Bolezen na sadikah paradižnika

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Jp, asdike so letele v kanto, ker sploh še niso bile v zemlji. Sem potem nabavil druge in so že pod streho v napol-odprti topli gredi. Hvala za pomoč!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsem... Sadike je zeblo.... Poškropil sem jih s to novo linijo homeopatskih škropiv za jačanje in takoj presadil v rastlinjak. So že zelo lepe in zdrave...

Ta suhi škafec pušča...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
KSZ

tudi "proizvajalcu" sadik sem poslal par fotografij in kratek mail - jbg, rad dam denar za slovensko robo, ampak naj bo potem v redu. In verjetno nimajo veliko odziva od končnih uporabnikov. No, njihov odziv je bil korekten in še kar hiter.
Upam da jim bo drugo leto vreme bolj naklonjeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Papriko mi zvijajo uši ali pršice. Uši ne vidim, čeprav vem kako so zgledale v solati ki je bila prej med papriko.
Kako naj jo pocajtam?
S čim špricate uši na fižolu?

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Že kar nekaj let uši z raznih rastlin, najsi bodo to vrtnice, fižol, blitva.... odstranim samo s curkom vode iz navadne pršilke.
Fajn napumpam, da je pritisk in potem udri po golazni. Ko so enkrat na tleh, se le redko ali nikoli ne vrnejo te iste nazaj. Pa še nič ni škodljivo. Lahko jih pa tudi s curkom vode direkt iz šlaufa, če le imaš dobro pištolo, ki se da naštelat.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Paradajz se pošprica sodo, oljem in naravnim milom, vse to zmešaš v vodo in hojal špricat spodaj, zgoraj, pred kakšnim deževnim obdobjem, pa tud po napadu plesni se ustavi.
4-5l vode, pol vrečkice sode, pol žlice mila, nekaj žlic olja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za uši je najbolj naraven pripravek s koprivami. Namočiš jih za en dan in deluje kot insekticid. Ko so namočene dva dni in več, deluje pa kot gnojilo.