BigBang-ov "Se zgodi"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Tako je, ampak zavarovalna premija je občutno višja, kot big bangova.

Ena torej sloni na %, druga pa na nategu. Verjetno ni potrebno dosti pameti, da se ugotovi kam spada big bang.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Big Bangova ima višjo odbitno franšizo. Zato je cena ugodna.
V principu ščiti folk od katastrofičnih scenarijev, ne pa od vsakega padca, recimo mobilnika ter male udrtinice na ohišju zaradi nerodnosti uporabnika. Ker se slednje zaradi odbitne franšize - udeležbe pri pri stroških popravila, ne splača. Se pa splača, ko ti mobilnik pade v morje, ali pa ti prenapetostni sunek prekuri novo novcato plazmo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tako je, ampak zavarovalna premija je občutno višja, kot big bangova.

Ena torej sloni na %, druga pa na nategu. Verjetno ni potrebno dosti pameti, da se ugotovi kam spada big bang.

Nakladaš nekaj na pamet v brezveze, ne da bi se ti kaj takega zgodilo, samo v nos ti gre.

Torej če ti nekdo nekaj pretirano zaračuna, potem to zate ni nateg, če je pa ugodno, so te pa ziher nategnili ?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ja točno to... nikjer ni drobnega tiska. Samo tista zloženka, kjer pa ni nič pametnega napisanega.

Ne o amortizaciji, ne o karakteristikah nadomestne naprave.

v zloženki lepo piše da dobiš enako oz. boljo zadevo...toliko o karakteristikah
od amortizacije pa na hit nism nič našel

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Težava je v tem, kdo bo določal, kaj je "enako ali boljše".

Kupiš 17'' MacBook.

A ti bodo lahko dali čez tri leta 17'' Acerja s 4,0 procesorjem (karikiram) in rekli, da je boljši?

Če se ne motim, nikjer ne piše, da mora biti zamenjava od istega proizvajalca...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
hmmm mislm da gre tudi se zgpdi po cenovnih razredih...tako da tukaj skor nebi smel tako zamutit...
itak se pa nikol neve

p.s. se zgodi sem pri TVju vzel samo iz razloga da mi ga tamau recimo na tla vrže...in da vsaj nekaj dobim....v stilu bolje išta nego ništa

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj o tem ti govorim.

Popolnoma logično je, da so cenovni razredi, da se gleda na proizvajalca... AMPAK KJE TO PIŠE?

Dokler nikjer ne piše, mislim, da je popolnoma realno, da bodo ravnali po liniji najmanjših stroškov... torej Appla zamenjali z Acerjem, Philipsovo plazmo z Gorenjevo in podobno.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
bom danes vprašal...germ po wd passport pa bom spotoma vprašal

edit: sicer bo pa itak prodajalec rekel vse sam da se proda...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Znancu je strela skurla popolnoma nov (pol leta star) iMac 20", odnesel ga je na poprodajno službo v BTC, tam so ga poslali na uradni servis, kjer so ugotovili da je popravilo nesmotrno (totalka:) ) in v trgovini je dobil novega - brez doplačila.
A je to nateg?
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo... to bi blo fajn met pisno.

Drugače pa je očitno tale SeZgodi res super zadeva.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Dobiš dobropis v vrednosti, katero si plačal ob nakupu. Če si pred 2 letoma kupil TV za 2000 EUR pa ti ga je strela skurla in se ga ne splača popravljat, dobiš dobropis v vrednosti 2000 EUR in si lahko izbereš nov TV (ali tudi kaj drugega) v tej vrednosti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kje pa to piše?

A ni bilo že nekje rečeno, da dobropisa ne moreš dobit... samo novo napravo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
a ni to eno in isto? Skratka keša v roke ne boš dobil. Ampak kolikor sem jaz bral ni čisto tako. Ne dobiš dobropisa v tisti vrednosti pač pa po tehničnih specifikacijah enakovreden ali boljši aparat. Če je zadeva crknila zaradi višje sile, potem dobiš aparat brez doplačila. Če aparat crkne zaradi lastne malomarnosti pa se udeležen v plačilu stroškov v nekem odstotku 25-33%.
Pri računalniški robi je tako-tako. Danes plačaš 1000eur za core2duo. Čez 3 leta bo core2duo vreden 300eur. Tvoja udeležba je recimo 33% tako, da ne dobiš nič.

lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sama ugibanja! Napišite raje svoje izkušnje in iz tega bodo zainteresirani izluščili, kaj je za njih in kaj ne.

Vrednejše naprave (prenosnik, dlančnik) vedno zavarujem. Pred leti sem imel tako zavarovan dlančnik Qtek 9090, ki ga je vzel
evil.gif
Pred popravilom sem šel na zavarovalnico, da mi povedo, kaj naj storim. Odobrili so mi 120000 SIT, popravilo pa je stalo 125000 SIT. Doplačal sem tistih 5000 in bil vesel, saj se je zame super izšlo. Zdaj pa imam spet primer, ko mi je, po moji krivdi, Blackberry 8800 padel v solinah v vodo. Čeprav sem v roku pol ure opazil, da aparata nimam več, je trajalo vsaj dve uri, da sem prišel do sladke vode, kjer sem ga vsaj za silo opral. Odnesel sem ga na Simobil, kjer so ga poslali na servis in mi ga še isti teden vrnili s pripombo, da popravilo nebi bilo smiselno, saj bi presegalo vrednost novega aparata. Star je nekaj več kot eno leto, nabavna vrednost pa je bila nekaj čez 450 €. Jutri ga bom odnesel na zavarovalnico. Bom videl, kako se bomo dogovorili. Vem pa, da bom popušil vsaj 200 €, če bom hotel vzeti Storma. Bom poročal, kako se bodo stvari odvile.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Kaj pa Toshibina garancija "No Matter What"? Potem takem tudi nateg? Ni vse na svetu nateg.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Kdo pa je omenil Toshibino garancijo? Nekaj je garancija proizvajalca, pri katerem itak ostane veliko viška zaradi marže, nekaj pa "nateg" garancija iz strani trgovca.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kdo pa je omenil Toshibino garancijo? Nekaj je garancija proizvajalca, pri katerem itak ostane veliko viška zaradi marže, nekaj pa "nateg" garancija iz strani trgovca.

Kaj misliš, da je glavni razlog, da se je trgovec odločil za to? Pospeševanje prodaje ali zaslužek od plačila zavarovalne premije? Paranoja te daje.