Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Ti dam prav. Vaške straže primerjati z vojsko, kot je bila bela garda je nesmiselno in žaljivo do belogardejcev.

Kar se pobijanja tiče; partizani so vsaj koknili kakaega laha in švaba v primerjavi z domobranci, ki so pobijali izključno Slovence.

Anglosaksonci so že vedeli kaka gamad so, da so jih poslali nazaj.

BTW: Ne razumem, da se cmerite nad tem dogodkom. So pač dobili po pički. Če ste se takrat zgledovali po švabih, se dajte še zdaj in častno sprejmite poraz.
image286.gif

plus, da to ni bila nobena vojska-skrivali so se po farovžih in hodili spat domov k babam. Fuj pa taka slovenska vojska.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Sicer je to neproduktivna debata, a na včerajšnji dan, leta 1941, se je začela operacija Strafgericht. Še malo, čisto malo, pa bomo izvedeli, da je to bila humanitarna akcija. KRETENI. Jebeno je blo, dejte že mir s tem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Še vedno ne razumem kaj ima to veze z zaprisego,kolaboracijo belih? Izdajanjem lastnih ljudi? Pobijanjem in sestavljanjem seznamov za nepovratni "dopust" v nemških, hrvaških, poljskih... "toplicah".

'beli' so vzeli orožje v roke šele kot odgfovot na partizansko nasilje nad prebivalstvom...in tako postali izdajalci.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
.....pravi glas obupa
hysterical-1.gif
Obupanci ste vi in beli "slovenski vojaki", ki jim je vsak izgovor prav, da bi se znebili madeža kolaboracije..pa če ga ps na repu prinese.
priden.gif

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ker? Na mrtve se lahko spominjamo brez obelezij, ker njim popolnoma dol visi a majo spomenik, grob, al pa travo cez sebe, se zmer so mrtvi... Dej no, leta 2014 smo, se mi zdi da je na svetu velik vec perecih problemov, kot pa to kdo je leta 45 ustrelu sosedovga franca. Tole nazadnjasko razmisljanje pa prinasa samo nove probleme, ne pa da jih odpravlja. Namest da se ukvarjate s pravicami za naprej, bi se bilo treba ukvarjat s tem, da se krivice ne bodo vec zgodile, z razpihovanjem starin zadev, pa se to definitivno ne dogaja...
Če razčistiš s krivicami iz preteklosti, poskrbiš tudi za krivice prihodnosti.
Če stare krivice pometeš pod preprogo, boš enako naredil tudi z prihodnjimi.

Pa ne mi zdaj z "ne ne, jaz sem pa čisto drugačen".
Človek si, suženj navad. To, da si v torek morilec, v sredo pa človekoljub lahko razlagaš tistemu v ogledalu.
Si ali eno, ali drugo, ne pa oboje.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
.....pravi glas obupa
hysterical-1.gif
Obupanci ste vi in beli "slovenski vojaki", ki jim je vsak izgovor prav, da bi se znebili madeža kolaboracije..pa če ga ps na repu prinese.
priden.gif

Poglej svojo primadono
cheer.gif

10007419_522607581181689_1006213581761949069_n.jpg

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.088
5.004
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kdo je zmagal v ww2 je večini prebivalstva v Evropi jasno (tudi Nemcem in Avstrijcem), samo pri nas je še nekaj kvizlingov v svojem vesolju.
Ne moreš verjeti da se to dogaja v 2014.

Ja celotna Evropa se je šla drugo svetovno vojno, pri nas pa so se šli komunistično revolucijo - le zakaj bi sicer po enotah imeli politkomisarje? In rezultat? KOmunisti revolucionarji so pobili 100000 Slovencev in nekaj čez 1000 sovražnih vojakov, da se lahko kažejo kot zmagovalce.

A je že kdo skeniral tiste tri knjige ki opisujejo dogovarjanja o izkrcanju zaveznikov na Balkanu?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik jab1 pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ker? Na mrtve se lahko spominjamo brez obelezij, ker njim popolnoma dol visi a majo spomenik, grob, al pa travo cez sebe, se zmer so mrtvi... Dej no, leta 2014 smo, se mi zdi da je na svetu velik vec perecih problemov, kot pa to kdo je leta 45 ustrelu sosedovga franca. Tole nazadnjasko razmisljanje pa prinasa samo nove probleme, ne pa da jih odpravlja. Namest da se ukvarjate s pravicami za naprej, bi se bilo treba ukvarjat s tem, da se krivice ne bodo vec zgodile, z razpihovanjem starin zadev, pa se to definitivno ne dogaja...
Če razčistiš s krivicami iz preteklosti, poskrbiš tudi za krivice prihodnosti.
Če stare krivice pometeš pod preprogo, boš enako naredil tudi z prihodnjimi.

Pa ne mi zdaj z "ne ne, jaz sem pa čisto drugačen".
Človek si, suženj navad. To, da si v torek morilec, v sredo pa človekoljub lahko razlagaš tistemu v ogledalu.
Si ali eno, ali drugo, ne pa oboje.
Ce ti tko pravs... Doslej se je to se vedno tok dobr izslo... Sploh eticnega ciscenja nismo vidl od ww2 ane?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
edina težava pri "tabelih" je to, da niso udarili po nemcih/italijanih tam nekje 43, 44 leta... ampak so raje "tolkli" notranjega sovražnika. če bi se "spreobrnili" in udarili po okupatorju bi sedaj lahko bili "zmagovalci".

ampak še enkrat. kar je bilo je bilo. konc koncev tudi kupujemo nemške avtomobile pa italianske paste kljub temu, da so ogromno slovencev pobili...