Blejski otok podarili RKC

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
reli ni noben, vsaj ne da bi jest vedi...

razen če po vaše ne misliš rally?
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In potem so se ribiči oziroma njihovi potomci čez čas pokristjanili...
grin1.gif

Niso se, ampak so jih nasilno pokristjanili. Če že.

Govorimo o času pred prihodom slovanov, ko jaz nič ne vem o kakšnem prisilnem pokristanjevanju...mogoče imaš pa ti pdoatke o tem, v istem predalu, kjer imaš pravnomočno sodbo za jezusa

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pred prihodom človeka na blejski otok so se tam sprehajale razno razne živali. Edino pravilno bi bilo, da ga dajo gamsom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

Govorimo o času pred prihodom slovanov, ko jaz nič ne vem o kakšnem prisilnem pokristanjevanju...mogoče imaš pa ti pdoatke o tem, v istem predalu, kjer imaš pravnomočno sodbo za jezusa

Med tvojimi fotografijami sem našel ja. Pokristjanjevanje je vedno prisilno, še nisem slišal za primer, da bi kdo prostovoljno, brez sile, zmote ali zvijače pristopil v očitno ropanje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Pred prihodom človeka na blejski otok so se tam sprehajale razno razne živali. Edino pravilno bi bilo, da ga dajo gamsom.

mhm, gamsi so plaval na otok...sicer pa, ve se, kdo je ustvaril zemljo...itak je cela tema mimosunek, ko bo sodba dokončna, pa lahko jokcate...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

Med tvojimi fotografijami sem našel ja. Pokristjanjevanje je vedno prisilno, še nisem slišal za primer, da bi kdo prostovoljno, brez sile, zmote ali zvijače pristopil v očitno ropanje.

Če ti nisi slišal, je problem pri tebi.
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ajde, si natančen, k na kmetih.
Maš prav, otok je Njegov, dajmo mu ga nazaj. Naj pride k notarju, da podpiše vse papirje in mir. Do takrat bo pa v javnem dobrem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
467716-post_slo.gif

glej, zadeva je pač taka...odloča se po pravni poti, na podlagi pravnih določb...jaz osebno raje vidim, da bi bil v državni lasti, ampak če sodišče odloči, da je od cerkve, bom spoštoval tako sodbo.

Argumentov v stilu ''en duhovnik je pred 500 leti rekel neki babici, da bo šla v pekel, če ne prepiše hube na samostan'' (itak je sploh ni mogla, saj ni bila njena last), kot razlog, da cerkvi otok ne pripada, pa pač ne morem resno jemati. Pa ne leti tale zadnji del na tebe...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
467716-post_slo.gif

glej, zadeva je pač taka...odloča se po pravni poti, na podlagi pravnih določb...jaz osebno raje vidim, da bi bil v državni lasti, ampak če sodišče odloči, da je od cerkve, bom spoštoval tako sodbo.

Argumentov v stilu ''en duhovnik je pred 500 leti rekel neki babici, da bo šla v pekel, če ne prepiše hube na samostan'' (itak je sploh ni mogla, saj ni bila njena last), kot razlog, da cerkvi otok ne pripada, pa pač ne morem resno jemati. Pa ne leti tale zadnji del na tebe...

izbrisani!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ajde, si natančen, k na kmetih.
Maš prav, otok je Njegov, dajmo mu ga nazaj. Naj pride k notarju, da podpiše vse papirje in mir. Do takrat bo pa v javnem dobrem.

aplauz.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mater, se preklate okol tega otoka, k da je ne vem kaj. Naj ga majo. Če ga bodo preveč srali, bodo že Blejci red naredil. Raje naj vam dekl dvignejo vsi gozdovi, kmetijska zemljišča in kar ima še cerkev pod svojim patronatom. Tist so potiho dobili nazaj, ne da bi kdo trznil. Cerkev je največji posestnik v državi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
jaz tudi ne štekam kaj bo s tem otokom za nas male slovence ali pa še huje, za čefurjad, če ga ima tito, vatikan ali pa adolf.

Enkrat v lajfu greš pač gor če je že tam, pogledaš mal levo in desno pa nazaj na celino. In to je to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre za simbolne zadeve, podobno kot ustaško obeležje na Kredarici.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gre za simbolne zadeve, podobno kot ustaško obeležje na Kredarici.

Torej je Kredarica del Hr