Moja osebna izkušnja je bila taka, da sem bil zelo razočaran v snegu z E90 v določenih 2 trenutkih. Prvi je bil ta, da sem komaj prišel iz dvorišča iz službe, kjer je bilo pred avtom 15cm frišno zapadlega snega in sem moral z nogami komplet poteptat sneg pred avtom ene par metrov, da sem sploh speljal, ker drugače je samo kopalo.
Sodelavec z znižano Hodno Accord vso v spojlerjih je izginil iz dvorišča v 10 sekundah. Še dobro, da sem šel za njim, ker bi me pomoje zajebaval še pol leta.
Drugi primer je bil ta, da nisem mogel priti na dvorišče k očetu, kjer sem že z vsaj 7avti na prednji pogon do sedaj vedno prišel v polni sneg.
Problem ni na spluženih cestah ali pa spluženih klancih. Problem je, če je vsaj malo upora pred prvimi kolesi, ne boš prišel nikamor!!!
Imel sem pa nove Wredestein zimske gume kupljene tisto sezono, torej z 8mm profila.
Letos sem iz stanovanja gledal enega BMW 1 in enega Mercedesa, ki sta se kooooomaaaj izkopala iz ravnega!!! parkirišča pred blokom, pa je bilo snega za vzorec...par cm
Torej, BMW bo lepo šel po 2cm snegu, kaj več pa ne.