BMW E46 ali petka?

Petka ali trojka?

• Skupaj glasov
    46

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Yugec kolk ti žre 323i? Pa je 523i res dosti bolj požrešen? Mislim...je enaka mašina to?
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tapravi 530D je dost predrag glede na letnik ter prevožene kilometre, drugi pa ni E46 pa malo ga že letnik jaha...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Yugec kolk ti žre 323i? Pa je 523i res dosti bolj požrešen? Mislim...je enaka mašina to?
confused-1.gif

9,90
7,99
8,57
9,49
9,16
9,09
9,41
9,55
10,78

Zadnje porabe
grin1.gif

PS: čez teden samo "drkanje" po mestu, čez vikend pa nekaj več relacije.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik netko pravi:
kje je smisel v tem da ne zamenjaš olja...

100e prišparam, ko pa vzamem staro za novo pa ni nič manj vreden. Če ga šparam al pa mrzlega
navijam dobim zanj isto. Zato pa tut novega vun z avtohiše na blokado da je pokalo, more spoznat novega
lastnika.
wink-1.gif
Delam že 7 let tak, še ni blo težav.

Sej se negre da šparaš na olju, gre se da šparaš na olju, oljnem filtru, jermenih, skratka vsem servisu, izpustiš 2 servisa,
sn profitiral vsaj 600-700e, nakoncu je pa isto vreden.
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nočemo vzdrževat, ni potrebe, če avto menjaš vsako leto, je servisni nepotreben. Prodam ga pa glihtah s poštemplano servisno.

Imam kolega, vbistvu ga samo poznam tako bežno na zdravo adijo, svojega q7 laufa na kurjača, celo pol kurjača, pol bio,
včasih še kako drugo olje, skratka svinjarija od svinjarije, ne dela servisov in v avto razen bencina ne vlaga nič.

Glede nato kok ma dnarja, vrjamem da se ta sistem hudo obnese. Pa ne samo na avtu pač v celem lajfu, če si tak
boš nekaj mel, če boš delal vse po regelcih boš celo živlenje delal za davke. Zdaj pa na kiro stran boš stopil. Jaz
guljufam kje se da, kok se da, v tem primeru na servisu. Avto bo zdržal teh mojih 40-42k brez servisa, pol pa itak
gre "dalje" kaj me briga. Sebično? Zakaj? Nikoga ne silim da kupi, oz. večinoma ga avtohiša not vzame, kaj si bodo pa z njim
začeli mi je pa vseeno, sami so postavli ceno kok dajo za njega, niti besede nisem rekel kok hoče met. Če ga cenite tolko ga pa mejte
jebat ga.
evil.gif

Glih je njim vseeno če je stara gara servisirana al ne, ok ti pri njih vzameš drug avto je važno samo tolko da se stari premika,
v nilokakem stanju ga bodo že študentje za par e na uro porihtali za prvo ovčko ki bo prišla mimo, tam dalje pa več ni moj problem.

Servisa ne delam pa da me jebeš.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj pa garancija glede na to da same nove avte iz salona jemlješ? Kolko vem je treba v garancijskem roku vozit na redne servise če hočeš da ti garancija velja. Razen če tvegaš garancijo za par sto eur. profe?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
zaradi takih primerov pa se pol čudimo da smo balkanci in tudi vedno bomo
smirk-1.gif

Ker ne servisirm avta sn balkanec... Nisn vedo da je to kvalifikacijski faktor,...

Vsak lahko dela s svojim avtom kaj hoče in kak hoče.

Komu pa kaj ne paše pa avtohiše po švih pokajo od novih modelov,...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kakorkoli, avto je kupljen.
grims-1.gif

HVALA 1000x VSEM ki ste kakorkoli pomagali in svetovali. Upam da bo kej razlike v primerjavi z mojim starim E36 316i.
smirk-1.gif

Vsem še enkrat
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne rajcaj nas tak ko nas rajcajo v čveku slik pa nikjer ne od deklic ne od avta!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ni še doma.
frown-1.gif
Pride konec tedna. Kilometrov ima ca 200k, cena je bila 5800 (končna). Lastnika poznamo, 100% je delal vse servise, avto je kot nov, brez praske, razen spredaj pri znački ima 5 pikic od kamenčkov s ceste. Feltne original od BMW (ne radkape).

Zdej pa...kako za naprej? Do servisa ima še kakih 10k kilometrov, torej kaj zdej, olje samo preverim, nalijem vodo za šipe in to je to? Mislim...kaj vi naredite oz. preverite/zamenjate ko pripeljete nov avto domov? Verjetno zdej samo čakam na naslednji redni servis in to je to.

p.s.: Baje je treba tankat full syntetic olje noter, 6,5 litra....kaj priporočate? Castrol TXT? Še kak drug nasvet glede 323i?

Nazadnje urejeno: