Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
V italiji je rod vojske, ki je usposobljen za redne policijske naloge. Verjamem da ne razumes zato se ne bom trudil razlagat.
Kdaj si bil nazadnje v franciji? Dajva primerjat situacijo pri njih s situacijo v Sloveniji. Poleg tega imajo tudi oni rod vojske, ki opravlja policijske naloge. Ne tudi v tem primeru se ne bom trudil.

Ne o nakladanju no, ti kvazi domoljub
No ja, v Franciji sem bil nazadnje tri leta nazaj, lani v Italiji. Ste tisti kateri niste bili v Tacnu enakovredni? Ni mogoče pač šnel kurz. Drgač pa ne ponižuj, lahko si vso pamet pobral pa vseeno ni tako kot si človek zamisli.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
No ja, v Franciji sem bil nazadnje tri leta nazaj, lani v Italiji. Ste tisti kateri niste bili v Tacnu enakovredni? Ni mogoče pač šnel kurz. Drgač pa ne ponižuj, lahko si vso pamet pobral pa vseeno ni tako kot si človek zamisli.
Ko te bom ponizeval bos prizadet. Zdej pa tocno ves da imam prav.

Jaz sem bil v tacnu eno leto in pol... pac program srednje sole brez “splosnih” predmetov.

Italija in Francija imata rod vojske, ki ima civilna policijska pooblastila. In ko imajo usposabljanje jih ucijo za policijske naloge, slovenskih vojakov pa to nihce ne uci.

• Všeč mi je
Reactions: Runo in kalbo

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Resno. kdaj pa lahko policija in vojska sodelujeta? Npr. če se v črnem scenariju ljudje ne bi držali omejitev, bolnišnične kapacitete na višku, policije primanjkuje in par sto mrtvih od virusa, lahko potem skupaj delajo red? Ali še vedno ne? Ali potem ljudje vzamejo stvari v roke in delajo red po ulicah?
Kako je potem s tem? To je mene zanimalo ne pa neko zastraševanje naroda.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.529
113
Resno. kdaj pa lahko policija in vojska sodelujeta? Npr. če se v črnem scenariju ljudje ne bi držali omejitev, bolnišnične kapacitete na višku, policije primanjkuje in par sto mrtvih od virusa, lahko potem skupaj delajo red? Ali še vedno ne? Ali potem ljudje vzamejo stvari v roke in delajo red po ulicah?
Kako je potem s tem? To je mene zanimalo ne pa neko zastraševanje naroda.
Govoriš o apokaliptičnih razmerah, ne pa da nekaj 100 nedonošenčkov ne ve kako se protestira.
Naša vojska nima kaj počet na ulicah, za to imamo policijo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Govoriš o apokaliptičnih razmerah, ne pa da nekaj 100 nedonošenčkov ne ve kako se protestira.

A ni debata o vojski na mejah in morda bolj v notranjosti zaradi (ne)učinkovitega nadzora meje ter lovljenja ilegalnih migrantov in ne zaradi protestnikov?
Če sem falil, se opravičujem :)

p.s. ja, Apollo je že objasnil, da znanje slo vojske ne zadostuje in da ni dovolj policajev, da se jih spari z vojaki ter da ta sistem nebi pil vode.

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Ja saj. Če pa vi govorite, da bo janša nekaj zdaj obrnil vse proti narodu pa take fore, pa da bo vojsko poslal pa sem pa tja... pa bolj ko berem, manj mi je jasno, od kod ta strah.

1593181630706.png

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Ah, v tem je bil torej catch v FR... sem mislil, da ima samo Italija take.
Italijani imajo karabinjerje, Francozi pa zandarmerijo.

ne vem nor kako imajo srbi... imajo zandarmerijo, ampak (ex) JSO (vojaska specialna enota, rdece baretke) pa je spadala pod njihov MNZ oz sluzbo drzavne varnosti

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Pač gre za to, da je policija že v osnovi bolj civilno naravnana in usposobljena ravnati s takšnimi in drugačnimi posamezniki, medtem ko je vojska naravnana bolj borbeno. Povedano (zelo posplošeno): vojak bo prej nekomu nastavil orožje na glavo kot pa policaj.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sicer pa, če gremo nazaj na temo ...

Se že iščejo subtilni "dokazi", da je šlo za pripadnike neo-nacistov.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Seveda da je šlo. Jaz sm jih iz posnetkov in fotk spoznal 3 zihr. Tatuji in se kaj te hitro izda :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
In seveda se zdaj temu nekateri čudijo, po tem, ko že več tednov po Ljubljani razgrajajo skrajni levičarji (antifa).

Ali pa ko se po mnogo letih promoviranja levih in izjemno levih (da ne rečem leftardskih) idej po EU začne dvigovati (skrajna) desnica... Le kako je to mogoče :aplauz:

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.