Bojte se 1. januarja: Socialni transferji

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Če boš zanimiv za delodajalca, ti bo ponudil Ljubljansko plačo in še stanovanje skupaj z delovnim mestom.

Meni so tko pred parimi leti(2008) , samo kaj bi počel v ukojebini. Pa pomoje, ga niso dobili junaka, pa bila plača še za Ljubljana dobra.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
V ameriških mestih so bivši centri danes najrevmejši geto-ji , zakaj ? in zakaj bi se pri nas dogajala prihodnost kej drgač?
.....nimaš kej delat v vukojebini?
bonk.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
To je že 20let prepozno.Ampak, demokracijo imamo komaj nekaj let za vzorec in gremo počasi proti njej.Res je, da bodo nekateri prevaranti to občutili, sramotno do delavcev in do , npr. mojih staršev , ki so garali za to mizerno pokojnino, nekdo pa dobi 180€ samo zato , ker je živel zadnjih 30let v sloveniji.Kot je že predhodnik napisal,na zapuščinski se z zobmi grebejo za premoženje zapustnika, za časa življenja ga pa še povohajo ne.Prav je, da se državna pomoč vrača.Treba je enkrat reči bobu bob, da ni revež tisti, ki izgubi službo, živi pa v lastnem domovanju in se prevaža v lastnem avtomobilu.Revež je ta, ki ima samo gate in plašč, živi pa pod mostom in fehta za liter vina.Nima smisla ugotavljat, zakaj je do tega prišlo, je pač brezdomc in revež.Svoje otroke moram sam preživljat, brez vsakih štipendij, imamo ravno malo čez cenzus.Razumem, nekje pač mora biti meja.Je že tako, da eni vedno dajemo , drugi pa vedno samo jemljejo in kasirajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Se mi dozdeva da nimaš čisto razčišeno kdo je resnični revež ......koker si napisal -brez štipendij in podobnega ,mi je čist znano in domače , pol pa ko že ,,španaš ,pa španaj orng in še tisto kar ti uspe prišparat zabijaš nekam ,misleč ,,naj bo otrokom boljše,,
bonk.gif

Izguba službe se danes lahko zgodi vsakemu in takemu rečejo ,,imaš tolk in tolk vrednosti premoženja , prodaj vse za kar si si prej dobesedno odtrgoval od gobca , mi bomo pa dali podporo tistemu ,ki je pri istih dohodkih vse sproti zagonil za dopuste (po možnosti v tujini) ,njegovim otrokom bomo pa dali stanovanja in subvencijo za stanarino itd. in seveda ker nimajo nič in so reveži , to nikoli ne bodo vrnili. Tebi bomo pa po smrti vzeli še tisto kar bo ostalo , zato ker imaš to bedno premoženje v Sloveniji , ne pa nekje na Balkanu ,zgrajeno s slovenskim denarjem.
uf-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Vprašanje je povsem zgrešeno, saj to sedaj ni več socialna pomoč, ampak kvečjemu posojilo.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Vprašanje je povsem zgrešeno, saj to sedaj ni več socialna pomoč, ampak kvečjemu posojilo.

kaj boš naredil, čez 30-40 let, ko boš višek, star 60 let, a takrat boš tudi rekel NE ne bom zaprosil za soc.pomoč....zdej smo mladi, lahko delamo, odpiramo svoje firme, delo na črno, potem je zdravje problem, noben nas ne bo maral, ker bomo stari....pač svoje premoženje bo po smrti vzela država, saj vidiš, da se danes dediči sam smejejo, ko dedujejo 100-200-300.000 evrov vredne nepremičnine...na koncu pa gre vse v neka potovanja, zapravljanje, ....oz. jim ni potrebno nič kupovati, gradit, uživajo življenje dalje, starši pa z odrekanjem, gradili leta in leta hišo..in po eni strani je prav, da se vrača soc.pomoč.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Izgleda, da nisi razumel , ali pa nočeš razumet, kaj pomeni biti revež , kaj pa , če imaš malo plačo ali si brezposelen.Poglej na zahod, kaj so reveži.Praktično nimajo ničesar, razen tistih nekaj cunj na sebi.Nisem in nikoli ne bom zanikal, da pri nas ni revežev, ampak , dokler bo imel svojo nepremičnino in vsak dan vozi avto, kakršnega koli, za mene ni revež, kvečjemu se mora bolj potrudit za preživetje, prodat hišo, najeti , ali kupiti majhno stanovanje, z ostankom pa probat začet drugače živet.Če mu pa svojci ne pomagajo za časa življenja in prejema državno pomoč, potem tudi svojci nimajo moralne in pravne pravice do vsega zapustnikovega premoženja.Kot sem že napisal, dva delata v družini za plačo , ki malenkost presega cenzus, pa nisi upravičen do enega eura.A so potem njegovi otroci manj vredni od sosedovih, ki prejemajo vse kar se da od države, živijo v hiši, starši delajo čez mejo na črno, deklarirajo se pa za reveže?
Teh primerov je ogromno, ker ni nobene kontrole, zdej hočejo pa to malo bolj uredit, je pa velik haloo.Sigurno nima nihče nič proti, če se pomaga resničnim ljudem, ki so in doživljajo razne tragedije v družinah.Ampak, ti pa največkrat bijejo boj z birokrati, razen raznih akcij medijev.To je pač moje prepričanje, pa ne živim v kakšnem izobilju, ampak od svojih dohodkov, ki so podpovprečni ampak presegajo cenzus.Stegnem se pač toliko, kolikor sem dolg, želje ima pa tako ali tako vsak.
nahrung002.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Kakšen poklic manjka tudi zato, ker prevzetni Slovenci nočejo delati po 12 ur na dan za minimalno plačo. Močno manjka tudi diplomiranih strojnih inženirjev za 600€ plače in še marsikaj bi se našlo.

Resnica pa je taka, da tist k doma leži na kavču dobi več kot tist ki dela 8ur... Ko se bo to spremenilo, bo vsak šiht dobr. Goba je odličen primer tega.......

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Meni so zdaj podaljšali socialko za 6 mesecev, ampak po poteku ne bom več dal nove vloge, če bo le mogoče...

Pa še to jih bom takoj izplačal, samo da službo dobim kako...

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
En mal je svinjarija to vse skupaj... na eni strani imaš ljudi, ki res nimajo vira dohodka, na drugi strani pa bivše poslance, ki vlečejo dobro nadomestilo...
Po drugi strani pa recimo vse preveč mladih pričakuje neko dediščino, kar jim po njihovo ''pripada''... če se starši odločijo in na stara leta prodajo svoje imetje ter se preselijo nekam na jug, na kak otok in v miru preživijo starost, je to njihova pravica... mladi bodo pač morali poskrbeti za svojo rit drugače...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Meni so zdaj podaljšali socialko za 6 mesecev, ampak po poteku ne bom več dal nove vloge, če bo le mogoče...

Pa še to jih bom takoj izplačal, samo da službo dobim kako...

Torej si že od prej na socialni, če še ne veš se od leta 1976 vrača, ne samo po letu 2012, ampak pustmo zdej to, tud če vzameš kredit pa ga nisi zmožen odplačat, daš pa nepremičnino za garancijo, se ti banka usede na nepremičnino...proda po 5x nižji prodajni ceni, samo tolk da si poplača dolg...to se sedaj dogaja gori na SV delu Slovenije. Isto je pri neplačevanju nekaterih položnic, recimo vodovod kanalizacija, pri nas smo to ignoriral, in smo čez 1 leto dobil rubežnike na vrata, še isti dan moral plačat 2.5x več, kot bi....okol 700 evrov. Ne vem sicer zakaj sploh plačujem v nekaj, kar ne obstaja, ni zgrajeno, to da obljubljajo, da bodo zgradil, kdaj čez 100 let. Zakaj ne zgradijo že sedaj pa odplačujemo....ne potem bo šel denar čist drugam o okolju pa ne bo noben razmišljal.

Tko, da GO po socialko, ker ni nič drugače, sam ljudje so napol slepi pa jim je treba to prov na vlogo napisat, da bodo z očali jasno prebral.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.343
7.094
113
pri taščici
Kolk dobi tisti ki doma lezi? Pa da recimo ni vec na zavodu. Sicer pa ce je se na zavodu dobi najvec okoli 700 netto, najmanj pa pod 300, po preteku zavoda pa....gre na jvni skret po papir da ga nese na posto, kjer si sposodi svimncnik da napise prosnjo za sluzbo.
Ja in vem kako zgleda ko danes delas za 500 evrrov. Imam enega takega v familiji. 560 je pobozna zelja kljub dvoizmenskemu delu.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Torej si že od prej na socialni

Nisem tako dolgo... Mogoče 3 mesece... ???

Ja ko je bil še študentski status se je pa delalo in je tudi bilo kar prihodka in mi ni bilo slabo... Nihče pa ne bi dal redne zaposlitve...
bonk.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jest sem zaprosil ker lahko, dobil sem slabe 100eur v bistvu se nic nisem dobil je samo odobreno in ja imam avto pa mi kraj pameti ne pade da bi prvo to prodal pa pc in se ostale dobrine, za prezivetje, ker sem videl kaksen fasisticen odnos imajo socialni delavci do prosilca, kot da bi mi dajali denar iz svojih zepov in ni sans da se spustim na cisto nulo in potem upam da mi socialna kaj da ker se lahko hitro zahebes in bi res lahko pod mostom zivel 6 mesecev, namrec take kazni imajo ce ti najdejo kaksno nepravilnost.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ker sem videl kaksen fasisticen odnos imajo socialni delavci do prosilca, kot da bi mi dajali denar iz svojih zepov

Pravilno, da imajo fašističen odnos! Ker namreč res dajejo iz svojih žepov in mojega tudi in glede na to kar si tukaj napisal nam dobesedno kradeš.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ker sem videl kaksen fasisticen odnos imajo socialni delavci do prosilca, kot da bi mi dajali denar iz svojih zepov

Pravilno, da imajo fašističen odnos! Ker namreč res dajejo iz svojih žepov in mojega tudi in glede na to kar si tukaj napisal nam dobesedno kradeš.

Dej ne bit butasta driska ki nic ne prebere in samo laja in grize. Jest tebi kradem, mar nisem sam dajal v isti sklad dokler sem bil zaposlen?

Kot drugo, socialna ne pripada prosilcu ki ima avto vreden vec kot 8 jurjev in premozenje ali prihranke ki so vecji od 13jurjev

Če imate prihranke ali premoženje, ki dosegajo ali presegajo višino 60 osnovnih zneskov minimalnih dohodkov, vam denarna socialna pomoč ne pripada (to je od 01.07.2011 13.836,60 EUR).

avto, če je njegova vrednost ne presega 35 osnovnih zneskov minimalnega dohodka (trenutna vrednost 01.07. 2011 je 8.071,35 EUR),