Naj povem moj primer, desetletja težav z križnim delom me je privedlo do lansko letne operacije na ortopediji v MUrski Soboti, težave so bile tako hude da sem popolnoma odpovedal, po prvi operaciji stanje še hujše čez mesec dni ležanja v bolnici izvedena nujna druga operacija pri kateri se je stanje tako zakompliciralo da bi na operacijski mizi skoraj izkrvavel, kri se mi je zlila v črevesje in posledično ostala tudi v rani, trpel sem neznosne bolečine in krče, zdravniki mi niso mogli kaj dosti pomagat razen z inekcijami morfija in še drugimi, moj lečeči zdravnik katerega ne bi izpostavil je pa prišel iz maribora v Mursko in tu je vodja ortopedije, je izgubil upanje za mene, bila bi nujna premestitev v Ljubljano katera pa se ni izvršila ker so me okužili z bolnišnično bakterijo, 3 mesece ležanja v bolnici, shujšal 12 kg , z pomanjkanjem železa in hudo slabokrvnega so me dali v domačo oskrbo kar je bila edina rešitev za mene.V bolnici nisem shodil zaradi okvare živčevja in slabosti udov, decembra sem šel na rehabilitacijo , doma sem shodil vendar sem invalid na berglah. Bil sem v ljubljani pred kratkim na nevrokirurgiji in mi je zdravnik potrdil že slišano; operacija je nemogoča zaradi vraščenosti živcev in poškodbami od operacije, svet se mi je sesul-kaj sedaj??
Doma ne gre brez morfija v tabletah, tudi tens in mazila mi malo ublažijo bolečine, vsakih toliko časa se zrušim in padem zaradi krča v predelu križa
kaj naj povem, hudo je.
Tožiti zdravnika, ja, verjetno ga bom že zaradi principa!!!
Torej , operacija ni rešitev in dobro premislite kako in kaj.