Pljučno frišno posoli z nejodirano soljo, premažio z malo olivnega olja, česen samo udari in vrži zraven, par zrn strtega popra in kako vejico rožmarina in timijana, pa deci belega vina in žlico worchestershire omake. Naj odstoji v ZIP vrečki preko noči. Potem pa zakuri roštilj ali vzemi ponev in razpali do konca. Meso najprej segrej na sobno temperaturo, z vseh strani zapeči na lepo rjavo skorjico, potem pa v pečico na 165°C ali pa pusti pod pokrovom roštilja na indirekt strani in prilagodi temperaturo. Več kot na medium (63°C) naj meso v sredini ne pride, ker je brez veze - upoštevaj, da speko prenehaš 5-10°C preden doseže končno temperaturo. Po peki naj lepo odstoji zavito v folji. Potem še toplo, lahko pa tudi hladno, narežeš na tanke rezine, poliješ z olivnim oljem ali s stopljenim maslom in po želji še s čim in serviraš s popečenim belim kruhom. Od tega kosa kake boljše koristi ne boš imel. Vsi steaki so po okusu boljši, pljučna je samo najmehkejša in če ne bo uležana, ti svetujem pripravo nekaj na tak način, kot sem napisal - v kosu.