BigBang-ov "Se zgodi"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ni podaljšana garancija!

Preberite si pdf, ki sem ga prilimal...tam je bolj razjasnjeno in videli boste, da je vse en velik nateg.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj nateg?
Stvar imaš "kasko zavarovano" in če si sam kriv imaš odbitek "franšize", če se izrazim v bolj poznanem slogu. Kje ti pa garancija krije lastno štoravost?
Če sem prav prebral (pa na mojih papirjih isto piše) ti lepo krijejo tudi poškodovanje oz. uničenje zaradi nerodnosti (razbit LCD, zalitje s tekočino...). Garancija ti krije samo odpoved oz. napako, poškodovanje ali uničenje pa ne.

Sam sem imel tako zavarovan prenosni DVD predvajalnik Lenco MES219. Crknil je laser. Sicer sem ga zamenjal na garancijo, ampak prodajalec je povedal, da če ne bi šlo na garancijo bi koristil "zgodi se" in bi mi ga popravili (v mojem primeru zamenjali, ker je pooblaščen servis podal izjavo da se ne da zadeva popraviti). Doplačal sem za boljši model. K odpovedi pa so prispevali moji prestolonasledniki, saj je zgrmel po tleh, pa še v avtu so ga pohodili...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
mene pa zanima, v kolikem času ti morajo vrnit izdelek. v mojem primeru laptop hp, na katerem je crknu disk, zdaj bo 3 tedne od tega, ko sem ga vrnil v bigbang, torej 15 delavnih dni. je pa bil star 15 mesecev, garancija je bila 12 mesecev, ampak sem imel se zgodi za 6 let.
lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
mene pa zanima, v kolikem času ti morajo vrnit izdelek. v mojem primeru laptop hp, na katerem je crknu disk, zdaj bo 3 tedne od tega, ko sem ga vrnil v bigbang, torej 15 delavnih dni. je pa bil star 15 mesecev, garancija je bila 12 mesecev, ampak sem imel se zgodi za 6 let.
lp

Preberi zavarovalne pogoje ?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
KSZ
Če imate že take namene, zakaj ne greste na zavarovalnico in zavarujete svoj laptop, PS3, gsm,... Če se mu kaj zgodi (recimo zabrišeš gsm direkt v steno...), sledi brezplačno popravilo... podatki iz prve roke. Ne vem pa, kako je z menjavo za nov artikel. So pa na GSM-u zamenjali na servisu vse, na zavarovalnici pa plačali servisu račun.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Zato, ker ljudje tega ne vedo. Big Bang pa na veliko oglašuje njihov "nateg", saj imajo zelo veliko korist.

Sem se meni z zavarovalnicami glede tega, problem je, da so premali profiti, pa ni tega še tako na veliko oglaševanega.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
KSZ
Če imate že take namene, zakaj ne greste na zavarovalnico in zavarujete svoj laptop, PS3, gsm,... Če se mu kaj zgodi (recimo zabrišeš gsm direkt v steno...), sledi brezplačno popravilo... podatki iz prve roke. Ne vem pa, kako je z menjavo za nov artikel. So pa na GSM-u zamenjali na servisu vse, na zavarovalnici pa plačali servisu račun.

kake namene imamo????
confused-1.gif

meni je samo disk crknu, nič nisem nameraval
frown-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar pojdi zavarovat prenosnika na zavarovalnico. Premija precejšnja, v dveh letih ti ga pa zamortizirajo, tako da ne dobiš praktično nič...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni podaljšana garancija!

Preberite si pdf, ki sem ga prilimal...tam je bolj razjasnjeno in videli boste, da je vse en velik nateg.

Zakaj nateg ? Stvar je prostovoljna, krije določene zadeve, sam se odločiš zanjo.
Če pa zdaj ti ne moreš nategniti njih preko tega, pa to še ne pomeni da je storitev zato nateg.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Kje pa sem kaj rekel, da bi jaz njih nategnil?

Zakaj je nateg? Kupič zdevol, ki stane 400€ in še zraven "se zgodi" za 50€.

Ker ti čez čas pade na tla in poškoduje, vrneš k njim na servis. Servis izstavi račun za 200€, od tega krije big bang svoj del in ti svoj del. Big bang "se zgodi" namreč ne krije popravila v celoti, ampak se odbije franšiza. V resnici je pa popravilo stalo le 20€. In tako so na plusu, ker si v bistvu s tem "se zgodi" zagotovijo, da boste zadevo prinesli k njim na servis, medtem ko bi kak "lokalni mojster" odpravil napake za veliko manj denarja.

Zneski so seveda malce pretirani, a tako se lažje predstavlja kako in kaj je, verjetno so razlike med "nategnjenim" denarjem par eurov in niso tako očitne, kot sem jaz predstavil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Imaš kak dokaz, ali je to samo tvoja teorija in zdaj neosnovano blatiš to podjetje po internetu ?

Kaj pa ko ti zadevo ukradejo, je uničena v požaru itd, kaj pa tedaj, ti dajo nazaj samo prazno škatlo verjetno ali kakšen zloben plan imajo v teh primerih ?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Še vedno čakamo na pogoje, kaj se zgodi v teh primerih, jaz jih na internetu nisem našel. Našel sem le zloženko, v kateri so pa napisani pogoji v primeru okvar/popravil, etc...

BigBang je podjetje, katerega cilj je ustvariti profit. Verjetno ne misli nekdo, da so karitas podjetje in vam za 50€ doplačila krijejo vsa popravila v 6 letih uporabe?

Zavarovalnice krijejo krajo, požar, etc... ampak tam so premije občutno višje od te "se zgodi".

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja točno to... nikjer ni drobnega tiska. Samo tista zloženka, kjer pa ni nič pametnega napisanega.

Ne o amortizaciji, ne o karakteristikah nadomestne naprave.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zavarovalnice krijejo krajo, požar, etc... ampak tam so premije občutno višje od te "se zgodi".
Saj je tudi stvar, ki je zavarovana proti požaru (verjetno si mislil hišo, drugega mi ne pade na pamet...) veliko večja oziroma če hočeš po tvoje, ''višja''.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ne.

Govorim o tem, da pri zavarovalnici zavaruješ prenosnik, dlančnik, telefon..ali kakšno drugo "elektronsko" zadevo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne.

Govorim o tem, da pri zavarovalnici zavaruješ prenosnik, dlančnik, telefon..ali kakšno drugo "elektronsko" zadevo.
A proti požaru...?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ja. Čeprav to je potem všteto že v osnovno zavarovanje hiše, kjer se zavaruje njena oprema.

Če pa kdo nima, pa lahko zavaruje samo napravo. V oddelku zavarovanje je malo več opisanega.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še vedno čakamo na pogoje, kaj se zgodi v teh primerih, jaz jih na internetu nisem našel. Našel sem le zloženko, v kateri so pa napisani pogoji v primeru okvar/popravil, etc...

BigBang je podjetje, katerega cilj je ustvariti profit. Verjetno ne misli nekdo, da so karitas podjetje in vam za 50€ doplačila krijejo vsa popravila v 6 letih uporabe?

Morda bo to zate novo, ampak tudi zavarovalnice so podjetja, katerim je cilj ustvariti dobiček.

Zavarovanja temeljijo na temu, da se škodni primeri zgodijo le malemu % zavarovancem, ne pa na nategih.