Dobil na mail... odgovor na spam iz zadnjih dni
Bill Gates vam ne bo dal denarja
...zato ne nasedajte neumnim e-mailom, ki jih prejemate od naivnih znancev.
Neverjetno!
Tako se največkrat glasi zadeva množice elektronskih sporočil, ki so v zadnjih tednih dobesedno zasule moj e-poštni predal.
Res, prav neverjetno, kako naivni in pogoltni so ljudje, ko pridemo do denarja. Ko sem prvič prejel spodnji tekst po e-pošti , sem si rekel: "Pa ne že spet!" In danes sem še najmanj 20-ič v zadnjem mesecu prejel tale tekst, ki ga najbrž mnogi že poznate:
V normalnih okoliščinah takih mailov ne posredujem naprej, a to pismo sem prejel od dobrega prijatelja, ki je advokat in se mi zdi zanimiva priložnost. Če on pravi, da to deluje, potem mu verjamem. V vsakem primeru ne moreš nič izgubiti.
Obrazložil mi je naslednje:
Pa kdo pri zdravi pameti lahko verjame temu? Jasno mi je, da je za posredovanje naprej potrebno le nekaj sekund, da nič ne stane in da je, upam, najpogostejši razlog za posredovanje pač: "Ah, zakaj pa ne..."
Vendar če to narediš, pomeni, da si vsaj delno prebral pismo. Torej časa za "poštekat", da je vse skupaj brez veze, je bilo dovolj.
Zakaj se ljudje nikakor ne morejo sprijazniti, da zastonj kosil ni? Nihče vam ne bo nakazal denarja, samo zato, ker ste posredovali e-mail.
Na srečo je tokratna veriga e-pošte vsaj brez denarnih vložkov pošiljateljev, ne dvomim pa, da pri vsej tej množici ne bi uspel tudi z "najprej mi nakažite 20 EUR, potem pa ste v igri, da vam Bill Gates nakaže nekaj več...". Saj je vendar to tako logično.
Potem pa moramo po možnosti še iste pošiljatelje poslušati, ko se pritožujejo, da dobijo v poštni predal preveč nezaželjene pošte in da oni pa že ne potrebujejo "povečanje penisa" ali "viagre z diskontom".
Za konec samo še nasvet vsem, ki ste nagnjeni k nasedanju na takšne maile. Poznate tisti star vic o albanskem računalniškem virusu?
Zdravo! Jaz sem albanski računalniški virus. Naše programiranje je še bolj v povojih, zato vas prosim, da najprej pošljete ta navodila vsem svojim prijateljem, potem pa izbrišete trdi disk na svojem računalniku. Hvala
No, če dobite tako sporočilo, naredite prijateljem uslugo in najprej izbrišite trdi disk, šele nato poizkušajte poslati navodila prijateljem.
Vir: finance.si - direkt link do članka
Pa še nekaj, taki maili so odlični za razpošiljanje virusov in ostalih spam mailov, ker na ta način dobijo tudi ostali (predvsem tisti, ki se ne zavedajo da imajo okužen rač.) vaš mail naslov in danes se virusi že sami razpošiljajo.
Lp
Bill Gates vam ne bo dal denarja
...zato ne nasedajte neumnim e-mailom, ki jih prejemate od naivnih znancev.
Neverjetno!
Tako se največkrat glasi zadeva množice elektronskih sporočil, ki so v zadnjih tednih dobesedno zasule moj e-poštni predal.
Res, prav neverjetno, kako naivni in pogoltni so ljudje, ko pridemo do denarja. Ko sem prvič prejel spodnji tekst po e-pošti , sem si rekel: "Pa ne že spet!" In danes sem še najmanj 20-ič v zadnjem mesecu prejel tale tekst, ki ga najbrž mnogi že poznate:
V normalnih okoliščinah takih mailov ne posredujem naprej, a to pismo sem prejel od dobrega prijatelja, ki je advokat in se mi zdi zanimiva priložnost. Če on pravi, da to deluje, potem mu verjamem. V vsakem primeru ne moreš nič izgubiti.
Obrazložil mi je naslednje:
-
Citat:
Sem advokat in poznam zakone. To drži, kot pribito. Ne zavajajte se, podjetji AOL in Intel se zavedata obljube sodišča in miljonskim odškodninskim zahtevam, kot se je to nedolgo tega zgodilo med pojetjema PEPSI COLA in podjetjem General Electric.
Dragi prijatelji, ta mail ne smatrajte za neumno potegavščino. Bill Gates zdaj deli svoje premoženje. V kolkor ne boste reagirali zdaj, vam bo morda kasneje žal. Windows je še vedno najpogosteje rabljeni program. Microsoft in AOL spremljata po tem e-mailu poslano vsebino (e-mail beta test). V kolikor ta e-mail pošljete prijateljem, znancem, potem Microsoft 2 tedna sledi temu e-mailu. Za vsako osebo, kateri ste poslali ta e-mail plača Microsoft 245 EUR-ov. Za vsako osebo, kateri ste poslali e-mail in bo ta oseba posredovala ta e-mail naprej plačajo dodatnih 243 EUR-ov, za tretjo osebo, ki prejme to sporočilo pa plača Microsoft 241 EUR-ov. Po dveh tednih ti bo Microsoft poslal pismo, v katerem te bo prosil za potrditev tvojega poštnega naslova, nakar ti bo poslal ček.
Jaz sem to smatral za prevaro, vendar me je Microsoft dva tedna po tem, ko sem prejel in posredoval naprej ta e-mail prosil za naslov in mi poslal ček v vrednosti 24.800 EUR-ov. Čimprej odgovorite na ta e-mail, dokler še traja test kajti, če se vam ponudi priložnost jo je potrebno izkoristiti.
Za Bila Gatesa je ta izdatek le reklama. Prosim pošljite ta e-mail čimveč prijateljem, znancem. Najmanj 1.000 EUR-ov bi morali dobiti.Nebi vam posredovali ta E-mail v kolikor nebi imeli koristi tudi mi.
Prijatelj mojega očeta je sodeloval v tem testu. Ko sem ga nazadje obiskal mi je pokazal en ček. Vrednost je bila 4.324,44 EUR-ov. Teta Patricija, teta mojega prijatelja dela pri Intelu, nedolgo tega je dobila ček v vrednosti 4.543,23 EUR-ov po tem, ko je posredovala ta e-mail.
Kot sem omenil, poznam zakone in to je tudi res, da se podjetji Intel in AOL ravnokar pogovarjata o tem, da bosta posatala največja ponudnika programske opreme na svetu, zato sprovajata ta test, da bosta sigurna v to, da ostanejo pri najpogosteje uporabljenem programu.
Pa kdo pri zdravi pameti lahko verjame temu? Jasno mi je, da je za posredovanje naprej potrebno le nekaj sekund, da nič ne stane in da je, upam, najpogostejši razlog za posredovanje pač: "Ah, zakaj pa ne..."
Vendar če to narediš, pomeni, da si vsaj delno prebral pismo. Torej časa za "poštekat", da je vse skupaj brez veze, je bilo dovolj.
Zakaj se ljudje nikakor ne morejo sprijazniti, da zastonj kosil ni? Nihče vam ne bo nakazal denarja, samo zato, ker ste posredovali e-mail.
Na srečo je tokratna veriga e-pošte vsaj brez denarnih vložkov pošiljateljev, ne dvomim pa, da pri vsej tej množici ne bi uspel tudi z "najprej mi nakažite 20 EUR, potem pa ste v igri, da vam Bill Gates nakaže nekaj več...". Saj je vendar to tako logično.
Potem pa moramo po možnosti še iste pošiljatelje poslušati, ko se pritožujejo, da dobijo v poštni predal preveč nezaželjene pošte in da oni pa že ne potrebujejo "povečanje penisa" ali "viagre z diskontom".
Za konec samo še nasvet vsem, ki ste nagnjeni k nasedanju na takšne maile. Poznate tisti star vic o albanskem računalniškem virusu?
Zdravo! Jaz sem albanski računalniški virus. Naše programiranje je še bolj v povojih, zato vas prosim, da najprej pošljete ta navodila vsem svojim prijateljem, potem pa izbrišete trdi disk na svojem računalniku. Hvala
No, če dobite tako sporočilo, naredite prijateljem uslugo in najprej izbrišite trdi disk, šele nato poizkušajte poslati navodila prijateljem.
Vir: finance.si - direkt link do članka
Pa še nekaj, taki maili so odlični za razpošiljanje virusov in ostalih spam mailov, ker na ta način dobijo tudi ostali (predvsem tisti, ki se ne zavedajo da imajo okužen rač.) vaš mail naslov in danes se virusi že sami razpošiljajo.
Lp