo tudi jaz sem opazil, da jih je vedno manj. Samo še razni tipi z "kolk je zadnja cena" ter "dam ti tolk". Zadnje nekaj let sem največ stvari prodal dejansko preko Amazon marketplace ter eBay, pri nas ne vem ali je denarja preveč in vsi novo kupujejo ali pa vsi šparajo, da si kupijo nov iPhone na obroke.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Jaz sem kar nekaj zadev prodal zadnje čase preko bolhe in sem imel za vsak izdelek take kupce - ponudbe za pol cene + najraje še dostavo... Sem se jih izognil in lepo prodal bolj normalnim kupcem... Na koncu sem skoraj vse prodal brez cenkanja ali za nekaj € dol..

No imam pa sedaj en kos na bolhi. Cena 90€, v trgovini 130. Zadeva nova. Mi piše model preko bolhe da on dobi to s 30% popustom za 91€. Se mu zahvalim za opazko in si mislim svoje. No v naslednjem sporočilu mi ponudi 50€.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Ko prodajas izdelek, je normalno, da postavljas visjo od zahtevane. Jst tudi brantam, ponavadi v smislu ce mi prodas po tej ceni, jo pridem iskati se danes...
Je pa zalostno ko starejsi ljudje ne vejo kaj prodajajo. Se mi je par mesecev nazaj, na nek nacin sreca zgodila. Iskal zadevo eno zadevo, glih na novo zasledim oglas, poklicem, dogovorim... prodajal je za 10, sam sem mu vsaj 20e ponujal, zaradi slabe vesti, pa niso hoteli... ostali na bolhi so vsaj po 70e prodajali.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Meni pa ni normalno postavljati višjo ceno, ljudje to počnejo samo zato ker jim drugi zbijajo. Nismo več v srednjem veku kjer bi rabili barantati, za ta namen so dražbe.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Dejstvo je, da prodajanje (in s tem v zvezi dosežene cene) ni ničemer več podobno.
Dejstvo je, da velika večina kupcev hoče vse skoraj zastonj.
Dejstvo je, da so Kitajci z njihovimi NEVERJETNIMI cenami naredili v glavah Slovencev ogromno škode.

Je pa tudi dejstvo, da ljudje "aplicirajo" to njihovo neozdravljivo možgansko poškodbo samo, ko kupujejo na Bolhi, ter še na nedeljskem sejmu starin ob Ljubljanici, ko pričakujejo, da bodo dobili 70 let star kipec za štiri evre. Kot da bi bil narejen prejšnji teden na Kitajskem.

Ker ti isti liki, ko gredo v bife na pivo, h kurbi, ali na črpalko po tank bencina, ne pomišljajo, ali bi se omenjeno dalo dobiti 40% ceneje in glihajo do nezavesti. Se sploh ne vprašajo, če so te cene primerne oziroma normalne!

In kaj bom naredil ta vikend?

Dal na Bolho neko 80 let staro, lepo, nepoškodovano porcelanasto posodo znane nemške tovarne (ne kitajski drek!), v tekst pa napisal, da stane recimo 20 evrov, pa tudi najavil, da bom to isto posodo, če ne bo v mesecu dni prodana, parkrat udaril s kladivom in bom v oglasu ob fotografiji posode dodal še fotografijo črepinj, češ: zajebavali me pa ne boste s ponudbami 3, 5, ali 6 evrov. Hebite se, budale klošarske...

Nazadnje urejeno:

iskalec

Pripravnik
30. avg 2007
78
1
8
Ampak nekaj je pa tudi res: vsaka stvar je vredna toliko, kolikor je pripravljen zanjo plačati kupec. In če nečesa ne prodaš recimo v enem mesecu, je z zahtevano ceno očitno nekaj narobe.

Spominjam se, ko sem iskal neko zelo specifično stvar, ki se v naših malih oglasih pojavi zelo redko (res pa je , da se tudi težko proda). Enkrat zagledam oglas (brez cene). Takoj sem poslal povpraševanje in dobim odgovor: 600 EUR. Niti odgovarjal nisem več. Čez štiri mesece ista oseba še vedno prodaja isto stvar. Lepo mu napišem, da sem pripravljen dati 400 EUR in dodal vse svoje kontakte. Čez nekaj ur me je poklical in dejal, da ponudbo sprejema. Zadovoljna sva bila oba.

Seveda pa ta logika odpove, če nekdo želi dobro zaslužiti. Ampak v ta namen naj odpre trgovino, ne pa da stveri prodaja preko malih oglasov.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
In če nečesa ne prodaš recimo v enem mesecu, je z zahtevano ceno očitno nekaj narobe.

Razmišljam drugače. Nekaj narobe je z ljudmi. Z mnogimi...

Velika večina Slovencev namreč poskuša dobiti nek rabljen izdelek za 50%, celo za 25% realne cene. Realne cene za tak rabljen izdelek.

Ljudje samo čakajo, da bo nekdo iz obupa prodal zadevo za 25% realne cene. in taka je tudi njihova nerealna projekcija v glavah...

Kaj pa je realna cena? Ja, je težko reči, ampak recimo cena, ki je za tak izdelek na nemškem e-bayu. Recimo.

Tudi tisti mesec čakanja je vprašljiv.
Se mi je zgodilo, da je neko stvar za 400 evrov kupil nekdo po približno treh letih. Tri leta nobenega, potem pa nekdo, ki pokliče, ne cenka in odnese.

Seveda bi tisto stvar lahko v manj kot tednu dni prodal za 180 ali celo za 120 evrov.

Žal doma nimam tako dobrega fotokopirca, da bi kopiral bankovce po 100 evrov.
In nisem tako bogat, da bi stvari, ki imajo neko vrednost (o kateri pa se seveda lahko pogovarjamo do nezavesti, ali je prava, ali ne) - poklanjal...

In ne gre za dober zaslužek, ampak zato, da za neko stvar dobiš neko primerno ceno. 15 ali 20% realne cene pač ni primerna cena....

Za take igrice imamo Podarimo.si. Kjer že skoraj polovica "podari" predmet za protivrednost toliko in toliko evrov.
Ali pa podari krš, ker se jim ga ne da voziti na kosovni odpad, pri tem pa še mislijo, kakšno lepo gesto so naredili...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
In če nečesa ne prodaš recimo v enem mesecu, je z zahtevano ceno očitno nekaj narobe.

Razmišljam drugače. Nekaj narobe je z ljudmi. Z mnogimi...
In ti si vzorčni primerek tega.

Realno ceno pove kupec-je toliko, kot želi dati za neko stvar. Kaj se zdi tebi, nima nobene veze.