No zanimivo tole. V začetku decembra sem na bolhi oddal oglas za neke enake stare predmete po 150eur in po nekaj dneh mi je pisal na Bolho sporočila, nek Dragan in v srbohrvaščini spraševal o izdelku in zadnji ceni in če lahko pošljem v Nemčijo. Na začetku nisem nič posumil saj je za izdelke bilo veliko zanimanja in sem tri komade že prodal kupcem, ki so jih osebno prišli iskati. V odgovoru sem opisal izdelek in povedal, da cene ne nižam. Za pošiljanje v Nemčijo pa nisem ziher, ker ne vem kako bi to izvedla glede plačila.... Na to je rekel, da mu lahko tudi na naslov v Zagreb pošljem, če mi je to lažje...in povedal, da bo on nakazal denar, samo številko bančnega računa naj mu napišem in ko bo nakazal znesek skupaj s poštnino, jaz potem pošljem izdelek...... Počasi mi je postalo vseskupaj sumljivo, se mu dva dni nisem javil, nakar dobim sms, da mi je na bolhi pustil sporočilo in vse razloženo. Potem sem mu preko bolhe odgovoril, da zdaj decembra nimam časa na pošto hodit, da se slišiva po novem letu.... Odgovori mi v lepi slovenščini...nekaj v smislu, da razume in naj mu javim kdaj bom imel čas poslati... Dan kasneje še eno sporočilo kjer mi v srbohrvaščini želi vesele praznike in novo leto in zdravja in vsej družini srečno...Na bolhi sem oddal oglas za en otroški predalnik za 20€. vem da obstajajo nateguni,
ki bi radi drage zadeve poslali sinu ki je vojak v culukafriji, nakazalu denar preko WU ipd. ampak tole mi pa ni jasno. na whatsapp se mi je javil en model s telefonsko s srbsko stevilko. vprasal ce je zadeva v redu zato sem mu poslal se par slik. on potem odgovori takole:
Lahko pošlješ paket? Naročil bom kurirja in vnaprej plačal preko kurirske službe
odgovoril sem mu, da je to pač sestavljena zadeva in da ne mislim tega zdaj razstavljati, tako da bo verjetno težko prek kurirske službe to poslati. Naslednji dan dobim od njega tole:
Naročil sem dostavo in plačal blago. Potrdite na spletnem mestu in kliknite na rumeni gumb. Vnesite podatke o kartici, na katero boste prejeli denar
ok, vse disi po nategu, ampak link je res od poste slovenije, pa tudi zakaj bi nategnil nekoga za rabljen predalnik za 20€???
je komu kaj jasno?
Ves čas sem študiral in spraševal kako me lahko oguljufa, ker če mu dam samo številko TRR, to ne more nič, lahko res samo nakaže denar. Ampak tole kar je nacek objavil je vse jasno nisem pa ziher, če gre v mojem primru za enak način goljufije.
Nazadnje urejeno: