Bikova pljučna - ja ne?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Se bo že naučil oz. se je že. Buon apetite!
smile-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Mdaj se torej taki goveji "zrezki" solijo. Eni pravijo ze marinado, drugi tik pred pečenjem, ker icer pri peki izgubi ves sok in.... Imas podplat za dnevni zaslužek
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zadnjič smo pekli z enim majstrom, je solil pred serviranjem na krožnik....
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Men je pa ta varianta brez vsega manj všeč. Rajš sestavljam okuse. Če maš že dober kos mesa v roki je fajn, da ga počastiš s primerno obdelavo. Skorja je v tem primeru najbolj pomembna stvar fokusa.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Solim največ pol ure pred peko, ko se pripravlja žar. Dodam še par stvari, da se na mesu naredi plast - skorja je potem vrhunska in okus rezine stejka zame boljši, kot če se meso peče "natur". Trenutno je kar trend, da se peče nazačinjeno in potem soli. Ampak zadeva ne izpade enako. Zrno soli paše pred peko in košček masla po njej med počivanjem. Kot sem rekel....da se meso "počasti" hehehe
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Men je pa ta varianta brez vsega manj všeč. Rajš sestavljam okuse. Če maš že dober kos mesa v roki je fajn, da ga počastiš s primerno obdelavo. Skorja je v tem primeru najbolj pomembna stvar fokusa.

Saj nisem rekel, da nič ne dam gor. Le solim ne posebej. Ponavadi dry rub naredim (je pa res, da ponavadi ni soli noter). Le če kaj na hitro za kosilo gor vržem, kako vratovino ali kaj v tem stilu, recimo, zase ponavadi naredm bbq omakco (ki je čisto brez soli), za ostale pa samo posolim ali pa tudi ne.